Αγγλία

Ντε Μπρόινε: «Το 1-0 είναι βαρετό, προτιμώ το 5-4»!

Η εδραίωση του Κέβιν Ντε Μπρόινε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα είναι γεγονός.

Από το Ντρόνγκεν με πείσμα σε αυτό που αγαπά, δουλευταράς, σοβαρός και χωρίς να μετράει τις κουβέντες του. Σε μια ιδιαίτερα απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησε στους Times και στον Henry Winter ο Βέλγος διεθνής εκθείασε τον προπονητή του Πεπ Γκουαρδιόλα, απάντησε στο δίλημμα Αγουέρο ή Ζεσούς, ενώ αναφέρθηκε και στη βάση στήριξης του παιχνιδιού της Σίτι.

Από τις ακαδημίες της Γκενκ, στην κόντρα με το Μουρίνιο της Τσέλσι και η άρνηση της δανεικής επιλογής στην Μπουντεσλίγκα. Ο πεισματάρης -όπως τον αποκαλούν- Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει να καυχιέται για την εξέλιξή του ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον πλανήτη. "Θυμάμαι, όταν ο προπονητής μου έχει ζητήσει κάτι", λέει αναφερόμενος στα καλά στοιχεία του.

Ο απόλυτος συνδετικός κρίκος του παιχνιδιού της Μάντσεστερ Σίτι, απογειώθηκε από τον Γκουαρδιόλα και τον τρόπο που επιλέγει να αγωνίζεται ο Ισπανός τεχνικός. "Είναι απαιτητικός και λεπτομερής, οι οδηγίες του με βοηθούν", αναφέρει χαρακτηριστικά, ξαφνιάζοντας με την αναφορά του πως το παιχνίδι των "Πολιτών" είναι βασισμένο στην άμυνα. "Ο καθένας πρέπει να είναι στη θέση του ή να δημιουργεί θέσεις για τους συμπαίκτες, αυτός είναι και ο λόγος που παίζουμε από την άμυνα".

Ποια στοιχεία ξεχωρίζει στην ομάδα του;

"Σίγουρη ελευθερία και αρκετή πειθαρχία» λέει. Αυτά είναι τα βασικά ατού στον τρόπο που αγωνίζεται η Μάντσεστερ Σίτι, τα οποία ταυτίζονται με εκείνα που παίζει ο Ντε Μπρόινε. Πως να μην εκτοξευθεί η απόδοση του Βέλγου, συνθέτοντας χαρακτηριστικά γνωρίσματα στο παιχνίδι του, που άδουν της φιλοσοφίας του κόουτς Πεπ. Εκρηκτικό ποσοστό στις μεταβιβάσεις ήτοι 84%, πάσες no look, άριστη τεχνική κατάρτιση και σκοράρισμα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x