Stoiximan Super League

Ντέρμπι, Ευρώπη και παραμονή στη Σούπερ Λίγκα

Όλο το σημερινό πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται η 23η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα.

Το πρώτο παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στις 15:00 μεταξύ του ΟΦΗ και της ΑΕΛ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Οι Κρητικοί βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και χρειάζονται οπωσδήποτε τα νίκη κόντρα στους Θεσσαλούς, οι οποίοι και εκείνοι βρίσκονται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Μετά από έξι παιχνίδια χωρίς νίκη, οι Ηρακλειώτες παίζουν για ένα αποτέλεσμα, καθώς είδαν είδε και τον Λεβαδειακό να τους ξεπερνά με ταχύτητα.

Η ΑΕΛ, από την πλευρά της, δεν έχει νίκη ακόμα περισσότερο καιρό από τον ΟΦΗ, εδώ και επτά αγωνιστικές, όμως με τέσσερις ισοπαλίες παίρνει όλο και κανένα βαθμό. Σύντομα βέβαια θα της χρειαστούν τρίποντα. Από την πρεμιέρα που νίκησε τον Απόλλωνα, έχει τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες εκτός έδρας. Με δεδομένο ότι στο τέλος θα έχει πολύ βαρύ πρόγραμμα, δεν αισθάνεται καθόλου ασφαλής ακόμα.

Το επόμενο παιχνίδι ξεκινάει στις 16:00. Ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Πανιώνιο στο Περιστέρι, θέλοντας τους τρεις βαθμούς της νίκη για να βρεθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά τη χθεσινή ήττα της ΑΕΚ στο «Βικελίδης» απέναντι στον Άρη.

Οι Περιστεριώτες έχουν τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, με τέσσερα από αυτά να είναι εκτός έδρας! Ο Πανιώνιος που επισκέπτεται το Περιστέρι έχει κάνει ζημιές πρόσφατα εκεί. Πέρσι πήρε ισοπαλία και πρόπερσι νίκησε, με αποτέλεσμα να είναι αήττητος στα πέντε τελευταία μεταξύ τους.

Στις 17:15 είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι Λεβαδειακός-Λαμία. Οι Βοιωτοί με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο τους δέχονται δύσκολα γκολ, αλλά παράλληλα δεν σκοράρουν κι εύκολα. Στα τελευταία επτά παιχνίδια έχουν δεχτεί μόλις δύο γκολ, ενώ στα τελευταία οκτώ έχουν πετύχει μόλις τρία, αλλά αυτά τους χάρισαν τρεις νίκες με 1-0!

Η Λαμία, με τη σειρά της, βρίσκεται στο απόγειο της ιστορίας της! Μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο, καθώς έκανε πολλά ρεκόρ. Έγινε η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που έχει αποκλείσει ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και η πρώτη που τον νίκησε εκτός έδρας στο Κύπελλο! Για πρώτη φορά ομάδα απέκλεισε στην ίδια σεζόν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, πανηγυρίζοντας την πρόκριση μέσα στην έδρα τους.

Το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας είναι στις 19:00. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ασταμάτητος και θα επιχειρήσει να δώσει συνέχεια στην προσπάθεια να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα αήττητος, κάτι που έχει κάνει μόνο ο Παναθηναϊκός του 1964.

Οι επτά βαθμοί από τον Ολυμπιακό δεν επιτρέπουν χαλαρότητα. Η ιστορία κάνει κύκλους και φαίνεται πως όπως συνέβη το 1985 που ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα, το ίδιο θα γίνει και φέτος, και θέλει να πάρει το «τρίποντο» μέσα στην έδρα του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός, με τη σειρά του, έχει χάσει την αποτελεσματικότητα του ξεκινήματος και πλέον ψάχνει αποτελέσματα που θα τον κρατήσουν στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης. Ξεκίνησε με πέντε νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά στα 17 παιχνίδια που ακολούθησαν έχει άλλες πέντε όλες κι όλες.

Το παιχνίδι που κλείνει το σημερινό πρόγραμμα είναι το Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός.

Αν και τα περισσότερα χρόνια της παρουσίας του στην κατηγορία τα περνούσε στο πάνω μισό της βαθμολογίας, η φετινή Super League Σουρωτή είναι από τος δύσκολες σεζόν για τον Αστέρα Τρίπολης, που προέχει η παραμονή. Οι 22 βαθμοί τον κρατούν στην αβεβαιότητα, αν και έχει ήδη παίξει και με τους έξι πρώτους της βαθμολογίας στον δεύτερο γύρο. Τα οκτώ παιχνίδια που του απομένουν, τέσσερα μέσα και τέσσερα έξω, είναι με ομάδες εκτός εξάδας.

Με τη νίκη του επί του ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναιτωλικός έγινε η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που πιάνει τους 30 βαθμούς και μπορεί να βλέπει την πέμπτη θέση με αξιώσεις. Επίσης, είναι ισορροπημένος σε αποτελέσματα καθώς είναι η μοναδική ομάδα με ίδιο αριθμό νικών και ηττών αυτή τη στιγμή.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

inner

Η επόμενη (24η) αγωνιστική


inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x