Ελλάδα

Νικοπολίδης: «Δεν αλλάζουμε τη φιλοσοφία μας»

Σοβαροί, προσηλωμένοι στο πλάνο τους και αποφασισμένοι να διατηρήσουν το πνεύμα νικητή που έχει διαμορφώσει η ομάδα, δηλώνουν παίκτες και προπονητής της Εθνικής Ελπίδων

Σοβαροί, προσηλωμένοι στο πλάνο τους και αποφασισμένοι να διατηρήσουν το πνεύμα νικητή που έχει διαμορφώσει η ομάδα, δηλώνουν παίκτες και προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, ενόψει του ντέρμπι κορυφής με την Κροατία την Παρασκευή.

Η Εθνική Ελπίδων πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τον πιο κρίσιμο αγώνα στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με αντίπαλο την Κροατία εκτός έδρας (12/10, στάδιο Aldo Drosina - Pula). Η ελληνική ομάδα έχει ως τώρα πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία, με εφτά νίκες και μία ισοπαλία και βρίσκεται στην κορυφή του 1ου ομίλου, τρεις βαθμούς μπροστά από την επόμενη αντίπαλό της.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης και οι ποδοσφαιριστές του δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με το ίδιο πνεύμα, με τον χαρακτήρα νικητή που τους έφερε ως εδώ, ώστε να μην απολέσουν ό,τι έχουν πετύχει, να τερματίσουν στην κορυφή του ομίλου και να πάρουν την απευθείας πρόκριση για την τελική φάση. Με νίκη η Εθνική εξασφαλίζει την πρωτιά, ενώ σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος χρειάζεται έναν βαθμό στον εντός έδρας αγώνα της με τη Λευκορωσία την ερχόμενη Δευτέρα στο Περιστέρι, για να μη χρειαστεί μαθηματικούς υπολογισμούς. Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της Εθνικής ούτε που θέλουν να σκέφτονται την πιθανότητα της δεύτερης θέσης και τα σενάρια εμπλοκής στη διαδικασία των play-offs. Για τον Αντώνη Νικοπολίδη και τους ποδοσφαιριστές του, το ντέρμπι κορυφής του ομίλου είναι ένα ακόμη παιχνίδι στο οποίο θα αγωνιστούν για τη νίκη.

«Η ομάδα αυτή έχει αγωνιστικό πλάνο και συγκεκριμένη φιλοσοφία και δεν πρόκειται να την αλλάξει στο ματς με την Κροατία. Παίζει πάντα για τη νίκη, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Το έδειξε στη μέχρι τώρα πορεία της και έτσι θα συνεχίσει. Σκοπός μας είναι και στην Κροατία να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα μας», δήλωσε στο epo.gr ο ομοσπονδιακός τεχνικός. «Τα παιδιά μέχρι τώρα έχουν δείξει ότι ξέρουν τι σημαίνει προσήλωση στο πλάνο. Αυτό θα κάνουν και τώρα, βάζοντας βέβαια και το προσωπικό τους στοιχείο».

Ο κ. Νικοπολίδης γνωρίζει την Κροατία ως ομάδα: «Τους ξέρουμε πολύ καλά, όπως μας ξέρουν κι αυτοί. Δεν υπάρχει κάτι να κρύψει ο ένας από τον άλλον. Είναι πολύ καλή ομάδα και σαφέστατα πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι, το ντέρμπι κορυφής του ομίλου. Ο στόχος μας είναι ωστόσο να ελέγξουμε το παιχνίδι και να επιδιώξουμε τη νίκη».

Στο ίδιο πνεύμα με τον προπονητή τους και δύο από τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελπίδων, που επίσης μίλησαν χωρίς περιστροφές. «Δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη. Έχουμε μάθει ως τώρα να παίζουμε με σκοπό να κερδίζουμε. Αυτός είναι ο τρόπος μας, έτσι είναι αυτή η ομάδα, αυτός είναι ο χαρακτήρας μας», τόνισε ο Μανόλης Σάλιακας. Ο Ζήσης Καραχάλιος εστίασε στην ικανότητα της ομάδας να προσαρμόζεται στον αντίπαλο, χωρίς όμως να αλλάζει τη φιλοσοφία της και χωρίς να χάνει το πνεύμα νικητή που διαθέτει: «Στον τελευταίο αγώνα στην Τσεχία, οι αντίπαλοι πήγαν στη δύναμη, αλλά αυτό δεν μας πτόησε. Παίξαμε το ίδιο και περισσότερο δυνατά από αυτούς και φτάσαμε στη νίκη. Ξέρουμε να προσαρμοζόμαστε και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τις πιο τεχνικές, αλλά και τις πιο δυναμικές ομάδες. Η Κροατία ανήκει στις πιο τεχνικές ομάδες και θα παίξουμε ανάλογα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x