Ιταλία

«Ντου» της ιταλικής δίωξης οικονομικού εγκλήματος σε ομάδες της Serie A και B

Υποψία νέου σκανδάλου συγκλονίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς κατά την έρευνα για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων Serie A και Β, η δίωξη οικονομικού εγκλήματος εισέβαλε σε γραφεία ομάδων!

Με το διαχρονικό πρόβλημα των στημένων αγώνων να είναι να υπάρχει πάντα στην ατμόσφαιρα του ιταλικού ποδοσφαίρου, μια νέα υπόθεση που έχει… οσμή σκανδάλου έρχεται να ταράξει τα δεδομένα του αθλητισμού της χώρας.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες ήταν γνωστό ότι οι εισαγγελείς του Μιλάνου ερευνούν την υπόθεση πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα πρωταθλήματα της Serie A και Serie B.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα ιταλικά ΜΜΕ, ως μέρος της έρευνας, η δίωξη οικονομικού εγκλήματος της χώρας (ή όπως ονομάζεται στην Ιταλία η οικονομική Αστυνομία) «εισέβαλε» στα γραφεία πολλών ομάδων και από τις δύο κατηγορίες, ώστε να λάβει στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Τελικά, η οικονομική Αστυνομία φρόντισε να κατασχέσει έγγραφα που αφορούν το ζήτημα και σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport» ο πρόεδρος της «Infront», Μάρκο Μπογκαρέλι που μεσολάβησε για τη σύναψη της συμφωνίας των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων με το «Sky» και τη «Mediaset» βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα δόθηκαν στα δύο κανάλια αντί 943 εκατ. ευρώ για την τριετία 2015-18, ποσό κατά 114 εκατ. ευρώ αυξημένο από όσα προέβλεπε το προηγούμενο συμβόλαιο.

Τέλος, την Παρασκευή ο φοροτεχνικός Αντρέα Μπαρόνι που είχε πελάτη την Infront, συνελήφθη με κατηγορίες συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με στόχο το ξέπλυμα χρήματος και τη φοροδιαφυγή.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x