Γαλλία

Ντέρμπι από τα παλιά στο Championnat

Το ντέρμπι Λιόν-Μαρσέιγ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του Championnat. Στην έδρα της Ρεν δοκιμάζεται η πρωτοπόρος Παρί Σεν Ζερμέν, αυλαία με το Σεντ Ετιέν-Μονακό.

Το ντέρμπι ανάμεσα στη Λιόν και τη Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου, με φόντο τη δεύτερη θέση, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του Championnat. Οι γηπεδούχοι μετρούν επτά νίκες στα τελευταία εννιά παιχνίδια, ενώ οι φιλοξενούμενοι «τρέχουν» αήττητο σερί δώδεκα αγώνων. Ο επιπλέον λόγος για τη νίκη, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αμφότερες αποκλείστηκαν μεσοβδόμαδα από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ και θέλουν να επουλώσουν τις πληγές τους. Η Ολιμπίκ μετράει τέσσερις νίκες και έξι ισοπαλίες ως γηπεδούχος τα τελευταία χρόνια, με την τελευταία νίκη για τους Φωκαείς στην έδρα της αντιπάλου τους να καταγράφεται το 2007.

Η πρωτοπόρος Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε στις νίκες την προηγούμενη αγωνιστική με «θύμα» τη Λιλ και θέλει να «τρέξει» ένα νέο νικηφόρο σερί, προκειμένου να κάνει άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Η εξόρμηση στην έδρα της Ρεν κρύβει παγίδες, ωστόσο, οι πρωτευουσιάνοι έχουν καλή προϊστορία, αφού μετρούν τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στις τελευταίες έξι επισκέψεις τους.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη, που θα την κρατήσει στη δεύτερη θέση ψάχνει η Μονακό απέναντι στην έδρα της παραπαίουσας Σεντ Ετιέν, η οποία αγνοεί το τρίποντο στα τελευταία οχτώ παιχνίδια. Τέλος, εύκολο θεωρητικά έργο έχει η φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος, Ναντ, η οποία φιλοξενεί την εκ των ουραγών Ανζέ.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή (15/12)
Σεντ Ετιέν-Μονακό (21:45)

Σάββατο (16/12)
Ρεν-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Καέν-Γκινγκάμπ (21:00)
Ντιζόν-Λιλ
Μονπελιέ-Μετς
Στρασβούργο-Τουλούζ
Τρουά-Αμιάν

Κυριακή (17/12)
Ναντ-Ανζέ (16:00)
Νις-Μπορντό (18:00)
Λιόν-Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική

Τετάρτη (20/12)
Αμιάν-Ναντ (21:50)
Ανζέ-Ντιζόν
Μπορντό-Μονπελιέ
Λιλ-Νις
Μαρσέιγ-Τρουά
Μετς-Στρασβούργο
Μονακό-Ρεν
Παρί Σεν Ζερμέν-Καέν
Τουλούζ-Λιόν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x