Πορτογαλία

Νικηφόρο ξεκίνημα στη μετά Πεσέιρο εποχή για Σπόρτινγκ

Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, η Σπόρτινγκ νίκησε 2-1 στην έδρα της Σάντα Κλάρα, παραμένοντας κοντά στην κορυφή τoυ πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Τιάγκο Φερνάντες, μετά την απόλυση του Ζοσέ Πεσέιρο στα μέσα της εβδομάδας, η Σπόρτινγκ δυσκολεύτηκε, αλλά νίκησε 2-1 στην έδρα της Σάντα Κλάρα και μείωσε στους 2 βαθμούς τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Πόρτο.

Η Σπόρτινγκ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε στο 6’ με τον Μπρούνο Φερνάντες να σουτάρει από πολύ μακρινή απόσταση και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Μάρκο Ρότσα να αποκρούει εντυπωσιακά. Παρά την ανωτερότητα της Σπόρτινγκ, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν τελικά το προβάδισμα στο 32’, με τον Ζε Μανουέλ να εκμεταλλεύεται μια υπέροχη βαθιά μπαλιά του Ρασίντ και να «γράφει» με όμορφο τελείωμα το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σπόρτινγκ έβγαλε αντίδραση, έγινε πιο επιθετική και πίεσε ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Το 1-1 ήρθε στο 60’ από το σημείο του πέναλτι, με τον Ντοστ να εκτελεί εύστοχα την εσχάτη των ποινών, που κέρδισε ο ίδιος. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ο διαιτητής απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Πάτρικ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα. Με παίκτη περισσότερο, η Σπόρτινγκ αύξησε κι άλλο την πίεση και τελικά έφτασε στην ανατροπή στο 75’, με τον Καμπράλ να κάνει ωραία σέντρα και τον Ακούνια να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-1.



Η Μπράγκα νίκησε 2-1 τη Σετούμπαλ στην έδρα της χάρη σε δύο κεφαλιές του Σόουζα και επέστρεψε στις νίκες, μετά την ισοπαλία κόντρα στην Γκιμαράες την προηγούμενη αγωνιστική. Έτσι, έπιασε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας την Πόρτο, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν «χέρι-χέρι» στους 21 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 16’ με Σόουζα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ωραία σέντρα του Μαρσελίνιο, αλλά μόλις δύο λεπτά μετά (18’), η Σετούμπαλ απάντησε με τον Μπέσα να ισοφαρίζει με ωραίο τελείωμα από κοντά. Στο 40’ ο Σόουζα εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ακόμη μία σέντρα, στέλνοντας ξανά με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπράγκα αρκέστηκε στο να περιμένει τη Σετούμπαλ, η οποία προσπάθησε να ισοφαρίσει ξανά, χωρίς όμως να τα καταφέρει και έτσι το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.







Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Τοντέλα, η οποία επιβλήθηκε της Φεϊρένσε με 4-2 και την έφτασε έτσι στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα στους 9 βαθμούς.

Το σκορ άνοιξε για τους νικητές στο 7’ ο Μοντέιρο με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ξαβιέ, με την Φεϊρένσε να ισοφαρίζει στο 38’, με τον Εντίνιο να ευστοχεί σε πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής για χέρι του Ταβάρες. Με τον ίδιο τρόπο (πέναλτι για χέρι) πήρε ξανά το προβάδισμα η Τοντέλα στο 54’, με τον Τομανέ να εκτελεί εύστοχα και στο 66’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν για δεύτερη φορά στο παιχνίδι με υπέροχο τακουνάκι του Ζοάο Σίλβα, ο οποίος είχε περάσει σαν αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα.

Πέντε λεπτά αργότερα (71’) η Τοντέλα πήρε για τρίτη φορά το προβάδισμα με σκόρερ τον Μουρίγιο και τελικά σφράγισε τη νίκη της στο 84’, όταν μετά από ιδανική αντεπίθεση, ο Ντελγκάδο διαμόρφωσε το τελικό 2-4, κόντρα στην ομάδα που μέχρι το σημερινό παιχνίδι είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος!



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 2/11
Μπενφίκα-Μορεϊνένσε 1-3
(2’ Ζόνας - 5’ Τσικίνιο, 16’ Νούνο, 36’ Λουμ)

Σάββατο 3/11
Πορτιμονένσε-Μπελενένσες 1-1
(66' Μαρτίνες-94' πεν. Λούκα)

Μαρίτιμο-Πόρτο 0-2
(70' Οτάβιο, 73' Μαρενγκά)

Μποαβίστα-Γκιμαράες 0-0

Κυριακή 4/11
Φεϊρένσε-Τοντέλα 2-4
(38’ πεν. Εντίνιο, 66’ Σίλβα – 7’ Μοντέιρο, 54’ Τομανέ, 71’ Μουρίγιο, 84’ Ντελγκάδο)

Σάντα Κλάρα-Σπόρτινγκ 1-2
(32’ Ζε Μανουέλ – 60’ Ντοστ πεν., 75' Ακούνια)

Μπράγκα-Σετούμπαλ 2-1
(16', 40' Σόουζα - 18' Μπέσα)

Δευτέρα 5/11
Ρίο Άβε-Νασιονάλ (21:00)
Τσάβες-Άβες (23:15)

Η επόμενη (10η) αγωνιστική:

Παρασκευή 9/11
Μορεϊρένσε-Πορτιμονένσε (20:00)

Σετούμπαλ-Φεϊρένσε (23:15)

Σάββατο 10/11
Άβες-Ρίο Άβε (17:30)
Μπελενένσες-Μποαβίστα (17:30)
Νασιονάλ-Μαρίτιμο (20:00)
Πόρτο-Μπράγκα (22:30)

Κυριακή 11/11
Γκιμαράες-Σάντα Κλάρα (17:00)

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x