Βέλγιο

Νίκη με ξέσπασμα στο β’ μέρος, αλλά και αμυντικά θέματα για Μπριζ (video)

Η αντίπαλος της ΑΕΚ νίκησε την Ούπεν, με πρωταγωνιστή τον Νιγηριανό Ντένις Μποναβεντούρε που κέρδισε πέναλτι, έβαλε γκολ, 3-1 την Ούπεν. Πολλά προβλήματα για 60’ στην άμυνα η Μπριζ.

Με τους Φόσεν (32’ πεν.), Ντένις (65’) και Ντιαμπί (90’) η Μπριζ επικράτησε 3-1 της Ούπεν για την 2η αγωνιστική στο Βέλγιο. Ωστόσο η αντίπαλος της ΑΕΚ στα play-off του Europa League είχε σοβαρά προβλήματα στην άμυνα, έμεινε πίσω στο σκορ στο 19’ και μέχρι το 60’ απειλήθηκε πολλές φορές να μείνει για 2η φορά πίσω στο σκορ. Κορυφαίος ο Νιγηριανός Ντένις που είχε κερδισμένο πέναλτι και το κρίσιμο γκολ στο 65’ με προσωπική προσπάθεια.

To ματς

Η Μπριζ παρατάχθηκε με μια διαφοροποίηση στην ενδεκάδα της, αναφορικά με την άμυνα, στην προσπάθεια του Ιβάν Λέκο να βρει ισορροπία στην άμυνα του. Ο Σίμονς έπαιξε στη μέση της τριάδας της άμυνας, με τον Ένγκελς από τα δεξιά και τον Μέχελε από αριστερά, με την υπόλοιπη σύνθεση.

Η Μπριζ είχε μια φλύαρη υπεροχή όμως η Ούπεν ήταν αυτή που έκανε αισθητή την παρουσία της στην περιοχή της προσεχούς αντιπάλου της ΑΕΚ με τρανταχτές φάσεις και ευκαιρίες. Η αντίπαλος της ΑΕΚ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 15’ με ένα μακρινό σουτ του Νακάμπα που εξουδετέρωσε ο Φαν Κρομπριζ. Στο 19ο λεπτό ο Οκανσέι έκανε ένα ωραίο σλάλομ από τα δεξιά και χτύπησε με κάθετη πάσα την ευάλωτη άμυνα της Μπριζ, με τον Ντιανιέ να πλασάρει τον Χόρβατ από κοντινή απόσταση για το 1-0. Στη μοναδική στιγμή που πιάστηκε ανοργάνωτη η άμυνα των γηπεδούχων, ο Ντένις κέρδισε πέναλτι από τον Ντιανιέ δίνοντας την ευκαιρία στον Φόσεν να γράψει το 1-1 στο 32’.

Η Ούπεν βγήκε πάλι μπροστά και με τον Αφίφ και τον Βερντιέ χάνει μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Χόρβατ να κάνει διαδοχικές αποκρούσεις με τα πόδια σε μια φάση που βγήκε και πάλι από την αριστερή μεριά της άμυνας της Μπριζ, με τον Οκανσέι δημιουργό, ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους, δεν μπόρεσε από κοντά να πιάσει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Βερντιέ.

Ο Λέκο αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή στην αριστερή του μεριά με τον Τουμπά να βγαίνει εκτός για να περάσει στη θέση του ο Λιμπομπέ, όμως η εικόνα δεν άλλαξε ανασταλτικά. Η Ούπεν μπαίνει δυνατά και στην επανάληψη με τον Οκανσέι να κάνει ότι θέλει την άμυνα της Μπριζ και να βγάζει ασίστ στον Βερντιέ στο 49’ αλλά αυτός ν’ αστοχεί από εξαιρετική θέση, ενώ στο 56’ σε άλλη μια διαγώνια κάθετη ο Χόρβατ με τα πόδια εξουδετέρωσε τον Αφίφ, πριν τον περάσει για το 1-2.

Μετά το 60’ η Μπριζ άρχισε ν’ ανεβάζει στροφές η Ούπεν γύρισε πίσω και μετά από ωραίο τσίμπημα του Φόρμερ, ο Ντένις με μια προσωπική προσπάθεια, πήγε προς τα δεξιά και με διαγώνιο σουτ έδωσε προβάδισμα με 2-1 στην Μπριζ. Από εκεί και μετά το ματς άνοιξε, με την Μπριζ να μην καταφέρνει να κάνει κάποια μεγάλη φάση, ενώ στο 90’ η φιλοξενούμενη έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπλοντέιγ με δεύτερη κίτρινη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Φανάκεν έδωσε ωραία μπαλιά στον Ντιαμπί και αυτός με αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το 3-1.

Μπριζ (3-4-3): Χόρβατ, Ένγκελς, Μέχελε, Σίμονς – Φόρμερ, Νακάμπα, Τουμπά (46’ Λιμπομπέ), Παλάσιος – Ραφαέλοφ (74’ Ντιαμπί), Ντένις (82’ Φανάκεν), Φόσεν

Τα γκολ του αγώνα:


Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x