Γενικά

Διπλό στο Λουξεμβούργο και προβάδισμα ανόδου για τη Λευκορωσία

Σημαντική νίκη (0-2) στο Λουξεμβούργο πήρε η Λευκορωσία, η οποία αν κερδίσει το Σαν Μαρίνο, παίρνει την πρωτιά. Δύσκολα κέρδισε στο Σαν Μαρίνο (0-1) η Μολδαβία.

Μεγάλη νίκη (2-0) πανηγύρισε η Λευκορωσία στο Λουξεμβούργο και είναι πλέον πολύ κοντά στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου της 4ης κατηγορίας, αφού της αρκεί μια νίκη κόντρα στο Σαν Μαρίνο την τελευταία αγωνιστική για να την κατακτήσει.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο απειλητικοί και να ανοίγουν τελικά το σκορ στο 37’ με τον Ντραγκούν. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά τελικά η ομάδα του Κριουσένκο ήταν αυτή που σκόραρε ξανά στο 54’, με τον Ντραγκούν να διπλασιάζει το προβάδισμα της ομάδας του. Το Λουξεμβούργο δημιούργησε απειλητικές στιγμές στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να για να ισοφαρίσει. Έτσι, η Λευκορωσία διατήρησε ανέπαφη την εστία της για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι στο Nations League και με τη νίκη αυτή να ανέβει στην κορυφή του ομίλου!


Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ζωντανές διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση η Μολδαβία, έστω και μαθηματικά, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Αγίου Μαρίνου με 0-1. Η αναμέτρηση στο Σεραβάλ είχε και ελληνικό ενδιαφέρον, με τον Γιώργο Κομίνη να είναι ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, με τις 23 τελικές προσπάθειες να μαρτυρούν την υπεροχή που είχαν από το πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά, χρειάστηκε να φτάσουμε μέχρι το 78’ για να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» οι Μολδαβοί, με τον Ντάμασκαν που είχε περάσει σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο να σκοράρει και να χαρίζει το τρίποντο στην ομάδα του. Με την νίκη αυτή έφτασαν τους 8 βαθμούς και θα τα δώσουν όλα την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο το Λουξεμβούργο για την δεύτερη θέση του ομίλου.


Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Λουξεμβούργο – Λευκορωσία 0-2
(37’, 54’ Ντραγκούν)

Σαν Μαρίνο – Μολδαβία 0-1
(78’ Νταμασκάν)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (18/11):

Σαν Μαρίνο – Λευκορωσία (19:00)
Μολδαβία - Λουξεμβούργο (19:00)

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Λευκορωσία 11
2. Λουξεμβούργο 9
3. Μολδαβία 8
4. Σαν Μαρίνο 0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x