Ιταλία

Ντε Λιχτ: «Μέχρι τα 15 μου έπαιζα ως μεσοεπιθετικός»

Τι και αν ο Ματάις Ντε Λιχτ θεωρείται ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο, ο ίδιος αποκάλυψε ότι μέχρι τα 15 του αγωνιζόταν στη θέση του μεσοεπιθετικού.

Μπορεί ο Ματάις Ντε Λιχτ να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους οπισθοφύλακες παγκοσμίως, εντούτοις όπως αποκάλυψε ο ίδιος μέχρι την ηλικία των 15 ετών έπαιζε στη θέση του μεσοεπιθετικού.

«Μέχρι τα 15 μου αγωνιζόμουν ως μεσοεπιθετικός. Έπαιζα πολύ συχνά ως επιθετικός οργανωτής και γενικότερα κοντά στον άξονα. Μάλιστα, ήμουν αρκετά καλός. Είχα πετύχει αρκετά γκολ και είχα δώσει πολλές ασίστ. Ωστόσο, έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα οι προπονητές μού επεσήμαναν ότι θα ήταν ωφελιμότερο για τη μετέπειτα εξέλιξη της καριέρας μου να αλλάξω θέση και να γίνω κεντρικός οπισθοφύλακας. Στην αρχή σκεφτόμουν: "Δεν μου αρέσει να παίζω στην άμυνα", αλλά πλέον, κοιτώντας πίσω στο παρελθόν συνειδητοποιώ πόσο με βοήθησε η πρότερη εμπειρία που είχα ως μέσος. Πραγματικά είμαι χαρούμενος με την εξέλιξη μου», επεσήμανε σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ιωάννου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x