Stoiximan Super League

Ο Βέλλιος δέχθηκε πολύ βιαστική και άδικη κριτική

Με το γκολ που πέτυχε στη Λαμία, η 2η αγωνιστική της Super League 1, ανήκει στον Απόστολο Βέλλιο, που αρχίζει και να ανεβάζει ρυθμούς, αλλά και να βγάζει μπόλικη από την γκίνια που είχε πάνω του.

Ακόμα και για τους ρεπόρτερ που ασχολούνται με την καθημερινότητα του Ατρόμητου είχε δημιουργήσει πολύ μεγάλη (ευχάριστη) εντύπωση το γεγονός ότι πρώτον οι Περιστεριώτες κυνήγησαν το καλοκαίρι την περίπτωση του Απόστολου Βέλλιου ώστε να καλύψουν το κενό του Ευθύμη Κουλούρη και δεύτερον ότι κατάφεραν να τη βγάλουν εις πέρας.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί, ότι δεν ήταν μόνο οι κινήσεις των ανθρώπων των «κυανολεύκων», που επέτρεψαν τελικά στον Ατρόμητο να αποκτήσει τον 27χρονο σέντερ φορ, αλλά και η ίδια η επιθυμία του παίκτη να πραγματοποιήσει ένα restart στην καριέρα του μέσω των δυτικών προαστίων. Το γεγονός αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι πρώτον ο Βέλλιος αποφάσισε να μην αποδεχθεί άλλες προτάσεις που ήταν σαφώς υψηλότερες σε αποδοχές από εκείνη του Ατρόμητου και δεύτερον ότι έχασε αρκετά χρήματα από την απόφασή του να επαναπατριστεί.

Το φορτίο που είχε και έχει να κουβαλήσει ήταν βαρύ, αφού ο Ευθύμης Κουλούρης τον οποίο κλήθηκε να διαδεχθεί στην κορυφή της επίθεσης πέτυχε 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και μοιραία οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

Λάθος... Όταν ο Ατρόμητος αποκτούσε τον νυν επιθετικό της Τουλούζ το καλοκαίρι του 2018, ούτε οι ίδιοι μπορούσαν να περιμένουν τα «όργια» που έκανε τελικά ο 23χρονος και φυσικά όταν το φετινό καλοκαίρι αποκτούσαν τον Απόστολο Βέλλιο, δεν τον πήραν με τη λογική ότι θα μπορέσουν να βρουν τα ίδια γκολ. Άλλωστε, μιλάμε για μια διαφορετική ομάδα με έναν διαφορετικό προπονητή.

Επιπλέον, όταν Γιάννης Αναστασίου και Γιάννης Αγγελόπουλος αποφάσιζαν να ποντάρουν πάνω στον Απόστολο Βέλλιο ήταν συνειδητοποιημένοι ότι είχαν να κάνουν με μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που είχε περάσει πολλά και όχι με δική του ευθύνη. Είναι χαρακτηριστικό στο πρώτο εξάμηνο της θητείας (από τον Ιούλιο του 2016) στη Νότιγχαμ Φόρεστ ενώ ήταν ενεργό μέλος της ομάδας του, με φουλ συμμετοχές και 6 γκολ, στο δεύτερο μισό εξαφανίστηκε. Ήταν τότε που είχε παίξει πολύ το σενάριο να επιστρέψει στην Ελλάδα, με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να έρχονται και σε αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο θέμα και τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι θέλει να μείνει στο εξωτερικό. Κι όχι μόνο αυτό... Ακόμα και στην Μπέβερεν που δόθηκε δανεικός, ενώ πάλι άρχισε βασικός, σκοράροντας και 4 γκολ, πάλι ως διά μαγείας εξαφανίστηκε.

Εξ ορισμού, στον οργανισμό Ατρόμητος γνώριζαν ότι με την περίπτωση του υψηλόσωμου επιθετικού χρειαζόταν υπομονή, επιμονή, εμπιστοσύνη και στήριξη. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε στην Ελλάδα των γρήγορων και βιαστικών συμπερασμάτων και ο Βέλλιος πέρασε επίσης από αυτό το στάδιο. Το γεγονός ότι δεν σκόραρε και δεν ότι τον ευνόησε η μορφή των αγώνων κόντρα σε Στρέντα και Λέγκια, διαμόρφωσαν μια εικόνα που «επιβάρυνε» περισσότερο το γεγονός ότι δεν είναι στο 100% της φυσικής του κατάστασης.

Ο προπονητής φυσικής κατάστασης, Σωτήρης Ρούσσης, αλλά και όλο το τεχνικό τιμ, έχουν πραγματοποιήσει μια συντονισμένη προσπάθεια για να έρθει ο Απόστολος Βέλλιος στο επίπεδο που θέλει ο Γιάννης Αναστασίου και τα αποτελέσματα στο ιδιαίτερα ψηλό κορμί του 27χρονου είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, γεγονός που δεν είναι συμπέρασμα του καθένα, αλλά συμπέρασμα βάσει μετρήσεων που πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση κατόπιν σχετικής οδηγίας του Έλληνα τεχνικού.

Το χθεσινό γκολ κόντρα στη Λαμία ήταν η απόλυτη απόλαυση για τον ίδιο. Ήταν σαν να πέταξε από πάνω του όλους τους δαίμονες που τον κυνηγούσαν εδώ και περίπου 2,5-3 χρόνια. Το έδειξε και με χαρακτηριστική κίνηση των χεριών του στους πανηγυρισμούς. Το κυριότερο... Φαινόταν αυτούς τους πρώτους μήνες ότι κάτι του έφταιγε, ότι είχε νεύρα, απόρροια του ότι έχει μείνει μακριά από το γκολ, που είναι η τροφή του κάθε επιθετικού.

Τώρα όχι μόνο έκανε την αρχή, αλλά την πέτυχε και με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Τώρα είναι στο χέρι του να δώσει τις δικές του απαντήσεις και το κυριότερο: Να ανανεώσει την ερωτική σχέση που έχει με το ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x