Αγγλία

Νίκησε και… επέστρεψε η Μάντσεστερ Σίτι – «Ανάσα» για τη Μπέρνλι

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε 3-1 μέσα στο Σαουθάμπτον, επιστρέφοντας στη δεύτερη θέση της Premier League και το -7 από τη Λίβερπουλ. Σημαντική νίκη για τη Μπέρνλι, 2-0 επί της Γουέστ Χαμ.

Παρότι… ζορίστηκε για λίγο, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας τη Σαουθάμπτον με 3-1 και να επιστρέψει μετά τις δύο σερί ήττες από Κρίσταλ Πάλας και Λέστερ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και το -7 από τη Λίβερπουλ.

Οι «πολίτες» προηγήθηκαν γρήγορα με τον Νταβίντ Σίλβα, για να έρθει η απάντηση από πλευράς «άγιων» με τον Πιέρ Εμίλ Χόιμπιεργκ να κλέβει τη μπάλα από τον ΟΟλεξάνταρ Ζιντσένκο και να τη στέλνει στον ουρανό της εστίας του Έντερσον.

Η Μάντσεστερ είχε την τύχη με το μέρος της λίγο πριν την ανάπαυλα, όταν το σουτ του Ραχίμ Στέρλινγκ κόντραρε πάνω στον Ρίτσαρντ Γουάρντ-Πρόουζ. Ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπτου ο Σέρχιο Αγουέρο, με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, «καθάρισε» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο σκόρερ της Σαουθάμπτον που είχε μόλις επιτρέψει από τιμωρία λόγω αποβολής, είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή στο 85’, για ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Φερναντίνιο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μερικές καλές ευκαιρίες με τους Σίλβα, Αγουέρο και Ριάντ Μαχρέζ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο δεύτερος μάλιστα είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, σε νέα του προσπάθεια στην επανάληψη!

Οι παίκτες του Ραλφ Χάζενχιτλ απείλησαν δύο φορές με τον Τσάρλι Όστιν, πριν το 1-1, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις επενέβη ο Έντερσον, ενώ στην επανάληψη δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα που τους κράτησε στους 15 πόντους...

inner

Τρεις… ζωτικής σημασίας βαθμούς κατέκτησε η Μπέρνλι, που κέρδισε με 2-0 τη Γουέστ Χαμ, στην προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό, στο άλλο απογευματινό σημερινό παιχνίδι για την 20η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν από τον Σον Ντάις με πέντε αλλαγές, προερχόμενοι από τρεις διαδοχικές ήττες, με τους παίκτες του να τον δικαιώνουν και τον Κρις Γουντ να ανοίγει το σκορ από το ύψος του πέναλτι σχετικά νωρίς.

Η Μπέρνλι συνέχισε να πιέζει και έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον 19χρονο Ντουάιτ ΜακΝιλ να σκοράρει μετά από σέντρα του Άσλεϊ Γουέστγουντ στο δεύτερο δοκάρι!

Τα «σφυριά» είχαν πέντε νίκες στα έξι τελευταία τους παιχνίδια, αλλά η μοναδική αξιόλογη φάση τους προήλθε από την κεφαλιά του Άντι Κάρολ, που είχε μπει σαν αλλαγή νωρίτερα, με τον Τομ Χίτον να αποκρούει εξαιρετικά.

Παράλληλα, είδαν τους Γουντ και Άσλει Μπαρνς να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να κάνουν ακόμα πιο εμφατική την επικράτηση της Μπέρνλι, η οποία «έπιασε» τη Σαουθάμπτον στους 15 βαθμούς.

Η 20η αγωνιστική:
Σάββατο (29/12)
Τότεναμ-Γουλβς 1-3
(22' Κέιν - 72' Μπολί, 83' Χιμένες, 87' Κόστα)

Μπράιτον-Έβερτον 1-0
(59' Λοκάντια)

Γουότφορντ-Νιουκάστλ 1-1
(82' Ντουκουρέ - 29' Ροντόν)

Λέστερ-Κάρντιφ 0-1
(90'+2' Καμαράσα)

Φούλαμ-Χάντερσφιλντ 1-0
(90'+1' Μίτροβιτς)

Λίβερπουλ-Άρσεναλ 5-1
(14', 16', 65' πεν. Φιρμίνο, 32' Μανέ, 45'+2' πεν. Σαλάχ - 11' Μέιτλαντ-Νάιλς)

Κυριακή (30/12)
Κρίσταλ Πάλας-Τσέλσι 0-1
(51' Καντέ)

Μπέρνλι-Γουέστ Χαμ 2-0
(15' Γουντ, 34' ΜακΝιλ)

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
(37' Χόιμπιεργκ - 10' Σίλβα, 45' αυτ. Γουαρντ-Πρόουζ, 45'+3' Αγουέρο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπόρνμουθ (18:30)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική:
Τρίτη (01/01)
Έβερτον-Λέστερ (14:30)
Άρσεναλ-Φούλαμ (17:00)
Κάρντιφ-Τότεναμ (19:30)

Τετάρτη (02/01)
Μπόρνμουθ-Γουότφορντ (21:45)
Τσέλσι-Σαουθάμπτον
Χάντερσφιλντ-Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ-Μπράιτον
Γουλβς-Κρίσταλ Πάλας
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Πέμπτη (03/01)
Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ (22:00)

Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x