Αγγλία

Ο Κλοπ, ο Αϊνστάιν και το λαμπρό «κόκκινο» μέλλον!

Φιρμίνο, Σαλάχ, Χέντερσον. Μανέ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον και τώρα Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Φιρμίνο, Σαλάχ, Χέντερσον. Μανέ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον και τώρα Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Το england365.gr αναλύει το πως ο Γιούργκεν Κλοπ αμφισβητώντας ακόμα και τον ίδιο τον... Αϊνστάιν, έφτασε να διασφαλίσει ότι οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ θα χαμογελάνε για πολλά χρόνια ακόμα...

«Ποτέ δεν σκέφτομαι το μέλλον. Έρχεται αρκετά σύντομα». Η παραπάνω φράση ανήκει στον Άλμπερτ Αϊνστάιν και σίγουρα για πολλούς, εφόσον βγαίνει απ' τα χείλη του σπουδαιότερου φυσικού όλων των εποχών, θα αποτελούσε νόμο. Όχι όμως και για τον Γιούργκεν Κλοπ. Παρότι συμπατριώτης με το θεμελιωτή της Θεωρίας της Σχετικότητας, ο Γερμανός τεχνικός όχι μόνο σκέφτεται το μέλλον, αλλά έχοντας μια... διαφορετική οπτική για τα πράγματα, σχεδιάζει μεθοδικά την αυριανή μέρα του «πρότζεκτ» που έχει αναλάβει στο Λίβερπουλ. Μέρος αυτού του σχεδίου είναι να διατηρήσει στο δυναμικό του συλλόγου, ό, τι πολυτιμότερο διαθέτει. Τις τελευταίες δύο μέρες (17/1 και 19/1) η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της, αρχικά, με τον Άντριου Ρόμπερτσον και στη συνέχεια με τον Τρέντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Η επιλογή των «κόκκινων» να κρατήσουν για χρόνια στο λιμάνι τα δύο φουλ μπακ τους, δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Αντίθετα αποτέλεσε λογική συνέχιση της πολιτικής που ακολουθούν πλέον στο Μέρσεϊσαϊντ και η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο με την περίπτωση του Φιρμίνο.

Το γεγονός ότι η Λίβερπουλ έχει να κατακτήσει το πρωτάθλημα απ' το μακρινό 1990, δεν αναιρεί το ότι σ' αυτό το διάστημα πέρασαν από το Μέλγουντ ορισμένοι από τους κορυφαίους παίκτες της σύγχρονης ιστορίας της. Σημαντικό τροχοπέδη για τους «κόκκινους», αποτέλεσε η αδυναμία τους να κρατήσουν για καιρό αυτούς τους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τους. Λουίς Σουάρες, Ραχίμ Στέρλινγκ και Φελίπε Κουτίνιο αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των τελευταίων ετών. Ο Κλοπ κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν γινόταν να συνεχιστεί, έκανε τα πάντα για να το διορθώσει και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει. Ενδεικτικά τα λόγια του όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ανανέωση του συμβολαίου του Σαντιό Μανέ, ο οποίος το καλοκαίρι αποτέλεσε «μήλον της Έριδος» ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και στην Μπαρτσελόνα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Μανέ ανανέωσε το συμβόλαιό του. Εγώ αντιμετωπίζω τη συγκεκριμένη εξέλιξη σαν... μεταγραφή για την ομάδα καθώς αποδεικνύεται περίτρανα πως ο σύλλογος έχει προοδεύσει. Τα τελευταία χρόνια οι παίκτες που πραγματοποιούσαν καλές σεζόν με τη φανέλα της Λίβερπουλ, επιδίωκαν τη μετακίνησή τους σε άλλο κλαμπ. Πλέον οι ποδοσφαιριστές μας θεωρούν πως μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα παραμένοντας στο "Άνφιλντ"».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x