Γενικά

Νίκη και πρόκριση για Ουκρανία – Διπλό κορυφής για Ουαλία

Την άνοδο στην πρώτη κατηγορία πανηγύρισε η Ουκρανία, που επικράτησε της Τσεχίας με 1-0. Διπλό πρόκρισης για την Ουαλία, με 1-0 μέσα στο Δουβλίνο, επί της Ιρλανδίας.

Η Ουκρανία φιλοξένησε την Τσεχία, για τον πρώτο όμιλο του δεύτερου γκρουπ του Nations League, με σκοπό να... τελειώσει την υπόθεση πρόκρισης.

Μπροστά στο κοινό τους στο Χάρκοβο, οι παίκτες του Αντρέι Σεφτσένκο παρουσιάστηκαν αρκετά ορεξάτοι ελέγχοντας τον ρυθμό από τα πρώτα λεπτά. Στο πρώτο μέρος, καταγράφηκαν αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, με πιο χαρακτηριστική την κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ στο 15’ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Τσεχίας να απειλήσει με το σουτ του Γιάνκτο να σταματά εντυπωσιακά ο Πιάτοφ. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά και δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45’ ο Μαλινόφσκι με έναν «κεραυνό» από τα 25 μέτρα άνοιξε το σκορ!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Τσεχία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων με σκοπό να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης που θα της έδινε ελπίδες για να παραμείνει στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Στο 55’ ο Πιατόφέβγαλε με δυσκολία το σουτ του Παβέλκα, ενώ στο 83ο λεπτό ο Κρμέτσικ έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, με το σουτ που δοκίμασε να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Οι γηπεδούχοι άντεξαν στα τελευταία λεπτά και πανηγύρισαν την νίκη που τους οδηγεί στην άνοδο.

Σε άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Ιρλανδία υποδέχτηκε την Ουαλία στο Δουβλίνο για το τέταρτο όμιλο του δεύτερου γκρουπ. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν στο «Aviva Stadium» χωρίς τον τραυματία Γκάρεθ Μπέιλ και τον Άαρον Ράμσεϊ που έλειπε με σχετική άδεια. Ακόμα κι έτσι, όμως, έφυγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης, επικρατώντας με 1-0, με την ομάδα του Ράιν Γκιγκς να κάνει όνειρα για άνοδο.

Στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα αμυντικά τους καθήκοντα. Η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού άνηκε στους γηπεδούχους, όταν στο 9’ ο Χένεσι είπε «όχι» σε σουτ του Κρίστι.

Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι Ουαλοί βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, «παγώνοντας» το «Aviva Stadium». Όταν ο Χάρι Γουίλσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ, αφήνοντας «άγαλμα» τον Ράντολφ! Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, με το παιχνίδι να γίνεται αρκετά σκληρό, με δυνατά μαρκαρίσματα. Οι φιλοξενούμενοι με όπλο της καλή τους άμυνα κράτησαν το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος και έφυγαν με το διπλό από το κρύο Δουβλίνο.

Με την νίκη αυτή η Ουαλία ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς και θα παίξει την πρόκριση με την Δανία την επόμενη αγωνιστική. Από την άλλη η Ιρλανδία πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό έχοντας έναν πόντο.

LEAGUE B

Α Όμιλος

Αποτελέσματα τρίτης αγωνιστικής:

Ουκρανία- Τσεχία 1-0
(43’ Μαλινόφσκι)

Βαθμολογία

1. Ουκρανία 9 (4-1)
2. Τσεχία 3 (3-4)
3. Σλοβακία 0 (1-3) * σε δύο αγωνιστικές

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή (16/11)
Σλοβακία- Ουκρανία (21:45)

LEAGUE B

D Όμιλος

Αποτελέσματα τρίτης αγωνιστικής:

Ιρλανδία- Ουαλία 0-1
(58’ Γουίλσον)
Βαθμολογία

1. Ουαλία 6 (5-3)
2. Δανία 4 (2-0) * σε δύο αγωνιστικές
3. Ιρλανδία 1 (1-5)

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή (16/11)
Ουαλία- Δανία (21:45)

Επιμέλεια: Λουκάς Χατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x