Stoiximan Super League

Ο Αστέρας… σβηστά κι ο Πανιώνιος στα σχοινιά!

«Καθάρισε» τον Πανιώνιο ο Αστέρας. Οι Αρκάδες επέστρεψαν στις νίκες με το 2-0 επί των «κυανέρυθρων», που παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας, γνωρίζοντας 8η σερί ήττα.

Ο ένας πήρε ανάσα, ο άλλος «πνίγεται» στον… βυθό.

Ο ανώτερος, Αστέρας, επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου στην Τρίπολη για την 20ή αγωνιστική της Super League 1, για την επιστροφή τους στις νίκες.

Ο Μπαράλες άνοιξε το σκορ στο 35’ με πέναλτι, έπειτα από το χέρι του Γιάννη Μασούρα μέσα στην περιοχή. Ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά στο 52’ ζευγάρωσε τα τέρματα των Αρκάδων, που ουσιαστικά «καθάρισαν» νωρίς το παιχνίδι, δίχως να εντυπωσιάσουν.

Αποβλήθηκε ο Μπαράλες στα… χασομέρια, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη και χάνει το ματς με τη Λαμία στο ΔΑΚ.

Με αυτό το «τρίποντο» ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη, ενόψει και των play out, ενώ οι «κυάνερυθροι», όχι μόνο παραμένουν στον πάτο, αλλά είδαν τη διαφορά από τη 13η θέση να αυξάνεται στους τέσσερις βαθμούς με την 8η σερί τους ήττα.

Το ματς
«Κρύο» ματς, ασορτί με τον καιρό στην Τρίπολη, ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα, είχε μεν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ο ρόλος του Πανιωνίου ήταν αρκετά παθητικός στο μεγαλύτερο μέρος στα πρώτα 45 λεπτά. Με τον Νίκο Παπαδόπουλο να παρακολουθεί σαν θεατής το παιχνίδι σε αυτό το διάστημα. Στο 18’ οι Αρκάδες έχασαν τον Σίτο με τραυματισμό και τη θέση του πήρε ο Ριέρα. Πάντως, παρά την υπεροχή της, η ομάδα του Ράσταβατς δεν είχε αρκετές ευκαιρίες. Παρά μόνο τη μεγάλη φάση στο 28’ με τον Κρέσπι, που έπειτα από την ωραία προσπάθεια του Ριέρα από τα αριστερά, έκανε άτσαλο σουτ από το ύψος του πέναλτι και αστόχησε.

Τα δεδομένα άλλαξαν στο 35’ με την εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες, μετά το χέρι του Γιάννη Μασούρα μέσα στην περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα στο 43’ με τον Αραμπούλι, αλλά δεν έγινε το 1-1, αφού ο 26χρονος επιθετικός ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης και ορθώς ακυρώθηκε το γκολ. Ουσιαστικά, η μόνη απειλή ήταν το ψαλιδάκι του Εμμανουηλίδη στο 22’ από πλευράς «κυανέρυθρων».

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο απλά για τον Αστέρα μετά τα πρώτα λεπτά του β’ μέρους. Ο Μαρκ Φερνάντεθ εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Ιγκλέσιας κρατήθηκε στην ίδια ευθεία με την αντίπαλη άμυνα και με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Κότνικ, που έδειξε να αιφνιδιάζεται από την πορεία της μπάλας. Πλέον, οι «κυανέρυθροι» έπρεπε να ανέβουν… βουνό για να πάρουν κάτι από το ματς, ενώ οι Αρκάδες ήθελαν, απλώς, μια καλή διαχείριση για να βάλουν το «τρίποντο» στο σακούλι, παίζοντας κόντρα σε μια ομάδα που επί της ουσίας δεν τους είχε απειλήσει μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στο 71’, αφού ο Κρέσπι δεν έκανε το καλύτερο δυνατό, βγαίνοντας απέναντι από τον Κότνικ, που στάθηκε στο ύψος του. Ωστόσο, μικρό το κακό για τους γηπεδούχους στο τελικό ταμείο, διότι ο Πανιώνιος δεν εκμεταλλεύτηκε λίγο μετά (76’) την ευκαιρία που είχε να μπει στη διεκδίκηση ενός αποτελέσματος. Διότι, ο Γιάννης Μασούρας είδε σε ετοιμότητα τον Παπαδόπουλο, πιάνοντας δυνατό σουτ από πλάγια και στη συνέχεια της φάσης, ο Ματρικάρντι, πήρε την… μπουκιά απ’ το στόμα του Αραμπούλι, που ήταν φάτσα με τον Έλληνα γκολκίπερ. Ο Παπαβασιλείου έριξε στη μάχη και τον Δούμτσιο (αντί του Παπαγεωργίου) στο 80', παίζοντας με ακόμη έναν επιθετικό. Αλλά δεν έγινε επικίνδυνη η ομάδα του κι ο Αστέρας έφτασε... σβηστά στη νίκη


Αστέρας (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Πασαλίδης, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας (66’ Βαλιέντε), Μουνάφο, Μαρκ Φερνάντεθ, Σίτο (19’ Ριέρα), Κρέσπι (78’ Λουίς Φερνάντεθ), Μπαράλες

Στον πάγκο έμειναν: Μιχαήλ, Μπόρχα Φερνάντεθ, Άνχελ, Βλάχος

Πανιώνιος (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Κιάκος (46’ Σαραμαντάς), Ευαγγέλου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Μασούρας, Κόρμπος, Μιλόγεβιτς (46’ Παπανικολάου), Παπαγεωργίου (80’ Δούμτσιος), Αραμπούλι, Εμμανουηλίδης

Στον πάγκο έμειναν: Μαλέρμπ, Γρίβας, Οικονομίδης, Ρέντζας

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας), Βοηθοί: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Δημήτριος Μαυρούδης (Ηρακλείου) - Τέταρτος: Φώτιος Νταούλας (Δυτ. Αττικής) - VAR: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), AVAR: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x