Βέλγιο

Νίκη εξάδας για Άντερλεχτ

Επιστροφή στις επιτυχίες για την Άντερλεχτ, που πέρασε με σκορ από την έδρα της Λόκερεν.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, η Άντερλεχτ νίκησε εκτός έδρας τη Λόκερεν, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Jupiler League και επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με την Κλαμπ Μπριζ. Παράλληλα, επέστρεψε στην έκτη θέση, που οδηγεί στα πλέι οφ για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Σαντινί στο 15’ και διατήρησαν εύκολα το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο 68’ ο Γκέρκενς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και ουσιαστικά έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 82’ με τον Σεβάλος και τα έδωσαν όλα για την ισοφάριση, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν και έτσι η Άντερλεχτ πανηγύρισε τη νίκη.

Νικηφόρα συνέχισε και η Γάνδη, που επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της Ζούλτε Βάρεγκεμ και παρέμεινε στο -2 από την Άντερλεχτ και την προνομιούχο έκτη θέση. Οι φιλοξενουμενοι προηγήθηκαν στο 2’ με τον Οτζίτζα-Οφόε, αλλά τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Μπονγκοντά. Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στη Γάνδη. Στο 59’ ο Ντέιβιντ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του και στο 90+2’ ο Σόρλοθ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο τρίτο ματς της ημέρας, η Αντβέρπ επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας 2-1 της Έουπεν και παράλληλα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο 52’ με τον Οβούσου, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Οκανσέ. Στο τελευταίο ημίωρο, η πίεση της Αντβέρπ έγινε αφόρητη και αφού είδε να ακυρώνονται δύο γκολ ως οφσάιντ, ήρθε στο 84’ ο Μπολινγκί να λυτρώσει την ομάδα του και να γράψει το τελικό 2-1.

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική

Παρασκευή 1/3
Σταντάρ Λιέγης-Μουσκρόν 1-1
(53’ Μάριν - 60’ Αβονίγι)

Σάββατο 2/3
Σαρλερουά-Γκενκ 1-1
(56’ Χένεν- 24’ Χέινεν)

Κόρτραϊκ-Σερκλ Μπριζ 2-1
(80’, 89’ Αβενάτι - 10’ Ντελακούρ)

Οστάνδη-Μπέβερεν 1-1
(60’ Σακαλά - 69’ αυτ. Λόμπερτς)

Κλαμπ Μπριζ-Σεντ Τρούιντεν 1-0
(76’ πεν. Βανάκεν)

Κυριακή 3/3
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γάνδη 1-3
(5’ Μπονγκοντά - 2’ Οτζίτζα-Οφόε, 59’ Ντέιβιντ, 90+2’ Σόρλοθ)

Λόκερεν-Άντερλεχτ 1-2
(82’ Σεβάλος - 15’ Σαντινί, 68’ Γκέρκενς)

Αντβέρπ-Έουπεν 2-1
(52’ Οβούσου, 84’ Μπολινγκί - 56’ Οκανσέ)

Επόμενη (29η) αγωνιστική

Κυριακή 10/3 (19:00)
Άντερλεχτ-Κορτράικ
Αντβέρπ-Σαρλερουά
Έουπεν-Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ-Λόκερεν
Γάνδη-Οστάνδη
Μουσκρόν-Σεντ Τρούιντεν
Μπέβερεν-Ζούλτε Βάρεγκεμ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x