Αγγλία

Ντέρμπι με φόντο τον τελικό

Μία εβδομάδα μετά το 2-2 για το πρωτάθλημα, Τσέλσι και Άρσεναλ συγκρούονται απόψε (22:00) στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Λιγκ Καπ. Παραμένει τιμωρημένος ο Αρσέν Βενγκέρ.

Ντέρμπι του Λονδίνου περιλαμβάνει το αποψινό μενού του Carabao Cup!

Τσέλσι και Άρσεναλ θα διασταυρώσουν για τέταρτη φορά μέσα στη σεζόν τα ξίφη τους, με στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για μια θέση στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Οι προηγούμενες τρεις συναντήσεις των δύο ομάδων έμειναν στην ισοπαλία καθώς πριν το 2-2 της περασμένης Τετάρτης (3/1), είχε προηγηθεί το 0-0 του Σεπτεμβρίου (πάλι για την Πρέμιερ Λιγκ), ενώ στο 1-1 έληξε το ενενηντάλεπτο στο Community Shield του Αυγούστου που είχε βρει την Άρσεναλ να παίρνει τη νίκη (και τον πρώτο τίτλο της σεζόν) στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι «μπλε» του Αντόνιο Κόντε, οι οποίοι προέρχονται από το εκτός έδρας 0-0 με τη Νόριτς στο Κύπελλο, θα έχουν κανονικά στη διάθεσή τους τον Εντέν Αζάρ που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις των τελευταίων ημερών και προπονήθηκε κανονικά, Αντίθετα ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει ακόμα στις υπηρεσίες του νεοαποκτηθέντα αλλά ανέτοιμου, Ρος Μπάρκλεϊ.

Χειρότερο ήταν το σενάριο για την Άρσεναλ στο Κύπελλο. Με τον τιμωρημένο Αρσέν Βενγκέρ στην εξέδρα (όπως και απόψε), οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν στο Νότιγχαμ από τη Φόρεστ (4-2) και έμειναν εκτός συνέχειας του θεσμού που έχουν κατακτήσει τρεις φορές την τελευταία τετραετία. Στα αγωνιστικά, εκτός έμειναν οι τραυματίες Κοσιελνί, Ζιρού, Μονρεάλ και Κολάσινατς, ενώ λίγες ώρες πριν τη σέντρα θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή των Τζάκα, Ράμσεϊ και Μουστάφι.

Ο δεύτερος ημιτελικός των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στο «Έμιρεϊτς» στις 24 Ιανουαρίου.

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x