Europa League

Ντιναμό Κιέβου vs ελληνικών ομάδων: Πονεμένη ιστορία, γούνες και… παράξενες έδρες

Η προϊστορία της Ντιναμό Κιέβου με τις ελληνικές ομάδες είναι μακρά και ιδιαίτερη.

Η Ντιναμό Κιέβου δεν είναι άγνωστη στις ελληνικές ομάδες. Πολλάκις έχει βρεθεί στο δρόμο τους και συνήθως τα αποτελέσματα την ευνοούν.

Τη σεζόν 1975/76 με τον Όλεγκ Μπλαχίν παίκτη αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών και προκρίθηκε με νίκη 1-0 στο Κίεβο και 2-2 στην Ελλάδα. Μάλιστα ο αγώνας αυτός έγινε στην Τούμπα (!) καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τιμωρηθεί μετά τα επεισόδια στον αγώνα με την Άντερλεχτ στην Πάτρα.



Δύο χρόνια μετά συνάντησε στον δεύτερο γύρο της ίδιας διοργάνωσης τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε με δύο νίκες (4-0, 0-2).



Το 1995 βρέθηκε στο δρόμο του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League και ηττήθηκε στην πρεμιέρα στο Κίεβο με 1-0, ωστόσο οι Ουκρανοί ενεπλάκησαν σε υπόθεση δωροδοκίας με γούνες (!) και αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση.

Την περίοδο 1998/99, πάντως, οι «πράσινοι» ξαναβρήκαν μπροστά τους τη Ντιναμό στους ομίλους, κερδίζοντας με ανατροπή 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια (όπου ξενιτεύτηκαν λόγω συναυλίας των Rolling Stones στο ΟΑΚΑ), αλλά έχασαν με το ίδιο σκορ στο Κίεβο παρότι είχαν προηγηθεί με τον Λαγωνικάκη, καθώς σημειώθηκε τότε ένα απίστευτο αυτογκόλ.





Πέρσι τον Φλεβάρη η Ντιναμό συνάντησε την ΑΕΚ παίρνοντας 1-1 στο ΟΑΚΑ με τον… Αϊντάρεβιτς να ισοφαρίζει, ωστόσο στη ρεβάνς του παγωμένου Κιέβου το 0-0 βόλεψε τους Ουκρανούς, με τον Μασούντ μοιραίο, να αστοχεί προ κενής εστίας.





Αναλυτικά:

1975-76: Α’’ Γύρος Κυπέλλου Κυπελλούχων: Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου 2-2 και 0-1

1976-77: Β’ Γύρος Κυπέλλου Κυπελλούχων: Ντιναμό Κιέβου - ΠΑΟΚ 4-0 και 2-0

1995-96: Όμιλοι Champions League: Ντιναμό Κιέβου - Παναθηναϊκός 1-0 (οι Ουκρανοί αποβλήθηκαν από τη διοργάνωση και αντικαταστάθηκαν από την Άαλμποργκ)

1997-98: Όμιλοι Champions League: Παναθηναϊκός - Ντιναμό Κιέβου 2-1 και 1-2

2017-18: Φάση των «32» του Europa League: ΑΕΚ – Ντιναμό Κιέβου 1-1 και 0-0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x