Stoiximan Super League

Ο Ελβετός τα έκανε θάλασσα

Ο Ελβετός τα έκανε θάλασσα στο Καραϊσκάκη και όλα τα σφυρίγματα του ήταν εναντίον του Ολυμπιακού. Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, με το τελικό 1-1 να είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για τους πράσινους. Οι πειραιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Σισέ στο 95’ και γράφαμε σχετικά μια μέρα πριν από το ματς ότι αν έπρεπε να κάνουμε μια πρόβλεψη, αυτή θα ήταν να σκοράρει στόπερ του Ολυμπιακού. Κι αυτό έγινε με τον Σισέ να παίζει σέντερ φορ στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα.

Εδώ όμως πρέπει να σταθεί κάποιος και σε αποφάσεις του διαιτητή Γιάκοτετ, που επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Δεν μπορεί να έχει γίνει η φάση του Μακέντα στο 84’, με τον Ιταλό να παίζει με πρόθεση με το χέρι μέσα στην περιοχή και να μη δίνει το πέναλτι. Το εξοργιστικό είναι ότι φαίνεται πολύ καθαρά στο ριπλέι ότι ο Μακέντα κάνει κίνηση με το χέρι του για να κόψει την μπάλα. Δεν πάει η μπάλα πάνω στο χέρι του Ιταλού για να θεωρηθεί ακούσιο. Πάει το χέρι του Μακέντα με πρόθεση πάνω στην μπάλα. Κι αντί ο Γιάκοτετ να δώσει το πέναλτι, δείχνει να συνεχιστεί το ματς.

Προφανώς και με αυτή την απόφαση του αποδεικνύει για ποιο λόγο είναι διαιτητής δεύτερης κατηγορίας στην ΟΥΕΦΑ. Δεν γίνεται να είναι μπροστά σ’ αυτή την φάση, να έχει την φάση «πιάτο» και να μην σφυρίζει το πέναλτι. Μπορεί να σταθεί κάποιος σε κινήσεις που μπορεί να μην βγήκαν στον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Γιάκοτετ μπορεί να κάνει ότι θέλει και να αποφασίζει με τον συγκεκριμένο τρόπο την εξέλιξη του ντέρμπι.

Ο Ελβετός τα έκανε θάλασσα στο Καραϊσκάκη και όλα τα σφυρίγματα του ήταν εναντίον του Ολυμπιακού. Δεν γίνεται να υπάρχει η συγκεκριμένη φάση και να μην δίνεται το πέναλτι, γιατί πολύ απλά ήταν μια εύκολη φάση για τον Γιάκοτετ. Τόσο εύκολη που είναι ν’ απορεί κάποιος για την απόφαση που πήρε ο Ελβετός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x