Ελλάδα

Ντρένοβα στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Κατσουράνης θα μας βοηθήσει πολύ στο Παγκόσμιο»

Στη δυναμική που δίνει ο Κώστας Κατσουράνης στην Εθνική Mini Football ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στάθηκε ο προπονητής της, Αντρέας Ντρένοβα, ο οποίος μίλησε και για το έργο των ακαδημιών του ΠΑΟ.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας της ελληνικής ομάδας Mini Football, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αντρέας Ντρένοβα, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την πορεία της ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο, 12-20 Αυγούστου, τους στόχους της εθνικής καθώς και τη συμμετοχή-έκπληξη του Κώστα Κατσουράνη.

Παράλληλα, ο 35χρονος τεχνικός της Κ14 και συνεργάτης της Κ19 του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε και στο έργο που γίνεται στο «τριφύλλι» σε μία κρίσιμη περίοδο για το σύλλογο, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στις ελληνικές ακαδημίες, ενώ περιέγραψε την εμπειρία της επίσκεψης του στην περίφημη Μασία τον περασμένο Μάρτιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντρέας Ντρένοβα στα «Παιδιά για Οσ-ΚΑΡ»:

Για την προετοιμασία της ελληνικής ομάδας:

«Έχουμε ακόμα δυόμισι μήνες μπροστά μας. Κάναμε μια φάση προετοιμασίας οκτώ ημερών. Τα πράγματα εξελίχθηκαν αρκετά καλά. Υπήρχε αρκετά καλό κλίμα ανάμεσα στα παιδιά, ποιότητα, μπόρεσαν να δώσουν κάποια πράγματα από αυτά που θέλουμε και θεωρώ ότι είμαστε σε ένα αρκετά καλό επίπεδο για να πάμε καλά στη συγκεκριμένη διοργάνωση».

Για το αν αυξάνονται οι στόχοι της διάκρισης λόγω της διοργάνωσης σε ελληνικό έδαφος:

«Είναι αλήθεια αυτό. Θεωρούμε ότι θα έχει πάρα πολύ κόσμο, ότι ο κόσμος θα έρθει και θα ενισχύσει την προσπάθεια των παικτών κι αυτό από μόνο του μας δίνει ένα κίνητρο για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Η ποιότητα των παικτών και η ομάδα γενικά τα δύο τελευταία χρόνια, στην Πορτογαλία και την Τσεχία, έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω, γιατί και τα δύο προηγούμενα χρόνια αποκλειστήκαμε στη φάση των «16» στα πέναλτι, από τη Σλοβενία και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία, αντίστοιχα. Ευελπιστούμε ότι φέτος θα πάμε πιο ψηλά».

Για το κλίμα της ομάδας:

«Πιστεύω πάρα πολύ στους δεσμούς που δημιουργούνται σε μια ομάδα, σε μια μικρή κοινωνία, ανάμεσα στους παίκτες. Επειδή εδώ όλα τα παιδιά είναι ερασιτέχνες, το κάνουν με πολλή αγάπη και ανιδιοτέλεια. Μεταξύ τους έχουν εξαιρετικές σχέσεις και αυτό βγαίνει και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Άρα, θεωρώ ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο μας όπλο».

Για τη συμμετοχή του Κώστα Κατσουράνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ως παίκτης της εθνικής:

«Όχι, δεν είναι επικοινωνιακό τρικ. Ο Κώστας Κατσουράνης, και είναι τιμή μας, θα είναι στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Ρέθυμνο. Είμαστε περήφανοι για αυτό. Δεν είναι επικοινωνιακό τρικ γιατί ήρθε και στις προπονήσεις, ήταν εκεί, ήταν κοντά στα παιδιά, συμμετείχε, έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του και για μας σαν ομάδα αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία. Βοηθάει πάρα πολύ με την παρουσία του και ευελπιστώ ότι και στην τελική φάση τα στοιχεία και ο χαρακτήρας του, ο οποίος μας σκλάβωσε όλους, θεωρώ ότι θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για τη σημασία των ακαδημιών στη συγκεκριμένη φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός:

«Είναι πολύ ευχάριστο. Είναι ευχάριστο για μας που δουλεύουμε στον Παναθηναϊκό το να βλέπουμε τα παιδιά να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας, να βλέπουμε παιδιά να βελτιώνονται καθημερινά και να είναι ευχαριστημένα. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι σε όλες τις ελληνικές ομάδες, σε όλες τις ελληνικές ακαδημίες θα έπρεπε να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να ασχολούνται με το παιδικό ποδόσφαιρο, στο να υπάρχει μια εξέλιξη σε όλα αυτά τα παιδιά. Στον Παναθηναϊκό ένα παραπάνω εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια. Η προσοχή μας είναι στραμμένη στα παιδιά, είναι στραμμένη στην ακαδημία και θεωρώ ότι κάθε μέρα πρέπει να μας απασχολεί στο πώς μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε σε αυτά τα παιδιά κάθε μέρα και κάτι καλύτερο».

Για την επίσκεψη του στη Μασία και τη συνάντηση του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Για μας προσωπικά ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα μείναμε εντυπωσιασμένοι. Η οργάνωση, η σεμνότητα των ανθρώπων, από την είσοδο μέχρι του μάγειρες και τους σεκιούριτι, και οι άνθρωποι που δουλεύουν με τα παιδιά, προπονητές, γυμναστές, τους χαρακτηρίζουν λέξεις όπως η ταπεινότητα, η ευγένεια, η προθυμία. Το ίδιο και για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Και σίγουρα στο αγωνιστικό επίπεδο βλέπεις πράγματα που στην Ελλάδα, δυστυχώς, είμαστε λίγο πίσω. Θέλουμε ακόμα πολύ καιρό για να τους φτάσουμε. Η επαφή με τον κύριο Βαλβέρδε και με το συνεργάτη του, τον κύριο Σεγούρα, ήταν πραγματικά κάτι το ξεχωριστό για μας. Καταφέραμε και μιλήσαμε εκεί παρά το ότι ήμασταν προπονητές του Παναθηναϊκού, λόγω της θητείας του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Μας υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο, μας ξενάγησε στο γήπεδο της πρώτης ομάδας, παρακολουθήσαμε και μια προπόνηση. Ήταν μια τεράστια εμπειρία για εμάς. Την κρατάμε, και προσπαθούμε ότι είδαμε εκεί να το περάσουμε και στη δική μας ακαδημία, όσο γίνεται. Μακάρι να μπορέσουμε να γίνουμε λίγο πιο ανοικτόμυαλοι για να δούμε την πραγματικότητα, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τα παιδιά και να βγάλουμε νέα με ωραία χαρακτηριστικά, επιθετικογενή, παιδιά έξυπνα, με ικανότητα να παίρνουν αποφάσεις, γιατί δυστυχώς κάπου το έχουμε χάσει».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x