Champions League

Ντιέγκο Σιμεόνε: «Θα ήθελα να έχω 130 χρόνια ιστορίας στην πλάτη μου, αγαπώ την πίεση»

Ικανοποιημένος μονάχα με την νίκη και καθόλου επηρεασμένος από την πίεση του τελικού εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος στάθηκε (δις) στο ρόλο που επιτελεί ο Κασεμίρο.

Στην πίεση που θα υπάρχει -ως συνήθως σε τέτοιου είδους ματς- στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης, στη φιλοσοφία, στα πράγματα που άλλαξαν από το 2014, στην σκληρή δουλειά και στον... Κασεμίρο στάθηκε ο Ντιέγκο Σιμεόνε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει του τελικού του Champions League.

«Θα ήθελα να είχα 130 χρόνια ιστορίας στην πλάτη μου. Μου αρέσει αυτό, αγαπώ την πίεση. Μόνο η νίκη θα με ικανοποιήσει. Το παιχνίδι θα είναι έντονο, πολύ έντονο, ειδικά στα πρώτα λεπτά. Ο Κασεμίρο τους δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη ανασύνταξη όταν χάνουν την μπάλα. Όποιος κερδίσει τις πρώτες μάχες στη μεσαία γραμμή, θα έχει το πλεονέκτημα. Η Ρεάλ διαθέτει παίκτες με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και σίγουρα θα προσπαθήσει να πάρει την κατοχή της μπάλας», ανέφερε.

«Ο σύλλογος, οι παίκτες, η ομάδα που έχουμε φτιάξει επαναπροσδιορίζει συνεχώς τον εαυτό της και αυτό είναι το πολυτιμότερο πράγμα. Άπαντες εδώ εργάζονται με την ιδέα της καθημερινής βελτίωσης και ανάπτυξης. Έτσι είναι η ζωή. Αν δουλεύεις, δουλεύεις, δουλεύεις, εν τέλει παίρνεις αυτό που θες. Εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε πολλά για αυτό το παιχνίδι, καμία ομάδα δεν θα το κάνει. Η Ρεάλ δεν έχει αλλάξει πολύ από το 2014, εμείς το έχουμε κάνει περισσότερο αλλά διατηρώντας την ίδια φιλοσοφία, την ίδια δομή», πρόσθεσε.

Εν συνεχεία στάθηκε στην επιμονή που πρέπει να δείξουν οι παίκτες του, υπογραμμίζοντας πως «το ότι θα παίξουμε έναν τελικό, είναι κάτι φανταστικό. Αν τον κερδίσουμε, θα είναι κάτι ανεπανάληπτο. Η εμπειρία αυτή, σε κάνει να θες να συνεχίσεις να ζεις τέτοιες στιγμές. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας, να βρίσκουμε συνεχώς κίνητρο, να αλλάζουμε παίκτες χωρίς να διαβρώνεται η αφοσίωσή μας, οι αξίες μας, η δουλειά μας. Αν είσαι επίμονος, μπορείς να πετύχεις πολλά».

Τέλος αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στον Κασεμίρο, επισημαίνοντας πως «κάνει τη Ρεάλ Μαδρίτης πολύ πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, έτσι έπαιξαν και στα δύο παιχνίδια κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι κακό, αλλά όχι εγώ» και προειδοποιώντας πως «μπορεί να υπάρξουν πολλές διαφορετικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά είναι σαφές ότι αν δώσεις χώρο στους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ, είναι πολύ επικίνδυνοι».

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει ο μόλις τρίτος μη Ευρωπαίος προπονητής που κατακτά την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά» (είχαν προηγηθεί οι συμπατριώτες του Λουίς Καρνίλια δύο φορές με την Ρεάλ Μαδρίτης και Ελένιο Ερέρα δύο φορές με την Ίντερ) και ο πρώτος τον τελευταίο μισό αιώνα, θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει την εξής ενδεκάδα: Γιαν Όμπλακ - Χουανφράν, Ντιέγκο Γκοντίν, Χοσέ Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς - Γκάμπι, Κόκε, Αουγκούστο Φερνάντες, Σαούλ Νίγκεθ - Αντουάν Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x