Champions League

Ο Βαλμπουενά θα «ψάξει» τον Σεμέδο

Ο Βαλμπουενά είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά με τις καλές εκτελέσεις στις στατικές φάσεις και αυτό περιμένει να δει ο προπονητής του Ολυμπιακού κόντρα στους Τσέχους.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το βράδυ της Τρίτης την Βικτόρια Πλζεν στο Καραϊσκάκη, στη ρεβάνς του 0-0 της Τσεχίας και οι ερυθρόλευκοι θέλουν φυσικά να πάρουν την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καταστρώσει τα πλάνα του για τον πολύ σημαντικό αγώνα με τους Τσέχους και στην σημερινή απογευματινή προπόνηση αναμένεται ν’ ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με την εντεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει απέναντι στους Τσέχους.

Το στοιχείο πάντως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ότι αφορά την προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον μεγάλο αγώνα, έχει να κάνει με την συνεργασία Βαλμπουενά – Σεμέδο στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού. Ναι, καλά διαβάσατε στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού και αναφερόμαστε φυσικά στις στατικές φάσεις.

Από την στιγμή που ο Φορτούνης στάθηκε τόσο άτυχος με τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Βαλμπουενά είναι αυτός που αναλαμβάνει τα κτυπήματα στις στατικές φάσεις του Ολυμπιακού. Και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι πειραιώτες θέλουν να εκμεταλλευτούν τον Σεμέδο στα κόρνερ και στα φάουλ.

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού μπορεί να προσφέρει λύσεις και στο σκοράρισμα και θυμίζουμε ότι στον πρώτο αγώνα μπήκε σε μια φάση για να απειλήσει με κεφαλιά την εστία των Τσέχων.

Ωστόσο ο Μαρτίνς περίμενε περισσότερα πράγματα στις στατικές φάσεις στο πρώτο παιχνίδι και γι’ αυτό θέλει να δε καλύτερα κτυπήματα κυρίως στα κόρνερ, για να εκμεταλλευτούν οι ερυθρόλευκοι το ύψος του Σεμέδο και την ικανότητα που έχει ο 25χρονος στόπερ στον αέρα.

Θα είναι πολύ μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό να βρει γκολ από στατική φάση και ο Μαρτίνς επισήμανε στους παίκτες του τι θέλει να κάνουν στα κόρνερ και στα φάουλ.

Ο Βαλμπουενά είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά με τις καλές εκτελέσεις στις στατικές φάσεις και αυτό περιμένει να δει ο προπονητής του Ολυμπιακού κόντρα στους Τσέχους.

*Επαναλαμβάνουμε το παιχνίδι δεν είναι εύκολο και ο Μαρτίνς το επανέλαβε στους παίκτες του, μιλώντας στην χθεσινή προπόνηση. Κι εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε μεγάλη έμφαση και στην σωστή αμυντική λειτουργία της ομάδας του, εστιάζοντας στις γρήγορες επιστροφές.

Η Πλζεν θα θελήσει να βγάλει κόντρες στους ερυθρόλευκους και ο τεχνικός των ερυθρόλευκων ζήτησε από τους παίκτες του να είναι κοντά οι γραμμές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x