Ισπανία

«Ντου» από Λουίς Ενρίκε σε διαιτησία και ΜΜΕ!

Επίθεση εναντίον των διαιτητών της Πριμέρα Ντιβισιόν εξαπέλυσε ο Λουίς Ενρίκε

Επίθεση εναντίον των διαιτητών της Πριμέρα Ντιβισιόν εξαπέλυσε ο Λουίς Ενρίκε.

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του για τα σφυρίγματα εναντίον της ομάδας του, επιβεβαιώνοντας ότι παράπονα και κουβέντα για τους ρέφερι δεν υπάρχουν μόνο στην… Ελλάδα.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα φάουλ και τις κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιριστών του (και ειδικά του Νεϊμάρ), ο Λουίς Ενρίκε απάντησε στέλνοντας μήνυμα στους διαιτητές και κατηγορώντας μέρος των ΜΜΕ: «Οι παίκτες μου είναι αυτοί στους οποίους γίνονται τα περισσότερα φάουλ. Αλλά το περίεργο είναι πως οι παίκτες μου είναι ανάμεσα και σε αυτούς που τιμωρούνται περισσότερο, παρότι κάνουν λίγα φάουλ. Ο καθένας ας πορεύεται με τη συνείδησή του… Η δική μας συνείδηση είναι να παίζουμε κάθε μέρα και καλύτερα. Γίνονται καμπάνιες δυσφήμισης των ποδοσφαιριστών μου. Λένε για αυτούς ότι χτυπάνε αντιπάλους, ότι προκαλούν και άλλα… Η ίδια προπαγάνδα σε ορισμένα μίντια λέει ότι καταλογίζονται λίγα φάουλ εις βάρος τους και πρέπει να παίρνουν κι άλλες κάρτες! Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επαινέσω τους παίκτες μου. Γιατί πολλές φορές χρειάζεται να έχουν… κτηνώδη αυτοέλεγχο. Είναι παράδοξο και αστείο να γίνονται τέτοιες καμπάνιες προπαγάνδας εναντίον τους. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Προσπαθώ να ελέγξω όσα περισσότερα πράγματα γίνεται…».

Ο Λουίς Σουάρες έχει δεχτεί 6 κίτρινες, οι Νεϊμάρ (που έχει κατηγορηθεί από ΜΜΕ ότι προκαλεί αντιπάλους του) και Μασκεράνο από 5, ο Μπουσκέτς 4 και ο Μέσι έχει δει 3. Συνολικά η Μπαρτσελόνα έχει δεχτεί 42 κίτρινες στο πρωτάθλημα, ενώ η Ρεάλ 38. Όσο για τις κόκκινες, ούτε οι Καταλανοί ούτε οι Μαδριλένοι έχουν δεχτεί καμία.

Εις βάρος της Μπαρτσελόνα έχουν καταλογιστεί 225 φάουλ και είναι η προτελευταία (19η) ομάδα στη σχετική κατάταξη (μ.ό. 11,25 ανά ματς), ενώ η Ρεάλ μετράει 206 φάουλ και είναι στην 20ή και τελευταία θέση. Η πρώτη σε φάουλ –για να καταλάβετε τη διαφορά- είναι η Λεγανιές με 362.

Η Μπαρτσελόνα, πάντως, είναι δεύτερη στα κερδισμένα φάουλ με 306 (15,3 μ.ό. ανά ματς). Πρώτη στη σχετική κατάταξη είναι η Λας Πάλμας με 316. Η Ρεάλ είναι 7η με 285 (μ.ό. 15 ανά ματς).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x