Stoiximan Super League

Ο Ατρόμητος νίκησε τον Απόλλωνα και πάει με +3 στον «τελικό» με τον Άρη

Ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα και πέρασε ξανά μόνος του στην 4η θέση της βαθμολογίας, αποκτώντας διαφορά τριών πόντων από τον Άρη. Κακό ματς, το πάλεψε ο ουραγός.

Ένα γκολ του Κυριάκου Κιβρακίδη, αρκούσε για να πάρει το τρίποντο ο Ατρόμητος απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης με το μικρότερο δυνατό σκορ. Σε ένα ματς που μόνο αγγαρεία δεν θα έπρεπε να είναι, οι Περιστεριώτες παρά το γεγονός πως άνοιξαν νωρίς το σκορ, δεν μπόρεσαν να χτίσουν πάνω σε αυτή την εξέλιξη και με αντίπαλο που είναι πεσμένος, αλλά δεν είχε τίποτα να χάσει απλώς ταλαιπώρησε την μπάλα.

Στα θετικά του ματς για τους Περιστεριώτες, πέρα από τη νίκη που τους έφερε πάλι μόνος στην 4η θέση με 46 πόντους, έναντι 43 του Άρη, η επιστροφή του Ρόλαντ Ουγκράι μετά από πέντε μήνες, με τον 26χρονο επιθετικό να παίρνει τη θέση του Ενσικουλού, προς το φινάλε της αναμέτρησης.

Φανερό το άγχος για την ομάδα του Κάναντι που επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τρεις σερί ήττες. Οι Περιστεριώτες θα πάνε για τον τελικό της 4ης θέσης στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Άρη με +3 την Κυριακή.

Το ματς

Ο Ατρόμητος κατέβηκε με το κλασσικό 4-3-3, ενώ ο Απόλλωνας με 3-4-3. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να μπει καλά στο ξεκίνημα, κοιτάζοντας στα ίσια τον αντίπαλο του, αλλά μετά τα πρώτα λεπτά, οι Περιστεριώτες βρήκαν τα πατήματά τους, στον αγωνιστικό χώρο. Στο 8’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, πέρασε λίγο έξω από την εστία του Χουάντερσον, όμως στο 14’ οι γηπεδούχοι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Ουάρντα βρέθηκε σε θέση φορ, στο όριο της περιοχής και πάσαρε αριστερά στον Κιβρακίδη, που ερχόταν με φόρα και με ένα ωραίο σουτ έστειλε από τη γραμμή της περιοχής και πλάγια αριστερά, την μπάλα στην απέναντι γωνία του Χουάντερσον για το 1-0.

Το ματς με το γρήγορο γκολ, άνοιξε σε ρυθμό με τους φιλοξενούμενους να έχουν καλή στιγμή στο 19ο λεπτό με τον Ρώσση που έκανε σουτ με το αριστερό, αλλά ο Μέγιερι το εξουδετέρωσε. Με πρωτοβουλία και σωστή κυκλοφορία, παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο Ατρόμητος προσπάθησε να «κλειδώσει» τον αγώνα από το πρώτο μέρος. Ο Μπρούνο πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, αφού στο 34’ είχε σουτ που μπλόκαρε ο Χουάντερσον, ενώ στο 44’ ο ίδιος παίκτης με προσωπική προσπάθεια, αφού πέρασε από τα αριστερά, έκανε το σουτ για να περάσει όμως το τελείωμα του πάνω από την εστία.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια καλή στιγμή για τον Ατρόμητο, αφού ο Ενσικουλού σούταρε μέσα από την περιοχή, για να μπλοκάρει ο Χουάντερσον. Στο 49’ κεφαλιά του Ρισβάνη κατέληξε άουτ. Στα επόμενα τρία-τέσσερα λεπτά ο Απόλλωνας προσπάθησε να γίνει απειλητικός με ένα ακόμα σουτ του Ρώσση που εξουδετέρωσε ο Μέγιερι, ενώ στο 54’ ο Ναζλίδης κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, αλλά η εκτέλεση του, ήταν πάνω από την εστία.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ουάρντα απείλησε ξανά από τον αέρα, μετά τη σέντρα του Μπρούνο, αλλά η μπάλα έφυγε πολύ πάνω από την εστία. Στο 68’ ο Μανούσος πέρασε στη θέση του Αιγύπτιου και ένα λεπτό μετά προσπάθησε ν’ απειλήσει, αλλά δεν έπιασε το σουτ, όπως θα ήθελε. Στο 71’ ο Κιβρακίδης θα κάνει άσχημο μαρκάρισμα στον Στάθη και θα τιμωρηθεί από τον Τζήλο μόνο με κίτρινη, ενώ το μαρκάρισμα ήταν γι’ απευθείας κόκκινη κάρτα. Άλλωστε το γεγονός πως τη γλίτωσε σε αυτή τη φάση ο σκόρερ, οδήγησε τον Κάναντι, στο να τον βγάλει από το ματς για να περάσει στον αγώνα τον Κατράνη.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Μέγερι, Κιβρακίδης (76’ Κατράνης), Χατζηϊσαϊας, Ούμπιντες, Ενσικουλού (86’ Ουγκράι), Σάκιτς, Μπουσουλάζιτς, Κουλούρης, Ουάρντα (68’ Μανούσος), Ρισβάνης, Μπρούνο

Στον πάγκο για τον Ατρόμητο: Θεοδωράκης, Καρασαλίδης, Νάτσος, Μούγιακιτς

Απόλλωνας: Χουάντερσον, Κοντοές, Βαφέας, Οριουέλα, Ρώσση, Στάθης, Αγρόδημος (90+1’ Κοντογιαννόπουλος), Γαρουφαλιάς, Ντούρσο (86’ Βάρκας), Ελ-Χέλβε, Ναζλίδης (78’ Ντεφεντερίκο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αστράς, Ναδάλες , Οικονομόπουλος, Ζερβόπουλος

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x