Γαλλία

Ντέρμπι Μαρσέιγ-Λιόν με φόντο το… σεντόνι

Το ντέρμπι Μαρσέιγ-Λιόν, με φόντο την έξοδο στο Champions League, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής του Championnat. Στην έδρα της Νις δοκιμάζεται η Παρί, ενώ η Μονακό φιλοξενεί τη Λιλ.

Από διαφορετική αφετηρία και με διαφορετική ψυχολογία θα μπουν Μαρσέιγ και Λιόν στο «Βελοντρόμ», στο ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής του Championnat. Αμφότερες είχαν παιχνίδια για το Europa League, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά σε βάρος της Μπιλμπάο και τους φιλοξενούμενους να μένουν εκτός συνέχειας, καθώς αποκλείστηκαν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ενδεχομένως να κρίνει πολλά σχετικά με την έξοδο στο Champions League, καθώς η Μαρσέιγ με νίκη αφήνει επτά βαθμούς πίσω την αντίπαλό της, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να φύγει με άδεια χέρια.

Η Μονακό έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο και μαζί την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση, που δίνει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους. Η ομάδα του Πριγκιπάτου φιλοξενεί την εκ των ουραγών Λιλ, η οποία εκτός από το αγωνιστικό, έχει και… ψυχολογικό, καθώς οι παίκτες δέχθηκαν επίθεση από τους εξαγριωμένους οπαδούς της ομάδας μετά το φινάλε του τελευταίου αγώνα με την Μονπελιέ, λόγω της κακής φετινής πορείας.

Όσο για την πρωτοπόρο και μέλλουσα πρωταθλήτρια, Παρί Σεν Ζερμέν, η ομάδα της πρωτεύουσας δοκιμάζεται στην έδρα της Νις και στοχεύει στην ένατη συνεχόμενη νίκη της, προκειμένου να κάνει άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Με +17 (έχοντας ματς περισσότερο) από τη δεύτερη Μονακό και μόλις εννιά αγωνιστικές να απομένουν, ουσιαστικά περιμένει μόνο τη στέψη.

Αναλυτική η 30η αγωνιστική

Παρασκευή, 16/3
Μονακό-Λιλ (21:45)

Σάββατο, 17/3
Μπορντό-Ρεν (18:00)
Αμιάν-Τρουά (21:00)
Ανζέ-Καέν (21:00)
Μονπελιέ-Ντιζόν (21:00)
Τουλούζ-Στρασβούργο (21:00)

Κυριακή, 18/3
Νις-Παρί Σεν Ζερμέν (14:00)
Μετς-Ναντ (16:00)
Σεντ Ετιέν-Γκινγκάμπ (18:00)
Μαρσέιγ-Λιόν (22:00)

Η επόμενη (31η) αγωνιστική

Τετάρτη, 14/3
Παρί Σεν Ζερμέν-Ανζέ 2-1
(12’, 25’ Εμπαπέ - 75’ Εκαμπί)

Σάββατο, 31/3
Ντιζόν-Μαρσέιγ (18:00)

Κυριακή, 1/4 (21:00)
Καέν-Μονπελιέ
Τρουά-Νις
Γκινγκάμπ-Μπορντό
Λιλ-Αμιάν
Λιόν-Τουλούζ
Ναντ-Σεντ Ετιέν
Ρεν-Μονακό
Στρασβούργο-Μετς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x