Γενικά

Νικολάου: «Του χρόνου “κρεμάω” τα γάντια μου, το beach soccer ο “έρωτάς” μου»

Παράλληλα, τόνισε ότι βρέθηκε μια ανάσα από το να υπογράψει στον Πανιώνιο, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στην παρουσία του στην εθνική ομάδα beach soccer.

Θεωρείται από τους καλύτερους τερματοφύλακες των τοπικών κατηγοριών της Αθήνας.

Πέρα από εξαιρετικός τερματοφύλακας είναι και ένας πολύ μετρημένος άνθρωπος. Ο λόγος για τον Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος με ιδιαίτερη προθυμία μίλησε για το ξεκίνημα της καριέρας του, την καλύτερη και χειρότερη στιγμή του κατά την διάρκειά της, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή και προπονητή, αντίστοιχα, με τους οποίους συνεργάστηκε, ενώ διασαφήνισε ότι η ερχόμενη αγωνιστική σεζόν θα είναι και η τελευταία της καριέρας του.

Παράλληλα, τόνισε ότι βρέθηκε μια ανάσα από το να υπογράψει στον Πανιώνιο, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στην παρουσία του στην εθνική ομάδα beach soccer.

Ο 37χρονος τερματοφύλακας εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει στην ομάδα των Μελισσίων από κάποιο άλλο πόστο ενώ διατύπωσε και την προσωπική του άποψη για την έξαρση του φαινομένου της βίας στον ελληνικό αθλητισμό.

Ποια ήταν τα πρώτα ποδοσφαιρικά σου βήματα;

Ξεκίνησα στην ηλικία των 16 ετών από την Αλσούπολη και μετά αγωνίστηκα σε πάρα πολλές ομάδες( Αθηναΐδα, Αγίους Αναργύρους, Ηράκλειο, Μελίσσια, Ηλυσιακό, Νεοπεντελικό). Ο πατέρας μου με επηρέασε σε σημαντικό βαθμό για να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας στον Ίκαρο στην Νέα Ιωνία. Μου έδειξε στα βοηθητικά γήπεδα τα μυστικά της θέσης και έτσι ξεκίνησα ακολουθώντας τα χνάρια του.

Ποια στιγμή της καριέρας σου σου έχει μείνει αξέχαστη και ποια θα ήθελες να ξεχάσεις;

Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου είναι σίγουρα τα παιχνίδια με την ΑΕΚ τερματοφύλακας του Ηλυσιακού. Στο κύπελλο είχαμε χάσει 3-0 ενώ στους αγώνες του πρωταθλήματος εντός έδρας χάσαμε 1-0 με γκολ του Τσεβά στο τέλος και στο εκτός έδρας 0-0. Επίσης με την ομάδα των Μελισσίων έχω κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Ταίριαξα άμεσα με όλα τα παιδιά και το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Η χειρότερη στιγμή μου είναι όταν με τα Μελίσσια την σεζόν 2010-2011 πανηγυρίσαμε την άνοδο στην Δ’ Εθνική και την επόμενη χρονιά λόγω οικονομικών προβλημάτων και κάποιων διοικητικών λαθών την επόμενη χρονιά υποβιβαστήκαμε στην πρώτη τη τάξει τοπική κατηγορία.

Δέχτηκες πρόταση ποτέ στην καριέρα σου να υπογράψεις σε κάποια ομάδα πέραν των τοπικών κατηγοριών;

Σε ηλικία 17 ετών είχα κάνει προπονήσεις με την Καλλιθέα, στην οποία και ήταν να υπογράψω αλλά τελικά δεν ευδοκίμησε η συμφωνία μας. Στην συνέχεια δέχτηκα πρόταση από τον Πανιώνιο αλλά όντας απογοητευμένος με την Καλλιθέα δεν υπέγραψα ούτε στο Πανιώνιο. Έπειτα από τόσα χρόνια έχω στο μυαλό μου ότι εάν πήγαινα στον Πανιώνιο θα είχα διαφορετική καριέρα αλλά ο,τι έγινε έγινε.

Με ποιον συμπαίκτη και προπονητή αντίστοιχα είχες την καλύτερη συνεργασία;

Ο καλύτερος συμπαίκτης στην καριέρα μου είναι ο Γιώργος ο Δσκαλάκης που αγωνιζόταν ως σέντερ φορ στους Αγίους Αναργύρους. Στα Μελίσσια καλύτερος συμπαίκτης και πολύ καλός φίλος είναι ο Δημήτρης ο Πολυδορόπουλος. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο έχω συνεργαστεί στην καριέρα μου είναι ο Δημήτρης ο Μποτσάκος στα Μελίσσια. Ήταν αναμφίβολα ο καλύτερος στο κομμάτι της ψυχολογίας των παικτών. Ήξερε να παίρνει το 100% από κάθε ποδοσφαιριστή. Ήξερε πολύ καλά να μπει στην ψυχοσύνθεση κάθε ποδοσφαιριστή. Σε τεχνικό κομμάτι ήταν ο Νίκος ο Παναγιωταράς με τον οποίο πήραμε με την ομάδα των Μελισσίων την άνοδο για την Δ’Εθνική ενώ σήμερα είναι στην ΑΕΚ προπονητής στην ομάδα των U21.

Το κεφάλαιο εθνική ομάδα beach soccer τι σημαίνει για σένα;

Σχετικά με το κεφάλαιο της εθνικής ομάδας beach soccer ξεκίνησα το 2006 εντελώς τυχαία από κάτι φίλους. Ξεκίνησα το 2004 να παίζω beach soccer μετά από παρότρυνση φίλων μου. Δεν ήξερα καν το άθλημα. Μου τηλεφώνησαν οι φίλοι μου και μου είπαν ότι ψάχνουμε τερματοφύλακα. Μου είπαν ‘’Παρασκευή ξεκινά το τουρνουά έλα’’ και έτσι ξεκίνησα. Το τουρνουά ήταν πρωτοβουλία του δημοσιογράφου του Μότση, ο οποίος είχε καθιερώσει αγώνα επίδειξης μεταξύ του νικητή του τουρνουά και της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου. Έτσι έγινε και η πρώτη μου γνωριμία με την εθνική Ελλάδος Κατακτήσαμε το τουρνουά. Την επόμενη χρονιά ξαναπήραμε με την ίδια ομάδα το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τότε με κάλεσε ο κόουτς Γιαλεσάκης για δοκιμαστικά ώσπου το 2006 με πήρε μόνιμα, ο οποίος είναι και σήμερα ο προπονητής της εθνικής beach soccer ενώ είναι και προπονητής τερματοφυλάκων στην ΑΕ Χαλανδρίου καθώς και στον ΑΟ Βριλησσίων.

Στην ομάδα είμαστε 16 συνολικά παίκτες. Δύο τερματοφύλακες, εγώ και ο Άρης Θωμάς, ο οποίος αγωνίζεται σε ομάδα της Πάτρας και δώδεκα παίκτες. Πρόσφατα είχαμε το τουρνουά beach games αλλά δεν καταφέραμε να προκριθούμε στην τελική φάση όπου προκρίθηκαν οι 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, Ελβετία). Τον Ιούνιο έχουμε φιλικούς αγώνες με την Πολωνία και τον Ιούλιο έχουμε προκριματικά Παγκοσμίου στην Ρωσία και τον Αύγουστο προκριματικά Euro. Τα τελικά του Euro θα γίνουν στην Ιταλία ενώ του Παγκοσμίου στην Παραγουάη. Επιπλέον έχουμε και παράκτιους αγώνες στην Πάτρα στις 25 Αυγούστου. Έχουμε ένα γεμάτο καλοκαίρι δηλαδή. Με την εθνική έχω πάει σε αρκετές χώρες. Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, Πορτογαλία Πολωνία. Η ωραιότερη χώρα ήταν η Ιταλία. Την καλύτερη οργάνωση στο άθλημα έχει η Ιταλία. Εξαιρετική ομάδα έχει η Ρωσία. Βέβαια χάρμα οφθαλμών είναι οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στην Ελλάδα η καλύτερη ομάδα beach soccer είναι ο Άτλας, η ομάδα μου. Έχουμε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και θα παίξουμε και στο Champions League την 1η Ιουνίου. Στον κόσμο καλύτερη ομάδα είναι μια ρώσικη ομάδα από την Αγία Πετρούπολη, η Κριστάλ με εξαιρετικούς ρώσους ποδοσφαιριστές και κάποιους Βραζιλιάνους που τους συμπληρώνουν ενώ πολύ καλή ομάδα έχει και η Μπράγκα, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια έχει πάρει το Champions League, το οποίο φέτος θα λάβει χώρα από 1 έως 9 Ιουνίου. Θα μεταδοθεί σε 180 χώρες στον κόσμο στην Ελλάδα μεταδίδεται μέσω ιντερνετ μέσω της ιστοσελίδας www.beachsoccer.com/worldwide. Προπονήσεις κάνουμε στην Παλλήνη, στο δικό μου προπονητικό κέντρο, το μοναδικό στην Ελλάδα για beach soccer με ευρωπαϊκές διαστάσεις. Πλέον το beach soccer μου αρέσει πιο πολύ από το ποδόσφαιρο.

Ένα σχόλιο για το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα, το οποίο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις;

Νομίζω ότι πλέον έχει καταντήσει φαρσοκωμωδία. Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν άνθρωποι ηλικία 25,30,35, 40 ετών που είναι μέσα στα επεισόδιο. Τα πράγματα είναι τραγικά και αν δεν αλλάξουμε μυαλό όλοι δεν υπάρχει σωτηρία

Θα ασχοληθώ κάποια χρόνια ακόμα με το beach soccer το οποίο δεν έχει όριο ηλικίας. Στην Ελλάδα η οργάνωση γύρω από το άθλημα δεν είναι καθόλου καλή. Καθώς μιλάω μετά και από τόσα χρόνια με ανθρώπους του αθλήματος με έχουν παροτρύνει να ανεβάσουμε την φήμη του αθλήματος χάρη και στα αναρίθμητα εντυπωσιακά νησιά που διαθέτουμε ως χώρα.

Επιμέλεια: Βασίλης Μιχάλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x