Γερμανία

Νίκη για Μπάγερν… πίεση για Ντόρτμουντ!

Η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε 3-1 το Ανόβερο και πήγε στο +5 από τη Μπορούσια, που παίζει αργότερα στη Βρέμη. Νίκη… Ευρώπης για Βόλφσμπουργκ, «μοιρασιά» στο ντέρμπι Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ.

Η Μπάγερν έκανε το… καθήκον της, νικώντας με 3-1 το Ανόβερο μέσα στο Μόναχο κι αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ, που θα παίξει σε λίγη ώρα στη Βρέμη με τη Βέρντερ, στους πέντε πόντους δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

inner

Οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς. Σκόραραν δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Λεβαντόφσκι να βρίσκει ξανά δίχτυα μετά από τρία στείρα ματς στη Bundesliga, κάνοντας το 1-0 στο 27’ με κεφαλιά από σέντρα του Κίμιχ.

Ενώ ο Γκορέτσκα με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 40ο λεπτό διαμόρφωσε το 2-0. Μάλιστα, ο Γερμανός μέσος της Μπάγερν είχε και δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του 45λεπτου!

Ο σύλλογος της Κάτω Σαξονίας έριξε στο ματς τον Ζόνατας στην επανάληψη, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να κερδίζει -τουλάχιστον αμφιλεγόμενο- πέναλτι στο 50’ από χέρι του Μπόατενγκ, να το μετουσιώνει σε γκολ δύο λεπτά αργότερα και να… αποβάλλεται, βλέποντας δύο κίτρινες κάρτες -η δεύτερη αυστηρή- σε διάστημα τριών λεπτών!

Ο Ριμπερί πέρασε και αυτός ως αλλαγή στο παιχνίδι, στο 71’ και δέκα λεπτά μετά ήταν εκείνος που «καθάρισε» τη νίκη για την πρωταθλήτρια Γερμανίας, σουτάροντας με το… δεξί και μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον πολύ καλό Έσερ…

Ενώ στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται και η επάνοδος του Ρόμπεν στη δράση, για πρώτη φορά μετά τις 24/11 και το 3-3 με τη Φορτούνα, με τον Ολλανδό εξτρέμ να αποθεώνεται από τους φίλους της Μπάγερν σε κάθε του επαφή με τη μπάλα…

inner

Ισοπαλία με… δύο χαμένους σημειώθηκε στο «Μπορούσια Παρκ». Εκεί όπου Γκλάντμπαχ και Χόφενχαϊμ έμειναν στο 2-2, παίρνοντας από έναν μόνο βαθμό στην προσπάθειά τους να βγουν τέταρτες και να παίξουν στο Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καθολικά ανώτεροι αλλά… απελπιστικά άστοχοι, παρόλα αυτά πήραν το προβάδισμα δύο φορές. Πρώτα με τον Καντεράμπεκ, στο 33’, με τον Τσέχο αμυντικό να σκοράρει για τρίτη φορά φέτος και άλλη μια στο 79ο λεπτό χάρη στο ασύλληπτο βολέ του Αμίρι και το τρίτο του γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς!

Ωστόσο, τα «πουλάρια» βρήκαν ισάριθμες απαντήσεις, με τον Γκίντερ να σκοράρει ξανά μετά από… 29 αγωνιστικές, κάνοντας το 1-1 στο 72’ και τον Ντρμιτς να κάνει… σεφτέ στην τρίτη του μόλις φετινή εμφάνιση, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα έξι λεπτά πριν το τέλος.

inner

Σε… τροχιά Ευρώπης παρέμεινε η Βόλφσμπουργκ, που επικράτησε της Νυρεμβέργης με 2-0 και ανέβηκε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «λύκοι» σκόραραν από μια φορά σε κάθε ημίχρονο, με τον Κλάους να ανοίγει το σκορ -και τον προσωπικό του «λογαριασμό»- στο 38’, μετά από ασίστ του Μεχμέντι. Ενώ ο Ελβετός άσος «σέρβιρε» το 2-0 στον Τισεράν, που έβαλε κι αυτός το πρώτο του γκολ φέτος, με κεφαλιά.

Ακόμα κι έτσι, πάντως, οι προτελευταίοι Φράγκοι έχουν μαθηματικές ελπίδες να «πιάσουν» την Στουτγκάρδη για τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής στην κατηγορία, έχοντας διαφορά πέντε πόντων.

inner

Με τον «δικό μας», Τάσο Δώνη, να ξεκινάει βασικός αλλά να μην μπορεί να φανεί επικίνδυνος και να γίνεται αλλαγή στο 57’, η Χέρτα Βερολίνου κέρδισε με 3-1 τη Στουτγκάρδη, που δικαιούται να έχει παράπονα από τη διαιτησία…

Όλα κρίθηκαν, ουσιαστικά, μέσα σε ένα οκτάλεπτο. Ο ρέφερι Σλάγκερ δεν καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Ρέκικ σε κεφαλιά του Γκονζάλες στο 37’ και οι «πρωτευουσιάνοι» κατάφεραν να «χτυπήσουν» δις στη συνέχεια. Με τον Ιμπίσεβιτς να κάνει το 1-0 στο 40’ –φτάνοντας τα 10 τέρματα στο πρωτάθλημα- και να «σερβίρει» στον Ντούντα πέντε λεπτά μετά, με τον Πορτογάλο άσο να επιστρέφει στα γκολ μετά από 11 ματς, κάνοντας το 2-0!

Ο Καλού «καθάρισε» κάθε αμφιβολία περί νίκης της Χέρτα, σκοράροντας στο 67’, ενώ οι Σουηβοί πέτυχαν το γκολ της… τιμής, με τον Γκόμεζ που είχε μπει αλλαγή στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, τρία λεπτά αργότερα.

Αναλυτικά η 32η αγωνιστική

Παρασκευή 03/05
Μάιντς-Λειψία 3-3
(43’ Ονισίβο, 67’ Νιακατέ, 83’ Ματετά - 20’, 32’ Κλόστερμαν, 49’ Βέρνερ)

Σάββατο 04/05
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 3-1
(27’ Λεβαντόφσκι, 40’ Γκορέτσκα, 84’ Ριμπερί - 52’ πεν. Ζόνατας)

Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ 2-2
(72’ Γκίντερ, 84’ Ντρμιτς - 33’ Καντεράμπεκ, 79’ Αμίρι)

Χέρτα Βερολίνου-Στουτγκάρδη 3-1
(40’ Ιμπίσεβιτς, 45’+1’ Ντούντα, 67’ Καλού - 70’ Γκόμεζ)

Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη 2-0
(38’ Κλάους, 78’ Τισεράν)

Βέρντερ Βρέμης-Μπορούσια Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 05/05
Σάλκε-Άουγκσμπουργκ (14:30)
Φράιμπουργκ-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:00)

Η επόμενη (33η) αγωνιστική

Σάββατο 11/05
Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Σάλκε (16:30)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ (16:30)
Ανόβερο-Φράιμπουργκ (16:30)
Λειψία-Μπάγερν Μονάχου (16:30)
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ (16:30)

Κυριακή 12/05
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x