Champions League

Ντόρτμουντ και Ρεάλ άξιζαν τρόπαιο, τελικά πήραν βαθμό! (video)

Αν δεν το είδατε, κακώς! Ντόρτμουντ και Ρεάλ προσέφεραν θέαμα αντάξιο ενός τελικού Champions League στο «Signal Iduna Park» με την μάχη τους να μην βγάζει νικητή, 2-2.

Ματσάρα επιπέδου τελικού Champions League. Σε ένα φοβερό παιχνίδι στην Βεστφαλία η Ρεάλ προηγήθηκε δύο φορές όμως η Ντόρτμουντ την κοίταξε στα μάτια και χτύπησε στο τέλος την ισοπαλία, 2-2.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο «Signal Iduna Park». Η Ντόρτμουντ πέταγε φωτιές και έβαλε δύσκολα στην άμυνα της Ρεάλ, που κρατούσε με νύχια και με δόντια το «μηδέν». Η βασίλισσα, στάθηκε τυχερή στο 11’ όταν ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι σε καθαρό χέρι του Ρονάλντο και λίγο αργότερα -κόντρα στην ροή του παιχνιδιού- ο «CR7» τελείωσε ιδανικά αντεπίθεση ανοίγοντας το σκορ και παγώνοντας το γήπεδο (17’). O ρυθμός έπεσε ελαφρώς στη συνέχεια, αφού η ομάδα του Ζιντάν έκλεισε καλύτερα τους χώρους και περίμενε τις αντεπιθέσεις για να χτυπήσει. Οι Βεστφαλοί το… πάλεψαν και δικαιώθηκαν χάρη στο δώρο του Νάβας, ο οποίος δεν έδιωξε σωστά φάουλ του Γκερέιρο και στη συνέχεια της φάσης ο Ομπαμεγιάνγκ έστειλε ισόπαλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα (1-1, 43’).

Τα ηνία του παιχνιδιού πήρε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Ρεάλ. Με το κέντρο της να λειτουργεί πολύ καλύτερα, η βασίλισσα κυκλοφορούσε με μεγαλύτερη άνεση την μπάλα, όμως με μοναδική εξαίρεση μια κοντινή προβολή του Ρονάλντο (61’) δεν είχε άλλη μεγάλη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Μπουρκί. Την στιγμή που η Ντόρτμουντ δεν μπορούσε να βγει από την άμυνά της έγινε… η στραβή και ο Βαράν με μπόλικη δόση τύχης (αφού του βγήκε το ριμπάουντ) έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία (68’). Η ομάδα του Τούχελ χρειάστηκε αρκετό χρόνο μέχρι να συνέλθει, όμως στο τελευταίο διάστημα του ματς γκάζωσε για τα καλά. Η Ρεάλ πιέστηκε σοβαρά μετά από ώρα και τελικά λύγισε, όταν ο Σίρλε με σουτάρα μέσα από την περιοχή έγραψε στο 87ο λεπτό το τελικό σκορ.

Και στα 90λεπτά αγωνίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, έχοντας εξαιρετική απόδοση.



Ντόρτμουντ: Μπουρκί, Σμέλτσερ, Σωκράτης, Γκίντερ, Πίστσεκ, Βάιγκλ, Κάστρο, Γκερέιρο (78’ Μορ), Ντεμπελέ (73’ Πούλισιτς), Γκέτσε (58’ Σίρλε), Ομπαμεγιάνγκ

Ρεάλ: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Ντανίλο, Κρόος, Μόντριτς, Χάμες (70’ Κόβασιτς), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (87’ Μοράτα)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Ντόρτμουντ-Ρεάλ 2-2
(43’ Ομπαμεγιάνγκ, 87’ Σίρλε - 17’ Ρονάλντο, 68’ Βαράν)

Σπόρτινγκ-Λέγκια 2-0
(28’ Ρουίζ, 36’ Ντοστ)

Η βαθμολογία στον 6ο όμιλο:
1.Ντόρτμουντ 4
2.Ρεάλ 4
3.Σπόρτινγκ 3
4.Λέγκια 0

Η επόμενη αγωνιστική (3η):
Τρίτη 18/10, 21.45
Ρεάλ-Λέγκια
Σπόρτινγκ – Ντόρτμουντ

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x