Euro 2016

Ο Φερνάντο Σάντος, όμως, θα πάει στο EURO!

Τη θλίψη που προκαλεί η εικόνα της Εθνικής περιορίζει (ή μεγαλώνει…) η επιτυχία του Σάντος και της Πορτογαλίας που μετά το 1-0 επί της Δανίας προκρίθηκε ως πρώτη! Μεγάλη Σερβία 2-0 μέσα στην Αλβανία!

Μια χαρά τα κατάφερε η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος που νίκησε εντός έδρας 1-0 τη Δανία κι εξασφάλισε όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την πρωτιά του 9ου ομίλου.

Έτσι, σε αντίθεση με την Εθνική ομάδα που μετά τη νέα ήττα (3-1 από τη Βόρειο Ιρλανδία) βιώνει το διασυρμό της τελευταίας θέσης, ο πρώην τεχνικός της θα βρεθεί σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση.

Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση με τους Δανούς σημείωσε στο 66’ ο Ζοάο Μουτίνιο.



Πάντως, οι φιλοξενούμενοι κρατούν ακόμη τη δεύτερη προνομιούχο θέση που δίνει την απευθείας πρόκριση στο EURO, αλλά έχοντας ολοκληρώσει τους αγώνες τους, δεν είναι στα χέρια τους η… υπόθεση.

Ζωντανούς τους κρατά η βαθμολογικά και μόνο αδιάφορη Σερβία, η οποία κατάφερε στο ντέρμπι μίσους να «αλώσει» με σκορ 2-0 το Ελμπασάν. Παρά την τεταμένη κατάσταση πριν το ματς, κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο ενώ και οι παίκτες των δύο ομάδων μπαίνοντας αγκαλιασμένοι πέρασαν το δικό τους μήνυμα συμφιλίωσης.

Οι Σέρβοι, με τους οποίους αγωνίστηκε ο Μιλιβόγιεβιτς, είχαν ένα γκολ που δεν μέτρησε αφού σφυρίχτηκε φάουλ στον τερματοφύλακα και κράτησαν το καλύτερο για το τέλος. Σκόραραν δύο φορές στις καθυστερήσεις (Κολάροφ, Λιάγιτς) και πήραν τη νίκη γοήτρου που τόσο ήθελαν.



Πλέον η Αλβανία βρίσκεται στο -1 από τη Δανία, η οποία όμως έχει ολοκληρώσει τους αγώνες της κι επομένως οι γείτονες ξέρουν ότι εάν περάσουν από την έδρα της Αρμενίας την τελευταία αγωνιστική, θα είναι εκείνοι που θα περάσουν απευθείας στα τελικά αφήνοντας τους «βίκινγκς» στη διαδικασία των μπαράζ.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Αλβανία - Σερβία 0-2
(90’+1 Κολάροφ, 90’+4 Λιάγιτς)

Πορτογαλία – Δανία 1-0
(66’ Μουτίνιο)

Ρεπό: Αρμενία

Βαθμολογία

Πορτογαλία 18 (7 αγ.)
Δανία 12 (8)
Αλβανία 11 (7)
Σερβία 4 (7)
Αρμενία 2 (7)

*Από τη Σερβία έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί

Η επόμενη αγωνιστική (11/10)

Αρμενία – Αλβανία
Σερβία – Πορτογαλία
Ρεπό: Δανία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x