Champions League

Ο Φιρμίνο… έκλεισε το μάτι στη Λίβερπουλ!

Με τον «λαβωμένο» Φιρμίνο να μπαίνει αλλαγή και να σκοράρει στο 92’, η Λίβερπουλ κέρδισε 3-2 την Παρί, σε ένα «γεμάτο» ματς. Ερυθρός Αστέρας και Νάπολι έμειναν στο 0-0, στο άλλο ματς του Γ' ομίλου.

Μπορεί να έμεινε στον πάγκο αρχικά, λόγω του τραυματισμού του στο μάτι, ωστόσο ο Φιρμίνο… την έκανε την δουλειά για τη Λίβερπουλ, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 72’ και σημειώνοντας το νικητήριο 3-2 επί της Παρί Σεν Ζερμέν, 20 λεπτά αργότερα!

Στο άλλο παιχνίδι του τρίτου ομίλου του Champions League, η Νάπολι έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο έφυγε από τη Σερβία με έναν μόνο βαθμό, μετά το τελικό 0-0…

inner

«Λυτρωτής» ο Φιρμίνο
Μετά από ένα «χορταστικό» πρώτο ημίχρονο στο «Άνφιλντ», με τη Λίβερπουλ κυρίαρχη στο ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, μετά από «γέμισμα» του Ρόμπερτσον από τα αριστερά και τον Στάριτζ να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, για το 1-0!

Στο 34΄ο Εμπαπέ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ισοφαρίσει για την Παρί αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Άλισον. Και αφού δεν έγινε το 1-1, ένα λεπτό αργότερα, από το… χαζό μαρκάρισμα του Μπέρνατ πάνω στον Βαϊνάλντουμ, ο διαιτητής Τσακίρ καταλόγισε ορθά πέναλτι, στο οποίο ο Μίλνερ ευστόχησε «γράφοντας» παράλληλα το 2-0 για τους «κόκκινους».

Οι «πρωτευουσιάνοι» κατάφεραν ωστόσο να μειώσουν, μάλλον κόντρα στη ροή του ματς, με τη μπάλα να κοντράρει πάνω στον Ρόμπερτσον, να «στρώνεται» στον Μενιέ, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Άλισον, στο 40ο λεπτό. Σημειωτέον, στη φάση ενεπλάκη ο Καβάνι, όντας οφσάιντ…

inner

Στην επανάληψη, ήταν πάλι η Λίβερπουλ εκείνη που είχε πάλι πρώτη την καλύτερη ευκαιρία στο 58’, με το γκολ του Σαλάχ, μετά από μπαλιά του Βαϊνάλντουμ στον Στάριτζ να ακυρώνεται σωστά, αφού έχει προηγηθεί φάουλ του τελευταίου πάνω στον Αρεολά.

Τα λεπτά περνούσαν, η εικόνα δεν άλλαζε, ουσιαστικά, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να δείχνει έτοιμη να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθος του αντιπάλου και να «καθαρίσει». Δεν το έκανε στο 71’, με το άστοχο πλασέ Σαλάχ, δεν το έκανε στο 82’, με τον Μανέ να σουτάρει επίσης άστοχα και το… πλήρωσε.

Με τον Εμπαπέ να κερδίζει την μπάλα μετά το λάθος και την κόντρα πάνω στον Σαλάχ, να εφορμά στην αντίπαλη περιοχή και με ένα πλασέ από το ύψος του πέναλτι να ισοφαρίζει σε 2-2 για τους Παριζιάνους, στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ωστόσο, ο Φιρμίνο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Πρόσωπο των ημερών, λόγω του «θέματος» με τον Βερτόνγκεν να του βάζει… όλο το δάχτυλο στο μάτι, ο Βραζιλιάνος επιθετικός έμεινε στον πάγκο αρχικά, για να μπει εν τέλει στο 72’ και 20 λεπτά μετά να… ζαλίσει την άμυνα της Παρί και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ για τη Λίβερπουλ!

inner

Ανώτερη αλλά… άσφαιρη
Στο άλλο ματς του ομίλου, στο πρώτο ημίχρονο, ο Ερυθρός Αστέρας αμύνθηκε… γενναία, με τη Νάπολι να παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι τον αντίπαλό της. Οι Ιταλοί είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι Σέρβοι αντιπαρέταξαν αλυσίδα έξι παικτών έξω από την περιοχή τους, ενώ ακόμα και ο γνωστός για τις επιθετικές… αρετές του Μάρκο Μάριν, έμπαινε σε όλες τις μονομαχίες! Κι αφού ούτε ο Ινσίνιε στο 18’, ούτε κι ο Μίλικ στο 28’ κατάφεραν να νικήσουν τον Μπόργιαν, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στην επανάληψη, τα πράγματα δεν άλλαξαν, με τον Ερυθιρό Αστέρα να διατηρεί το μηδέν παθητικό, χάρη στην αυτοθυσία των παικτών του και καταφέρνει την πρώτη έκπληξη στον όμιλο, αφήνοντας τις εντυπώσεις στη Νάπολι αλλά όχι και την ουσία του «τριπόντου»…

Η βαθμολογία στον Γ’ όμιλο:
1. Λίβερπουλ 3
2. Ερυθρός Αστέρας 1
3. Νάπολι 1
4. Παρί Σεν Ζερμέν 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:
Τετάρτη (03/10)
Παρί Σεν Ζερμέν-Ερυθρός Αστέρας (19:55)
Νάπολι-Λίβερπουλ (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x