Γερμανία

Ο Λεβ μίλησε για την υπόθεση Eζίλ

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Γερμανίας μίλησε για τον Μεσούτ Eζίλ λέγοντας πως ενώ προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί του, δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Η ιστορία του Μεσούτ Eζίλ ο οποίος αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα της Γερμανίας μετά από εκείνη τη φωτογραφία του ίδιου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι γνωστή, με τον ίδιο τον μέσο της Άρσεναλ να δηλώνει πως ο λόγος της αποχώρησής του ήταν οι ρατσιστικές και χωρίς σεβασμό συμπεριφορές εναντίον του, τόσο από μέλη της ομοσπονδίας όσο και από τον γερμανικό τύπο.

Ο προπονητής της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, μίλησε για την κατάσταση του 29χρονου μέσου τονίζοντας πως παρά το γεγονός πως προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί του, εκείνος δεν απάντησε ποτέ στα τηλέφωνα και τα μηνύματα που του έστειλε. Ο Λεβ κατηγόρησε ανοιχτά τον Eζίλ πως όσα είπε για ρατσιστικές συμπεριφορές ήταν υπερβολικά λέγοντας επίσης: «Ο Eζίλ δεν με έχει καλέσει. Στο παρελθόν πάντα όποιος ποδοσφαιριστής αποσύρονταν από την εθνική ομάδα με ενημέρωνε προσωπικά. Ο Μεσούτ επέλεξε ένα διαφορετικό δρόμο. Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του μέσω μηνυμάτων και τηλεφώνου αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό. Πρέπει να το αποδεχτώ».

Επιπλέον ο Λεβ δήλωσε πως όλη αυτή η κατάσταση επηρέασε πολύ την ομάδα, παίζοντας σημαντικότατο ρόλο στην απογοητευτική πορεία της και τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Το μόνο μου μέλημα ήταν να προετοιμάσω την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα για το Μουντιάλ. Όλη αυτή η κατάσταση μας κόστισε σε ενέργεια γιατί βρισκόταν πάντα στο προσκήνιο. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία για την απόδοσή μας. Δεν ήταν αυτή η αιτία. Οι ισχυρισμοί του Eζίλ περί ρατσιστικών συμπεριφορών είναι υπερβολικές. Ποτέ στα χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα δεν έχει παρατηρηθεί το παραμικρό φαινόμενο ρατσισμού. Υποτίμησα την κατάσταση».

Να υπενθυμιστεί πως σήμερα ο Λεβ ανακοίνωσε και την αποστολή της ομάδας για το παιχνίδια του UEFA Nations League με τη Γαλλία και το φιλικό με το Περού. Αποτελείται απ’ τους:

Τερματοφύλακες: Νόιερ, Τερ Στέγκεν
Αμυντικοί: Μπόατενγκ, Γκίντερ, Χέκτορ, Χούμελς, Κέρερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Σούλτς, Σούλε, Ταχ
Μέσοι: Μπραντ, Γκορέτσκα, Ντράξλερ, Γκιντογκάν, Χέβερτζ, Κρος, Σανέ,Ρόις
Επιθετικοί: Μίλερ, Πέτερσεν, Βέρνερ

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x