Ισπανία

Όσο μεγαλώνει, τόσο… παλαβώνει ο Ράμος! (video)

Το σύνθημα «είναι τρελός ο αρχηγός» βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην περίπτωση του Σέρχιο Ράμος. Σήμερα ο ηγέτης της Ρεάλ γίνεται 31, όμως κάθε χρόνο μοιάζει πιο καθοριστικός από ποτέ για τη «βασίλισσα».

Τα 31 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Σέρχιο Ράμος, μια από τις πιο ηγετικές φυσιογνωμίες στην σύγχρονη ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης που από το 2015 και την αποχώρηση του Ίκερ Κασίγιας φορά επάξια το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο Σέρχιο Ράμος εκτός από τον ρόλο του αρχηγού στην ομάδα σημαίνει πολλά παραπάνω για το σύλλογο που δεν μπορούν να αποτυπωθούν γραπτώς.

Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πρόσφατων επιτυχιών των Μαδριλένων όχι μόνο για αυτά που καταφέρνει εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και για όσα προσφέρει και εκτός γηπέδου και συνολικά στο κλαμπ που ονομάζεται Ρεάλ Μαδρίτης, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Έχει γράψει 508 παιχνίδια (12ος σε συμμετοχές στην ιστορία της Ρεάλ) με την φανέλα των «μερένχες» σε 12 σεζόν στον σύλλογο και έχει κερδίσει 13 τρόπαια, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 παγκόσμια κύπελλα συλλόγων, 2 UEFA Super Cup, 3 ισπανικά πρωταθλήματα, 2 κύπελλα Ισπανίας και 2 ισπανικά Super Cup.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το γκολ της ισοφάρισης στο 93 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014 στην Λισαβώνα; Ο 31χρονος πλέον Ισπανός αμυντικός έχει σκοράρει και στους 2 πρόσφατους ευρωπαϊκούς τελικούς (2014,2016), κατόρθωμα που δεν πετυχαίνουν ούτε επιθετικοί.

Και η λίστα με τα καθοριστικά γκολ στην καριέρα του Ράμος όλο και μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Φέτος ήταν κόντρα στην Νάπολι για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Μπαρτσελόνα και την Μπέτις για το πρωτάθλημα, κόντρα στην Σεβίλη για το Κύπελλο. Το 2014 ήταν πάλι για την Ευρώπη κόντρα στην Μπάγερν στα ημιτελικά και φυσικά στον τελικό ενάντια στους «ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε, για να την ξαναπληγώσει το 2016 στον τελικό του «Σαν Σίρο».

Φυσικά στην τόσο μεγάλη καριέρα του δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στην εθνική ομάδα της Ισπανίας, αφού υπήρξε μέλος της χρυσής γενιάς των «φούρια ρόχα», αυτής που σάρωσε τα πάντα, κατακτώντας 2 ευρωπαϊκά και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο όντας βασικός παίκτης. Με την εθνική Ισπανίας ο Ράμος έχει 142 συμμετοχές, αριθμός που τον καθιστά δεύτερο στην λίστα με τους ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές (μόνο πίσω από τον Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος έχει 167) ενώ έχει σκοράρει και 10 γκολ.

Το αξιοσημείωτο πάντως στην περίπτωση Σέρχιο Ράμος δεν είναι μόνο οι αμυντικές του ικανότητες, αλλά και η έφεση που έχει στο σκοράρισμα, συνήθως σε στημένες φάσεις και με το κεφάλι. Χαρακτηριστικά σε συλλογικό επίπεδο ο Σεβιγιάνος μπακ έχει 3 γκολ με την Σεβίλλη και 68 (!) με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλιστα φέτος διάγει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του έχοντας ήδη σημειώσει 10 γκολ, 7 εκ των οποίων στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Δείτε εδώ μερικά από τα καλύτερα γκολ που έχει πετύχει ο Ράμος στο 90+:


Επιμέλεια:Φωτεινή Γεωργάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x