Stoiximan Super League

Άγγελος Αναστασιάδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6: Ένας ιερός σκοπός και πολύ ποδόσφαιρο

Ο Άγγελος Αναστασιάδης βρέθηκε στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησε πολύ για ποδόσφαιρο, αλλά και την εκστρατεία που ξεκινά υπέρ της ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων. Διαβάστε όλα όσα είπε.

Στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6 βρέθηκε για δύο ώρες ο Άγγελος Αναστασιάδης, καλεσμένος του Βασίλη Βέργη και του Βάιου Τσούτσικα. Ο Έλληνας προπονητής μίλησε, φυσικά, για ποδόσφαιρο, όμως η σημερινή εκπομπή ήταν αφιερωμένη στην σύζυγό του, την κα Βιβή Αναστασιάδη.

Η σύζυγος του Άγγελου Αναστασιάδη, υπεβλήθη πρόσφατα σε μεταμόσχευση καρδιάς. Ο Έλληνας προπονητής, πάντα στο πλευρό της συζύγου του, μίλησε για αυτή την περιπέτεια και δήλωσε ότι πλέον θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ενημερωθεί ο κόσμος για τον ιερό σκοπό της δωρεάς οργάνων. Ο ίδιος ξεκινά μια εκστρατεία ενημέρωσης με διάφορες δράσεις για αυτό τον σπουδαίο σκοπό.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης σχολίασε τη μεταγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον Ολυμπιακό, μίλησε για τις δυσκολίες που περνά ο Παναθηναϊκός, αλλά και για τη νέα εποχή Ουζουνίδη στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Επιπλέον ανέλυσε γιατί ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα και πώς έχει βοηθήσει ο Ιβάν Σαββίδης.

Εκμυστηρεύτηκε άγνωστες ιστορίες από το θρυλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Γιουβέντους, ενώ αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο του έστειλε χριστουγεννιάτικη κάρτα ο Αντσελότι.

Φυσικά από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείψει το Μουντιάλ της Ρωσίας και ο Έλληνας τεχνικός έκανε τις δικές του εκτιμήσεις από προπονητική άποψη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άγγελου Αναστασιάδη στον Βασίλη Βέργη και στον Βάιο Τσούτσικα:

Για το γεγονός ότι η σύζυγός του υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς και την ενημερωτική καμπάνια που θα ξεκινήσει: «Από τις 2 Φλεβάρη δίναμε μια μεγάλη μάχη με τη Βιβή. Είμαι χαρούμενος γιατί βαδίζουν όλα με τον τρόπο που περιμέναμε και με τέτοιο τρόπο που να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία. Περάσαμε δύσκολα. Τέσσερις φορές ήταν επιλαχούσα για μόσχευμα και δεν το πήρε, το πήραν παιδιά που το είχαν ανάγκη. Στο Ωνάσειο υπάρχει φοβερή αξιοκρατία. Είναι τόσο ψυχοφθόρο να είναι έτοιμο να γίνει και τελικά να μην γίνεται. Μετά το πεντάμηνο έχω ξεκινήσει μια καμπάνια και πιστεύω πως θα έχω συμπαράσταση από όλους τους ανθρώπους που έχουν βήμα, λόγο και πένα και μπορούν να ενημερώσουν τον κόσμο. Θα το κάνω γιατί αν μείνεις μια ώρα στο Ωνάσειο καταλαβαίνεις πολλά. Όταν βλέπεις το αδιέξοδο και τα δύσκολα, πας στον όροφο με τα μικρά παιδάκια και καταλαβαίνεις τι γίνεται. Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, να γίνουμε όλοι δωρητές οργάνων. Ευχαριστώ την κοπέλα που έδωσε την καρδιά της στη γυναίκα μου, φως σε δύο ανθρώπους. Επτά άνθρωποι πήραν ζωή από αυτή την κοπέλα που την ευχαριστώ όλη μέρα. Είναι πολύ γενναία η απόφαση των δικών της ανθρώπων. Είναι θέμα ενημέρωσης. Ο κόσμος αν ενημερωθεί θα το κάνει. Θα κάνουμε φιλικό αγώνα μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. Ήμουν επτά χρόνια προπονητής στην Κύπρο και δεν νομίζω να μου το αρνηθούν. Είμαι χαρούμενος γιατί ξεπεράσαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο κομμάτι».

Για την σχέση του με τη θρησκεία: «Εκτός από το δότη και τους δικούς τους ανθρώπους, πρέπει να ευχαριστήσω και το Θεό. Ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου ενοχλείται με εμένα επειδή ευχαριστώ την Παναγιά. Εδώ ένα τσιγάρο ζητάς από κάποιον και λες ευχαριστώ. Κάτι είχε συμβεί και σε εμένα και είχε γυρίσει το κουμπί… Στη ζωή μου, ότι έχω υποσχεθεί σε άνθρωπο το έχω τηρήσει. Αντίθετα, αυτά που έχω υποσχεθεί στην Παναγία την έχω πουλήσει χιλιάδες φορές και αυτό είναι το χειρότερο. Ενώ είπα ότι δεν θα ξαναθυμώσω, δεν θα κατακρίνω, το κάνεις και έτσι πουλάς την Παναγιά…».

Για τη σχέση του με τις ομάδες και τους δημοσιογράφους: «Κάθε ένας έχει μια ιδέα. Εμείς που ασχολούμαστε με αυτό το άθλημα και το αγαπάμε, απαγορεύεται να μην δεχόμαστε τις ιδέες και την κουλτούρα της κάθε ομάδας. Και αυτοί οι άνθρωποι δίνουν, μας ταΐζουν. Δεν μπορείς αυτό τον άνθρωπο να τον πετάς. Μπορεί να μην είχα καλή σχέση με τους δημοσιογράφους. Όταν έχεις τόσα ταξίδια, παιχνίδια Τετάρτη- Κυριακή, με ντέρμπι με Champions League και με ένα κύκλωμα βαρύ, καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει χρόνος. Αλλά δεν σας κατηγόρησα ποτέ γιατί ξέρω ότι και εσείς πρέπει να συμπληρώσετε χίλιες λέξεις, αν έχεις άτομα σαν τον Αναστασιάδη θα πεθάνεις στην πείνα. Αλλά εγώ δεν μπορούσα να λειτουργήσω έτσι. Για να νιώθω καλά με τον εαυτό μου».

Για το πώς αντιμετώπισαν στο σπίτι του την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: «Στο σπίτι το δικό μου τα πράγματα απλοποιούνται. Τα δύσκολα τα αντιμετωπίζουμε την άποψη ότι γίνεται ό,τι θέλει ο Θεός. Στον ΠΑΟΚ συνέβησαν άσχημα πράγματα που δεν θέλω να τα αναφέρουμε πάλι. Εμείς το προσπερνάμε και λέμε δεν πειράζει ας το πάρουν εκείνοι το πρωτάθλημα. Αύριο εμείς. Εννοείται πως δεν γίνεται να μην στενοχωρηθείς. Πήρα την Κ20 και πήγαμε προετοιμασία με μπάτζετ πολύ μικρότερο από τους άλλους. Εγώ προσπάθησα να πείσω τους άλλους ότι δεν μας φταίει κανένας άλλος για αυτό που είμαστε εμείς. Εγώ όταν πήγα στον ΠΑΟΚ είπα μια κουβέντα. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ».

Για τον Τάκη Λεμονή: «Όταν έμαθα ότι έφυγε ο Λεμονής πήρα έναν δικό μου άνθρωπο και του λέω δεν μπορεί να διώχνουν αυτό το παιδί. Ο Λεμονής είναι στο DNA του Ολυμπιακού. Τον ρώτησα αν είχε πρόβλημα με τους παίκτες. Δύο μέρες μετά τη φυγή έγινε η συζήτηση. Του λέω η Ευρώπη τελείωσε με ψηλά το κεφάλι, ο Λεμονής είναι ο μόνος που έκοψε βαθμούς από την Μπαρτσελόνα. Του λέω, λοιπόν, ούτε πρωτάθλημα θα πάρετε ούτε κύπελλο. Υπάρχει Θεός. Τον φωνάζετε πέρυσι, σας παίρνει πρωτάθλημα, τον διώχνετε. Τον φέρνετε Οκτώβρη να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, τον διώχνεις. Το δις εξαμαρτείν λένε… Δεν διώχνεις το DNA του Ολυμπιακού. Ο Τάκης είναι καλός προπονητής. Ήμασταν μαζί στα σεμινάρια της προπονητικής. Εκεί τους έλεγα ότι οι προπονητές δεν πρέπει να τσακώνονται. Για παράδειγμα είμαι φίλος με τον Παράσχο. Η συμπαράσταση που έχω από το κομμάτι το δικό μου είναι ότι καλύτερο. Είναι μεγάλη η στήριξη που νιώθει ένας άνθρωπος από τους συναδέλφους του».

Για την κίνηση να σηκωθεί στο γκολ του Βαζέχα αλλά και την κίνηση με Τζιοβάνι: «Εκτός από το σεβασμό που πρέπει να έχεις στους δικούς σου, πρέπει να σεβαστείς τον αντίπαλο. Υπάρχει μια μεγάλη ιστορία πίσω από κάθε μεγάλη ομάδα. Είπα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν είχε κατέβει στα αποδυτήρια στο 1-2 για να συγχαρεί την ομάδα, του είπα το εξής: αν είμαι εγώ εκεί πάνω δεν πρόκειται να σας ακουμπήσει κανείς και έτσι έγινε. Μιλάμε για τα αυτονόητα. Εμείς φέρνουμε παραδείγματα αυτά που είναι τα αυτονόητα».

Για το βράδυ του Παναθηναϊκού με τη Γιουβέντους: «Εκείνο το παιχνίδι ήταν σημαντικό για μένα. Είχα μείνει με εννέα παίκτες. Αυτά που κάνεις τα βρίσκεις μπροστά σου. Ο Αντσελότι ήταν προπονητής. Θα πω ένα περιστατικό που δεν έχει λεχθεί ποτέ. Κάνουμε το 1-0 με το Σόουζα και μετά από πέντε λεπτά βλέπω ότι έχει πρόβλημα με τον προσαγωγό του, αλλά δεν ζητάει αλλαγή. Στο προηγούμενο ματς με τη Λα Κορούνια ισοφαριστήκαμε στο τέλος. Αν εγώ στο ματς με τη Γιουβέντους βγάλω τον Σόουζα θα γυρίσω τον κόσμο εναντίον μου. Αν κάποιος βρίζει τον προπονητή είναι σαν να βρίζει την ομάδα. Στο εξωτερικό είναι πιο ευγενείς βγάζουν τα μαντηλάκια (γέλια). Μας ισοφαρίζουν και αν σου βάλει δεύτερο γκολ δεν γυρίζει, ειδικά κόντρα σε μία ομάδα σαν τη Γιουβέντους που έχει πολλά παραπάνω. Κάθομαι, σκέφτομαι γυρίζω την ομάδα πίσω, αλλά με 10 δεν μπορείς να αλλάξεις το σύστημα. Παρακαλούσα την Παναγιά να τελειώσει το ημίχρονο να του πω βγες παλικάρι μου. Μπαίνω μέσα στα αποδυτήρια, είμαι μούσκεμα από την αγωνία παρότι είναι χειμώνας. Λέω, παλικάρι μου κάνε στην άκρη. Αλλάζουμε, παίζουμε 3-5-2 και γίνονται όλα αυτά. Και λέω κοίτα να δεις. Έχει προηγηθεί μια τέτοια κατάσταση, έχω αυτό το δάσος στο κεφάλι μου και μετά στα δίνει απλόχερα. Γιατί πρέπει να κερδίσεις, δεν υπήρχε άλλη επιλογή για να περάσεις τον όμιλο. Ήταν ο θάνατος σου η ζωή μου. Αυθόρμητα λοιπόν λες, σταματάμε τελειώσαμε παλικάρια. Πήγαμε προετοιμασία στην Ιταλία και πάμε να δούμε Μίλαν. Πάμε και καθόμαστε και μου λέει ο Αντσελότι, η χειρότερη προπονητική μέρα της ζωής μου ήταν αυτή, μας υποδέχθηκαν με αυγά. Δεν μπορούσε ο Ιταλός να δεχθεί ότι θα αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό. Θέλω να πω ότι και εκείνος σε σέβεται. Μέσα από την Εθνική και το Champions League αντιμετώπισα πολλούς σπουδαίους προπονητές και είχα επαφή μαζί τους. Και με παραξένεψε γιατί την επαφή την ζήτησαν αυτοί. Έκαναν την πρώτη κίνηση. Μου έχουν στείλει και κάρτα τα Χριστούγεννα. Το λέω από την ανθρώπινη πλευρά. Εγώ δεν σκέφτηκα ποτέ να στείλω στον Αντσελότι κάρτα ας πούμε, εκείνος έστειλε».

Για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο: «Είναι πολύ αγαπητό μου παιδί. Καταρχάς είναι πολύ καλός αθλητής. Με τα όλα του. Εκτός από την αγωνιστική του αξία. Υπάρχει μια συμπεριφορά που όλοι θέλουν να τη βλέπουν. Η εμφάνισή του, η εξωγηπεδική του ζωή. Έλεγα στα παιδιά δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε όπως θέλετε. Το παιδί αυτό έπαιζε σε μια ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Έχω μαζί μου δύο παιδιά, σαν τον Απόστολο, που έχουν πολύ μάτι. Μου είπε λοιπόν να πάω να τον δω. Πήγα τον είδα. Εμείς τότε στον ΠΑΟΚ δεν μπορούσαμε να δώσουμε πάνω από 5000 ευρώ για να πάρουμε παίκτη από ερασιτεχνική ομάδα, για να μην δημιουργήσουμε προβλήματα στην ομάδα. Εμείς τότε θα φτιάχναμε μια ομάδα που να μην δημιουργεί οικονομικά προβλήματα. Είπα πως θα πάρω εγώ, ως προπονητής, τηλέφωνο τον παίκτη. Μου λένε πως έχει κλείσει να παέι στην ΑΕΚ. Μου λένε είναι στο αεροδρόμιο. Τον πήρα τηλέφωνο και του λέω ‘είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ, θα είσαι στη δεύτερη ομάδα αλλά θα είσαι μαζί μου στα φιλικά κλπ.’ Κι έτσι τον κατέβασα από το αεροπλάνο. Πρώτο ρόλο έπαιξε ο Τερζής. Το τελικό ΟΚ το έδωσα εγώ. Αργότερα με έδιωξαν. Εμένα πάντα με διώχνουν, δεν φεύγω. Στενοχωρήθηκα όταν πήγε στην Ιταλία. Θεωρώ ότι δεν είχε ωριμάσει ο χρόνος ακόμα για να φύγει, όπως για παράδειγμα είχε γίνει με τον Καραγκούνη. Τον Λάζαρο, λοιπόν, τον παρακολουθώ σε όλο του το δρόμο. Έφυγε από ΠΑΟΚ, ΠΑΟ , ΑΕΚ στενοχωρημένα. Δεν ξέρω γιατί».

Για το πόσο μπορεί να βελτιώσει ο Λάζαρος τον Ολυμπιακό: «Θα είναι λάθος στον Ολυμπιακό αν νομίζουν ότι με το Λάζαρο μόνο θα λύσουν τα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα. Είδατε τι έγινε και με την Αργεντινή. Δεν μπορεί ένα παλικάρι να σηκώσει μόνος του το βάρος. Χρειάζονται πολλοί. Εγώ πάντα λέω θέλω οκτώ. Αν έχεις οκτώ είσαι καλά. Πάντα σε κάθε ματς θα υπάρχουν δύο παίκτες δεν θα μπορούν, δεν θα είναι σε καλή μέρα. Σας το λέω μέσα από την εμπειρία μου. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, εξελίσσεται».

Για το φετινό Ολυμπιακό και τον ελληνικό του κορμό: «Δεν το συζητώ ότι πρέπει να επενδύσει στα Ελληνόπουλα. Οι πορείες των ελληνικών ομάδων έγιναν με ελληνόπουλα. Και στο Champions League. Γεωργάτος, Αμανατίδης, Στολτίδης και άλλοι. Αυτό που λέμε το DNA. Δεν υπάρχει καλύτερο από αυτό. Δείτε τον Πανιώνιο που το κάνει αυτό και είναι πάντα μέσα στα πράγματα».

Για τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν: «Σίγουρα είναι φαβορί. Δεν είναι μόνο αυτός, αλλά είναι φαβορί. Γιατί υπάρχει μια ηρεμία στην ομάδα. Υπάρχει μια διοίκηση που λύνει όλα τα προβλήματα. Ο κόσμος είναι εκεί δίπλα στην ομάδα. Ο κόσμος ήταν πάντα εκεί. Τη λύση δεν την βρίσκεις φωνάζοντας για τον άλλο. Πρέπει να βρεις εσύ τη λύση. Όπου πάω γράφω στον πίνακα τη λέξη «δικαιολογία» με μεγάλα γράμματα και μετά τη σβήνω. Δεν υπάρχει αυτή η λέξη. Μιλάω με τον Ιβάν Σαββίδη. Έχει βάλει τον πήχη ψηλά και έχει στόχους. Επειδή τον γνώρισα, δεν φοβάται την Αθήνα. Είναι τόσο δυνατός και έχει τόσο κατασταλαγμένα πράγματα στο μυαλό του, τα έχει δει και ακούσει όλα, έχει μάθει. Δεν τα γνωρίζει όλα πολύ καλά, αλλά γνωρίζει τα περισσότερα. Έχει δυο νέα παιδιά, δύο γιους που έχουν αρχίσει και μπαίνουν ενεργά στα πράγματα. Αυτά τα γεγονότα, όπως με την εισβολή με το όπλο πρέπει να γίνονται μαθήματα. Αυτά δεν λύνονται στον αέρα. Πρέπει να τα συζητάς, να κάνεις αυτοκριτική να τα λύνεις και να προχωράς. Αν τα διαιωνίζεις συντηρείς το πρόβλημα. Ο αντίπαλος θα δείξει χίλιες φορές το όπλο. Εμείς πρέπει να πάμε παρακάτω. Δεν γίνεται αλλιώς».

Για το όταν ήταν κοντά στην ΑΕΚ: «Ήθελα να πάω στην ΑΕΚ, αλλά υπάκουσα τον πνευματικό μου που μου είπε να μην πάω. Θα εκμυστηρευτώ κάτι γιατί το νιώθω βάρος. Έχω δύο ανθρώπους που δουλεύω μαζί τους. Έχω ένα γυμναστή που είναι από τους καλύτερους. Έχω τον Απόστολο Τερζή. Αυτά τα παιδιά δουλεύουν με μένα. Και όταν δεν δουλεύω εγώ, εκείνοι δεν δουλεύουν. Και έχουν οικογένεια να ζήσουν. Έχω ένα βάρος και γι’ αυτό. Πριν λίγο καιρό μιλούσα με μια ομάδα. Μου είπε ο πνευματικό μου να παω, θα βρεθεί καρδιά σύντομα καρδιά για τη Βιβή. Αυτό έγινε δέκα μερες πριν βρεθεί η καρδιά. Δεν υπάκουσα και απέρριψα την πρόταση. Μπήκε στη μέση η λογική και δεν ξέρω που θα με βγάλει. Αλλά αν δεν είμαι συγκεντρωμένος και η Μπαρτσελόνα να με ζητήσει δεν θα πάω. Ο άλλος δίνει τα λεφτά του, δεν μπορώ να κοροϊδέψω. Δεν υπάκουσα αυτή τη φορά τον πνευματικό μου για πρώτη φορά και έχω ένα βάρος».

Για το τι έχει πάει λάθος στον Παναθηναϊκό: «Μια ομάδα είναι μια επιχείρηση με την καλή έννοια. Θα κάνει ένα προγραμματισμό να ικανοποιήσει τον πελάτη. Πελάτης ποιος είναι; Μέχρι και ο φίλαθλος. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, χρωστάει εκείνους που έπαιζαν και θα ξεκινήσουν τη χρονιά. Εκείνοι αν είναι απλήρωτοι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τον εαυτό τους. Πάνε σπίτι και έχουν πρόβλημα. Αν αυτό τον άνθρωπο τον πείσεις και τον ικανοποιήσεις με τον τρόπο σου να μείνει και βοηθήσει την ομάδα. Επιχειρηματικά την ομάδα όμως δεν θα τη βοηθήσεις αν πας να φέρεις άλλους δέκα».

inner

Για το πώς διαχειρίζεται κανείς την απαίτηση του κόσμου για μεταγραφές: «Στον κόσμο πρέπει να πεις την αλήθεια. Ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο. Γιατί το έκανε μετά το Δεκέμβρη; Ο κόσμος πήγε να συμπαρασταθεί. Αν το έκανε από την αρχή ο κόσμος θα πήγαινε. Αν δεν έρθει ο κόσμος από την αρχή, αν του πεις την αλήθεια, πρέπει να φύγεις εσύ. Αν δεν μπορείς να πείσεις τον κόσμο με την προσφορά σου. Ο κόσμος θα φωνάξει. Αλλά αν του παρουσιάσεις μια ομάδα που τρώει σίδερα, θα έρθει. Κανείς δεν έκανε λάθος με την αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός έκανε μεταγραφές με τα ψέματα. Αφού δεν υπήρχαν χρήματα! Πάει από αναβολή σε αναβολή τώρα».

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Καλός παίκτης. Έχει κάνει πρωταθλητισμό. Όποιος έχει κάνει πρωταθλητισμό ποδοσφαιρικά, είναι πιο εύκολο να κάνει πρωταθλητισμό μετά. Σε οποιοδήποτε τομέα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο».

Για το ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέλαβε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ: «Θα παίξει το στοίχημα με τον εαυτό του. Είναι δύο φορές υποχρεωμένος τώρα να πάει και σε ένα κλίμα που ο κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος με την ενίσχυση της ομάδας. Να τον βοηθήσει ο κόσμος και η διοίκηση και από εκεί και πέρα θα κριθεί και αυτός. Η προπονητική έχει ένα κακό. Σε χειροκροτούν τη μία μέρα και μετά σε διώχνουν. Στην Ελλάδα γίνεται πιο εύκολα. Είναι καλός προπονητής. Μπορεί να σηκώσει το βάρος μεγάλων ομάδων. Τώρα πρέπει να το αποδείξει. Ο κόσμος περιμένει από εκείνον».

Για το αν του αρέσει το Μουντιάλ της Ρωσίας: «Υπάρχει ποδόσφαιρο να μην σου αρέσει; Και το χειρότερο ματς. Κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να σου διδάξει κάτι που δεν ήξερες. Είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εγώ μαθαίνω ακόμα και από τους δημοσιογράφους. Μην νομίζετε ότι εμείς τα βλέπουμε όλα. Κάποιες φορές πήγαινα στη συνέντευξη Τύπου κομμάτια. Σκεφτόμουν τι έπρεπε να κάνω και δεν έκανα. Από το Μουντιάλ του 2018 έμαθα πως το ποδόσφαιρο κάθε μέρα γίνεται πιο ομαδικό. Ακόμα και αυτός ο παίκτης με το ταλέντο, αν δεν εκμεταλλευτεί σωστά το ταλέντο του ξεφτιλίζεται. Βλέπετε τι έκανε ο Νεϊμάρ στην αρχή του Μουντιάλ. Τώρα μετά από αυτά που άκουσε θα είναι καλύτερος. Ακόμα και από έναν φίλαθλο μπορείς να μάθεις».

Για το αν τον αιφνιδίασαν πράγματα στο Μουντιάλ: «Ο αποκλεισμός της Γερμανίας. Για μένα ήταν η καλύτερη ομάδα. Τα είχε όλα αλλά πλήρωσε την έπαρση. Δεν ξέρω τι συνέβη. Οι επιλογές του προπονητή είναι σημαντικό κομμάτι. Είχαν έπαρση. Έτσι δεν γλιτώνεις. Όταν μπαίνεις με ψηλά τον αμανέ το πληρώνεις. Πείτε μου, για παράδειγμα, ποια ελληνική ομάδα έκανε φιέστα και κέρδισε. Όταν είσαι χαβαλές το πληρώνεις. Πρέπει να είσαι συνέχεια στην τσίτα».

Για την Αργεντινή και τον Σαμπαόλι: «Εμένα με στενοχώρησε πολύ ο Σαμπαόλι. Αυτό που λέγαμε για σεβασμό. Ποτέ δεν έχω κάνει κριτική σε προπονητή. Υπάρχει μια ρήση. Αν δεν μπορείς να πεις καλό μην πεις τίποτα. Αυτός ο άνθρωπος όμως, και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε δεν μπορεί να αποκτήσει σεβασμό από τους παίκτες του, από τους αντιπάλους. Ο τρόπος συμπεριφοράς, ακόμα και το πώς κάθεται κάποιος».

Για το αν τελείωσε το «τικι-τακα» της Ισπανίας: «Δεν μπορεί να πεθάνει αυτό από μόνο του. Πεθαίνει σύμφωνα με τους παίκτες που έχεις. Η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να παίξει ψηλά όταν έχει κοντούς. Θα παίξει με τη μπάλα κάτω, θα εκμεταλλευτεί την ποιότητα. Αλλά ο Ινιέστα δεν μπορεί να κάνει αυτά που έκανε στα 25. Δεν μπορεί η Αργεντινή να έχει στο 6 πρώτο παίκτη έναν 35χρονο. Δεν έχεις κεφαλοσφαιριστή. Δεν έχεις επιθετικό. Πάσχει όλος σου ο κορμός».

Για την Αγγλία στο Μουντιάλ: «Είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. Είναι ομάδα. Έχει ένα αρχηγό που είναι σταρ, αλλά είναι αρχηγός. Υπάρχει σοβαρότητα. Τον άλλον αρχηγό που είχε τον βγάζανε από τα καταγώγια. Η σοβαρότητα ξεκινάει από τον προπονητή, τους παίκτες και αυτό βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Ομάδες που έχουν αποδείξει ότι έχουν σοβαρότητα πάνε καλά παρόλο που μπορεί να μην έχουν την τρομερή ποιότητα. Το Βέλγιο έχει σοβαρότητα, έχει ποιότητα».

Για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Μουντιάλ: «Θα σας πω πως προπονητικά δεν μπορώ να απαντήσω ποια θα το πάρει. Θα βγει κούραση σε αυτές τις ομάδες. Όσο περνά ο χρόνος θα παίξει ο ρόλος ο προγραμματισμός πριν το παιχνίδι. Ο προπονητής δεν είναι μόνο στα 90 λεπτά του αγώνα. Με το που τελειώνει το ένα ματς αρχίζει το επόμενο. Πρέπει να χειριστείς τις ιδιαιτερότητες των παικτών. Να σέβεσαι αν οι παίκτες σου είναι κουρασμένοι».

Για το αν θα συζητήσει με ομάδα ή αν θα περιμένει: «Δεν θα περιμένω. Μου λείπει πολύ ο πάγκος. Είχα ένα σεμινάριο για να πάρω την ανανέωση του διπλώματος. Λέω στα παιδιά, ξεκινήστε και Β και Γ εθνική, να πάρετε εμπειρίες. Δεν γίνεται όλα τα παιδιά του 2004 να πάνε Α εθνική. Εγώ πήγα μέχρι και στο χωριό μου. Και από εκεί με διώξανε. Να ξέρετε πρώτη φορά από το χωριό μου με διώξανε (γέλια). Βλέπετε προπονητές με πορεία και δεν έχουν δουλειά. Ο Παράσχος πέρυσι το καλοκαίρι όταν έφυγε στον Πλατανιά, δεν είχε δουλειά. Θέλω να πω ότι μας φωνάζουν να σώσουμε καταστάσεις. Ο τρόπος που λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δύσκολος για τα νέα παιδιά που είναι προπονητές γιατί δεν τα εμπιστεύονται. Φέτος βέβαια ξεκινάνε πολλοί Έλληνες. Είναι μια καλή φουρνιά και τους εύχομαι να πάνε καλά. Σηκώνουν ψηλά και το όνομα του Έλληνα προπονητή έτσι».

Για τα αμπέλια του: «Ποτέ δεν έλεγα ότι είμαι καλός προπονητής. Πάντα έλεγα ότι κάνω καλό κρασί και τσίπουρο».

Για το σπουδαίο μήνυμα της δωρεάς οργάνων: «Είναι ο ιερός σκοπός να στηρίξει κανείς εμπράκτως τη δωρεά οργάνων. Να αφιερώσετε ένα λεπτό τη μέρα να περάσετε το μήνυμα στην εκπομπή σας να πείτε στον κόσμο να γίνουν δωρητές οργάνων. Είμαστε η τελευταία χώρα σε δωρεά οργάνων. Μην το ξεχνάμε. Να μην το θυμόμαστε σπάνια. Να το λέμε κάθε μέρα. Όποιος έχει βήμα. Να ενημερωθεί ο κόσμος. Εχουμε ένα καταπληκτικό ιατρικό κέντρο. Το «Ωνάσειο». Από τη γυναίκα που καθαρίζει μέχρι τους γιατρούς είναι καταπληκτικοί άνθρωποι. Υπάρχει τέτοιος σεβασμός, τόσο καλή δουλειά και εμείς δεν τους δίνουμε δουλειά. Κάνουν θεάρεστο έργο οι γιατροί. Πρέπει κάτι να γίνει. Η Εκκλησία είναι υπέρ της δωρεάς οργάνων. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να περάσω αυτό το σημαντικό μήνυμα που αφορά χιλιάδες ανθρώπους. Έχω συνεργασία και με τον κύριο Ιβάν Σαββίδη για το θέμα αυτό. Μου είπε κάνε ότι θες γι’ αυτό το θέμα και εγώ θα σε στηρίξω».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x