Γερμανία

Νίκησε τον καρκίνο και επιστρέφει στα γήπεδα ο Ρους

Ο εμβληματικός αρχηγός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι και πάλι υγιής και έτοιμος να ξεκινήσει προπονήσεις.

Τον περασμένο Μάιο, λίγο πριν το καθοριστικό μπαράζ σωτηρίας της Άιντραχτ με τη Νυρεμβέργη, ο αρχηγός της ομάδας της Φρανκφούρτης, Μάρκο Ρους, διαγνώστηκε με καρκίνο τον όρχεων.

Μετά από πολύμηνη μάχη με την ασθένεια, έχοντας υποβληθεί σε εγχείριση και χημειοθεραπείες, ο 31χρονος ποδοσφαιριστής είναι πλέον υγιέστατος και θα επιχειρήσει να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

«Ο Μάρκο Ρους είναι υγιής. Έχει την άδεια των γιατρών να ξαναρχίσει τη δουλειά του και θα ξεκινήσει με πρόγραμμα αποκατάστασης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα νέα του Μάρκο. Ήταν μαζί μας σήμερα και έστειλε το μήνυμα. Θα προσπαθήσει τώρα να φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο όσο πιο γρήγορα γίνεται», είπε ο προπονητής των "αετών", Νίκο Κόβατς.

Ο Ρους έχει συνδέσει το όνομά του με την Άιντραχτ, όντας μέλος της από 11 χρονών (με ένα διετές διάλειμμα στη Βόλφσμπουργκ από το 2011 έως το 2013). Η διοίκηση της ομάδας τον στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειας της υγείας του, ανανεώνοντάς του το συμβόλαιο μέχρι το 2019 τον περασμένο μήνα, ενώ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την πρώτη περίοδο της χημειοθεραπείας στο φιλικό της γερμανικής ομάδας με τη Θέλτα.

Τώρα, ο Γερμανός σέντερ μπακ θα ξεκινήσει την αποθεραπεία του στη Φρανκφούρτη, με την προοπτική να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ομάδα για τη μίνι προετοιμασία στο Άμπου Ντάμπι, κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής της Bundesliga.

Επιμέλεια: Αποστόλης Πούλιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x