Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει ο Άγιαξ από τις ακαδημίες του (και μόνο λίγα δεν είναι αυτά), είναι ο Φρένκι Ντε Γιονγκ, ο οποίος εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στη φετινή σεζόν και έχει «αναγκάσει» πολλούς κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους να ενδιαφερθούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο 21χρονος Ολλανδός έδωσε συνέντευξη στην αγγλική «Guardian», στην οποία μίλησε για το μέλλον του, τον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά και τη σύγκριση με τον θρυλικό Γιόχαν Κρόιφ.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Φρένκι Ντε Γιονγκ:

Για τη σύγκριση με τον Κρόιφ: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή, αλλά δεν πιστεύω πως μπορούμε να συγκριθούμε. Ήταν πολύ καλύτερος από εμένα. Είχε τόσο μεγάλη ποιότητα. Ποτέ δεν θα φτάσω στο επίπεδό που ήταν εκείνος. Δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Κρόιφ και πιστεύω πως αυτοί που το κάνουν, απλώς βρίσκουν κάποιες ομοιότητες στο παιχνίδι μας. Αλλά δεν έχουμε την ίδια ποιότητα. Βλέπω βίντεό του και ήταν φοβερός. Ο τρόπος που κινούνταν με τη μπάλα στα πόδια του, ο τρόπος που αντιλαμβάνονταν το παιχνίδι».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του: «Συνήθως οι μέσοι απλώς πασάρουν, αλλά εμένα μου αρέσει και να ντριπλάρω. Ο κόσμος λέει πως παίρνω πολλά ρίσκα, αλλά εγώ διαφωνώ, διότι δεν χάνω συχνά την κατοχή της μπάλας. Από όταν ήμουν πολύ νέος έπαιζα με αυτόν τον τρόπο. Κατάφερα να ανέβω στην πρώτη ομάδα έτσι όπως έπαιζα, οπότε δεν βλέπω τον λόγο να αλλάξω κάτι τώρα. Κάποιοι υποστηρίζουν πως πρέπει να παίζεις ώριμα, αλλά και ο τρόπος που παίζει ο Μέσι είναι ώριμος. Κανείς δεν μπορεί αν τον αντιμετωπίσει. Μπορεί απλά να ντριπλάρει τους πάντες και κάνει τους αντιπάλους του να φαίνονται παιδάκια.

Μέσα στο γήπεδο βασίζομαι στο ένστικτό μου, αλλά σκέφτομαι και πολύ. Οι περισσότεροι καλοί παίκτες βασίζονται στο ένστικτό τους. Δεν ξέρω αν είναι κάτι που μαθαίνεται. Μερικές φορές σκέφτομαι το τι θα κάνω. Πάντα ψάχνω την πάσα, πάντα ψάχνω τον ελεύθερο συμπαίκτη. Ωστόσο, πολλές φορές η κατάσταση απαιτεί γρήγορες αντιδράσεις. Προσπαθώ κάθε φορά που παίρνω τη μπάλα να γνωρίζω που βρίσκεται ο κάθε συμπαίκτης μου. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για έναν ποδοσφαιριστή»
.

Για το μέλλον του: «Είναι δύσκολο να μιλήσω για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Θέλω να τελειώσω τη σεζόν με τον Άγιαξ και στη συνέχεια θα δούμε. Ίσως να παραμείνω για ακόμη έναν χρόνο, ίσως να φύγω. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Δεν δίνω σημασία στις φήμες. Ακούω τις ιστορίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα, αλλά αφοσιώνομαι στον Άγιαξ και τη φετινή σεζόν».

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ