Γαλλία

Ντέρμπι ήταν μόνo στα... χαρτιά

Μόνο μία ομάδα εμφανίστηκε στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της League 1 κι αυτή ήταν η Λιόν, η οποία νίκησε πολύ εύκολα στην έδρα της τη Μονακό με 3-0 και την έριξε ξανά στην προτελευταία θέση.

Ντέρμπι μόνο κατ’ ευφημισμόν ήταν τελικά το παιχνίδι ανάμεσα σε Λιον και Μονακό στο «Parc Olympique Lyonnais», με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν σε ολόκληρο το 90λεπτο και να παίρνουν τελικά τη νίκη με 3-0, επιστρέφοντας στις νίκες, μετά από δύο συνεχόμενες γκέλες (ισοπαλία με Λιλ, ήττα από Ρεν.

Έτσι, η Λιόν ανέβηκε στους 31 βαθμούς και την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τη Μονακό να βυθίζεται ξανά στην προτελευταία θέση. Με παίκτη λιγότερο για ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής του Γκολόβιν.

Η Λιόν έκανε εξαρχής ξεκάθαρες τις προθέσεις της, παίρνοντας το προβάδισμα στο έκτο μόλις λεπτό, με τον Αουάρ να ευστοχεί από κοντά, μετά από ασταθή απόκρουση του Μπενάλιο σε σουτ του Τραορέ. Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε μονόλογο των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν συνεχώς τη μπάλα στα πόδια τους και ασκούσαν διαρκή πίεση μπροστά από τα «καρέ» των Μονεγάσκων.

Το 2-0 ήρθε στο 34’, όταν ο Ντεναγιέρ βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Τετέ και εκείνος γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, όπου περίμενε ο Φεκίρ και νίκησε εύκολα τον Μπενάλιο.

inner

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Τιερί Ανρί με τη σέντρα του δεύτερου ημιχρόνου, όταν ο Γκολόβιν πάτησε τον Φεκίρ και ο διαιτητής του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα. Η κυριαρχία της Λιον συνεχίστηκε, με τη Μονακό να είναι παντελώς ακίνδυνη. Το αποτέλεσμα κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα στο 60’, με τον Τετέ να «σερβίρει» ακόμη μια ασίστ και τον Μεντί με κεφαλιά να «γράφει» το 3-0.

Μέχρι το τέλος η Λιον κατέβασε ταχύτητα, παραμένοντας ωστόσο η καλύτερη από τις δύο ομάδες του γηπέδου και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν 21 τελικές, έναντι 4ων της Μονακό και περισσότερες από 400 παραπάνω ολοκληρωμένες πάσες!


Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Σάββατο 15/12
Ρεμς – Στρασβούργο 2-1
(6’ Ντουμπιά, 66’ Καφαρό – 48’ Τόμασον)

Κυριακή 16/12
Νιμ-Λιλ 2-3
(68’ Αλιουί, 90’+2’ Ντεπρέ – 4’ Λεάο, 41’ Μπαμπά, 66’ Πεπέ)

Νις- Σεντ Ετιέν 1-1
(81' πεν. Τσιπριέν - 53' Ντιονί)

Λιον – Μονακό 3-0
(6' Αουάρ, 34' Φεκίρ, 59' Μεντί)

Τρίτη 18/12
Καέν – Τουλούζ (20:30)

Έχουν αναβληθεί:
Ντιζόν – Παρί Σεν Ζερμέν
Ναντ – Μονπελιέ
Γκινγκάμπ – Ρεν
Μαρσέιγ – Μπορντό

Η επόμενη (19η) αγωνιστική:

Σάββατο 22/12 (22:00)
Ανζέρ – Μαρσέιγ
Λιλ – Τουλούζ
Μονακό – Γκινγκάμπ
Μονπελιέ – Λιον
Μπορντό – Αμιέν
Παρί Σεν Ζερμέν – Ναντ
Ρεμς – Καέν
Ρεν – Νιμ
Σεντ Ετιέν – Ντιζόν
Στρασβούργο – Νις

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x