Europa League

Ο Μαρτίνς το πιστεύει πρώτος απ’ όλους

Έφτασε λοιπόν και η ώρα του «τελικού» για τον Ολυμπιακό, το παιχνίδι δηλαδή απέναντι στην Μίλαν που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Έφτασε λοιπόν και η ώρα του «τελικού» για τον Ολυμπιακό, το παιχνίδι δηλαδή απέναντι στην Μίλαν που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Και είναι ένα ματς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ αυτό που καλούνται να δώσουν το βράδυ της Πέμπτης οι ερυθρόλευκοι, είναι μια «μάχη» κόντρα σε μια ομάδα με τεράστια ιστορία και ανοδική πορεία σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Κι αυτό που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς είναι ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει νίκη τουλάχιστον με δύο γκολ διαφορά για να πάρει αυτός το εισιτήριο της πρόκρισης και ν’ αφήσει εκτός διοργάνωσης την μεγάλη Μίλαν.

Όλοι αναγνωρίζουν πως η αποστολή των ερυθρόλευκων είναι δύσκολη αλλά από την άλλη πλευρά έχει ενδιαφέρον να δούμε πως προσεγγίζει τον συγκεκριμένο αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο άνθρωπος που ζει καθημερινά την ομάδα του στο Ρέντη πιστεύει πρώτος απ’ όλους στην πρόκριση κι αυτό λέει συνεχώς ο Πορτογάλος, στις συζητήσεις με τους συνεργάτες του.

Αυτό αναμένεται να πει και στους παίκτες του όταν θα τους μιλήσει για τον πολύ σημαντικό αγώνα απέναντι στους ροσονέρι. Κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος επισημαίνοντας την εμπιστοσύνη που έχει ο Πορτογάλος στην ομάδα του.

Ξέρει φυσικά ο 48χρονος τεχνικός πόσο δύσκολο είναι να κερδίσουν οι ερυθρόλευκοι την Μίλαν με 2-0 για παράδειγμα και να την αφήσουν εκτός διοργάνωσης. Από την άλλη όμως θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει κόντρα στους ροσονέρι κι αυτό το λέει ο Πορτογάλος γιατί το πιστεύει ακράδαντα.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για την προετοιμασία των ερυθρόλευκων για τον συγκεκριμένο αγώνα, ότι ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά πιστεύει τόσο πολύ στην πρόκριση. Είναι μεγάλη υπόθεση για τους παίκτες του Ολυμπιακού να βλέπουν τον προπονητή τους να έχει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας.

Και η πίστη του Μαρτίνς στους παίκτες του, είναι κάτι που βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό την ψυχολογία των ερυθρόλευκων. Αυτό πάντως που θέλει πάνω απ’ όλα ο κόουτς των ερυθρόλευκων από τους παίκτες του, είναι να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Όσο ο Ολυμπιακός έχει ανέπαφη την εστία του όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και αν καταφέρει να σκοράρει στο 85’. Φαντάζεστε τι θ’ ακολουθήσει για οκτώ – εννιά λεπτά στο «ηφαίστειο» Καραϊσκάκη σ’ ένα τέτοιο σενάριο; Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για τους ερυθρόλευκους να μην δεχθούν γκολ.

Αν το καταφέρουν θα μπορέσουν να ψάξουν με άλλη ψυχολογία το γκολ στην επίθεση. Και μιας κι αναφερθήκαμε στα γκολ. Για να δούμε τον Σισέ στα κόρνερ και στα φάουλ. Ίσως η ρέντα που δεν είχε στο ματς με την Μπέτις να εμφανιστεί στον αγώνα με την Μίλαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x