Γενικά

Ο κορυφαίος σε συμμετοχές με την εθνική Σλοβακίας έγινε ο Χάμσικ

Τις 108 συμμετοχές με τη Σλοβακία συμπλήρωσε ο Μάρεκ Χάμσικ κόντρα στην Τσεχία για τo Nations League, κάτι που τον έκανε τον ποδοσφαιριστή με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία της χώρας!

Για 108η φορά εκπροσώπησε την εθνική ομάδα της χώρας του ο Μάρεκ Χάμσικ στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο την Τσεχία για το Nations League και, έτσι, έγινε ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία της Σλοβακίας. Ο 31χρονος μέσος ξεπέρασε τον Μίροσλαβ Κάραν που είχε αγωνιστεί με την εθνική Σλοβακίας 107 φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Χάμσικ, όμως, δεν κατάφερε να συνδυάσει την ιστορική για εκείνον μέρα με νίκη, αφού η ομάδα του ηττήθηκε με 2-1 εντός έδρας από την Τσεχία για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League, παρά το γεγονός πως σκόραρε στο 62’, ισοφαρίζοντας προσωρινά για την ομάδα του.

Αυτό το γκολ, μάλιστα, τον έφερε ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη ενός ακόμα ρεκόρ, αφού ήταν το 22ο του με την εθνική του ομάδα και πλέον είναι μόλις δύο γκολ μακριά από τα 24 που έχει πετύχει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της χώρας, Ρόμπερτ Βίτεκ.

Ο, για πολλούς καλύτερος Σλοβάκος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, συνεχίζει να εντυπωσιάζει και σε συλλογικό επίπεδο, αφού πρόσφατα έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Νάπολι με 120 γκολ, ξεπερνώντας τα 115 του Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ αναμένεται να γίνει και ο παίκτης με τις περισσότερες εμφανίσεις με τη φανέλα των "παρτανοπέι", αφού μετράει 508 μέχρι σήμερα και απέχει μόλις τρεις από τις 511 του Τζιουζέπε Μπρουσκολότι.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x