Champions League

Νίκη-πρόκριση για την Ατλέτικο, πέρασε αήττητη η Γιουβέντους!

Η Ατλέτικο «καθάρισε» Λοκομοτίβ και πρόκριση μετά το 2-0 στη Μαδρίτη, ακολουθώντας την πρώτη και… καλύτερη του 4ου ομίλου Γιουβέντους, που νίκησε 2-0 στο Λεβερκούζεν, στους «16» του Champions League.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης… έκανε το καθήκον της, επικρατώντας της αδιάφορης και ουραγού Λοκομοτίβ Μόσχας με 2-0 και πέρασε ως δεύτερη του τέταρτου ομίλου στους «16» του Champions League.

Μόλις στο 1’ ο Κοτσένκοφ έκανε πέναλτι στον Ζοάο Φέλιξ, ο Τρίπιερ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο τερματοφύλακας των «σιδηροδρομικών»… εξιλεώθηκε, αποκρούοντας εντυπωσιακά με το ένα χέρι και τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού την μπάλα, στην αμέσως επόμενη φάση!

Τελικά, οι «ροχιμπλάνκος» πήραν το πολυπόθητο προβάδισμα στο 17ο λεπτό, ξανά από την άσπρη βούλα, με τον Ζοάο Φέλιξ να αφήνει… άγαλμα τον Κοτσένκοφ κι ενώ νωρίτερα υπήρξε υπόδειξη για χέρι του Ζεμαλετντίνοφ...



Με την ψυχολογία υπέρ της η Ατλέτικο πέτυχε και δεύτερο τέρμα, με το… συνήθη ύποπτο Μοράτα, δέκα λεπτά αργότερα, αλλά ακυρώθηκε με τη χρήση VAR για οφσάιντ του σκόρερ στην πάσα του Κορέα.

Η Λοκομοτίβ… εμφανίστηκε στο γήπεδο στο 35’, με το αδύναμο ωστόσο σουτ του Ρίμπους να καταλήγει στην αγκαλιά του Όμπλακ, για να ακολουθήσουν δύο… σόλο προσπάθειες του Ζοάο Φέλιξ, αμφότερες ανεπιτυχείς όμως.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στην επανάληψη, οι Μαδριλένοι μπήκαν… φορτσάτοι και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα… ασφαλείας πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας. Με το φοβερό για αμυντικό τελείωμα του Φελίπε, ύστερα από σέντρα ακριβείας του Κόκε, να διαμορφώνει το 2-0, στο 54’!



Από εκεί και πέρα, το πλέον αξιοσημείωτο μέχρι την λήξη της αναμέτρησης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Τσόρλουκα, που έγινε αναγκαστικά αλλαγή στο 69ο λεπτό, μετά από σύγκρουση με τον Κορέα, που «κιτρινίστηκε» και βγήκε.

Ενώ, τέσσερα λεπτά, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ, ο Μοράτα πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτσένκοφ, προτού περάσει άουτ…



Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Γιουβέντους κέρδισε 1-0 τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, με την πρώτη να έχει ήδη περάσει στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη, ως πρώτη και δη αήττητη με πέντε νίκες, και τη δεύτερη να συνεχίζει στο Europa League ούσα τρίτη.

Οι «ασπιρίνες» ξεκίνησαν πολύ δυνατά και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 12’ είχαν τρεις φάσεις για γκολ, με κλασικότερη αυτή του Ντιαμπί, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπουφόν!

Βέβαια, δευτερόλεπτα πριν, η «γηραιά κυρία» θα μπορούσε να βρεθεί μπροστά, όταν ο Ιγκουαϊν τράβηξε εκτός εστίας τον Χραντέτσκι, δεν σούταρε όμως, επιλέγοντας να πασάρει στον Ρονάλντο με την μπαλιά να είναι δυνατή και την ευκαιρία για το 0-1 να χάνεται...

Ακολούθησαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, με τους Ρονάλντο και Κουαδράδο μέσα σε ένα λεπτό από πλευράς Γιουβέντους και τον Μπελαράμπι στο 22’ για λογαριασμό της Λεβερκούζεν, που επέβαλλε τον ρυθμό της, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε.

Οι Γερμανοί εμφανίστηκαν διστακτικοί στην επανάληψη, ενώ έψαξαν με μακρινές μπαλιές να βρουν τον προωθημένο Αλάριο. Δηλαδή… βούτυρο στο ψωμί της άμυνας των «μπιανκονέρι», οι οποίοι είδαν τον Ρονάλντο να σκοράρει αλλά να είναι οφσάιντ.

Η Γιουβέντους έβαλε στη… μάχη και τον Ντιμπάλα, συνέχισε να πιέζει και τελικά, ο Πορτογάλος σταρ βρήκε δίχτυα στο 75ο λεπτό, με τον νεοεισελθόντα συμπαίκτη του να «σερβίρει» από τα αριστερά κι εκείνον να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, για το 0-1!



Μάλιστα, ο Ντιμπάλα είχε συμμετοχή και στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν βγήκε στην αντεπίθεση, έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ιγκουαϊν, ο οποίος με δυνατό σουτ με το αριστερό, διαμόρφωσε το τελικό 0-2.



Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Γιουβέντους 0-2
(75’ Ρονάλντο, 90’+2΄Ιγκουαϊν)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0
(17’ πεν. Ζοάο Φέλιξ, 54’ Φελίπε)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:
1. Γιουβέντους (11-4) 16
2. Ατλέτικο Μαδρίτης (8-5) 10
3. Μπάγερ Λεβερκούζεν (5-8) 6
4. Λοκομοτίβ Μόσχας (4-11) 3

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x