Euro 2024

Νίκη με ανατροπή στο «κάστρο» της για Ουγγαρία!

Η Κροατία προηγήθηκε με τον Ρέμπιτς, αλλά τα γκολ των Ζάλαϊ και Πάτκαϊ έδωσαν στην Ουγγαρία την τέταρτη σερί εντός έδρας νίκη της, με 2-1, για τον 5ο όμιλο.

Σπουδαία νίκη για την Ουγγαρία απέναντι στην Κροατία, με 2-1, στον 5ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2020, στην Βουδαπέστη. Αποτέλεσμα που έκανε… μύλο το γκρουπ, καθώς οι τέσσερις από τις πέντε συμμετέχουσες έχουν πλέον από τρεις βαθμούς!

Οι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Ρέμπιτς, στο 13’, αλλά οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν τη δύναμη της έδρας τους και με τέρματα των Ζάλαϊ στο 34ο και Πάτκαϊ στο 76ο λεπτό, έκαναν την ανατροπή.



Η «χρβάτσκα» κατάφερε να σκοράρει νωρίς, με τον Μόντριτς -στην υπ' αριθμόν 120 εμφάνισή του- να κάνει τη σέντρα από δεξιά, τη μπάλα να φτάνει στην περιοχή, τον Κράμαριτς να κάνει μια πρώτη επαφή με τη μπάλα και να τη στρώνει στον Ρέμπιτς, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την σύγχυση και με κοντινή προβολή την έστειλε στη γωνία του Γκουλάσι, στο 13ο λεπτό!

inner

Μετά το 0-1, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο αλλά η αναγκαστική αλλαγή του Μπάρισιτς της δημιούργησε προβλήματα, ειδικότερα από την αριστερή πλευρά. Εκεί, δηλαδή, απ’ όπου δέχθηκε εν τέλει και την ισοφάριση…

Όταν στο 34’ ο Τζούτζακ, στην 100η συμμετοχή του με το εθνόσημο, πάσαρε έξυπνα στον Ζάλαϊ κι εκείνος από θέση μέσα δεξιά πέρασε τη μπάλα κάτω από το σώμα του Κάλινιτς, για να πετύχει πέμπτο του τέρμα σε ισάριθμες εμφανίσεις με τους Μαγυάρους, μαζί με το 1-1.

inner

Στην επανάληψη το σκηνικό έμεινε ίδιο, με την Κροατία να ξεκινάει καλύτερα και να έχει δύο καλές στιγμές, με τον Ράκιτιτς στο 47’ και τον Πέρισιτς στο 59’, αλλά να μην μπορεί να πάρει εκ νέου το προβάδισμα.

Η Ουγγαρία έδειξε διάθεση πρωτίστως να αμυνθεί και στη συνέχεια να ψάξει το γκολ μέσα από κάποια αντεπίθεση. Η τακτική της αυτή δικαιώθηκε εν τέλει, στο 76ο λεπτό, όταν ο Πάτκαϊ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, προ του Λέοβατς, ο Κάλινιτς απέκρουσε αλλά ο Πάτκαϊ πήρε το… ριμπάουντ και με προβολή πέτυχε το πρώτο του γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του!

inner

Το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, χαρίζοντας στους γηπεδούχους την πρώτη τους νίκη απέναντι στην φιναλίστ του Μουντιάλ και κάνοντας… άνω κάτω τον 5ο όμιλο.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Κυριακή (24/03)
Ουαλία-Σλοβακία 1-0
(5’ Τζέιμς)

Ουγγαρία-Κροατία 2-1
(34’ Ζάλαϊ, 76’ Πάτκαϊ – 13’ Ρέμπιτς)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου
1. Σλοβακία (2-1) 3
2. Ουαλία (1-0) 3*
3. Κροατία (3-3) 3
4. Ουγγαρία (2-3) 3
5. Αζερμπαϊτζάν (1-2) 0*
* Έχουν ματς λιγότερο

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
Σάββατο (08/06)
Κροατία-Ουαλία (16:00)
Αζερμπαϊτζάν-Ουγγαρία (19:00)

Επιμέλεια: Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x