Ισπανία

Ο Μεσι-ας καθάρισε τον τίτλο!

Ο… νόμος του Μέσι έκρινε το Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο! Η φαουλάρα του Αργεντινού χάρισε νίκη… μισό πρωτάθλημα στην ομάδα του Βαλβέρδε απέναντι στους κατώτερους των περιστάσεων Μαδριλένους (1-0).

Μια... ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται πλέον η Μπαρτσελόνα!

Χάρη στην αψεγάδιαστη φαουλάρα του Μέσι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε το μεγάλο ντέρμπι απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0) και ξέφυγε με οκτώ βαθμούς διαφορά!

Κατώτεροι των περιστάσεων οι «ροχιμπλάνκος» στο… do or die παιχνίδι που έδιναν για να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του τίτλου. Πέταξαν εντελώς το πρώτο μέρος, ανέβηκαν ελαφρώς στο δεύτερο, αλλά δεν απείλησαν… ποτέ την εστία του «θεατή» Τερ Στέγκεν.

Το 600ο τέρμα της καριέρας του (σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο) σημείωσε απόψε ο «Λέο», με την Μπάρτσα να μην εντυπωσιάζει, αλλά να κάνει σωστή διαχείριση του προβαδίσματος που πήρε και να φτάνει σε τρίποντο-μισό πρωτάθλημα.



Το ματς

Και μόνο στο… άκουσμα των ομάδων, ξέραμε λίγο-πολύ πώς θα κυλήσει η αναμέτρηση. Με το… καλημέρα, το παιχνίδι παιζόταν στο μισό της Ατλέτικο Μαδρίτης, με την Μπαρτσελόνα να έχει την υπεροχή, να κυκλοφορεί τη μπάλα, να ψάχνει διαδρόμους, αλλά να μην μπορεί να ξεπεράσει το «πούλμαν» των ροχιμπλάνκος. Τα λεπτά περνούσαν, αλλά το θέαμα ήταν τραγικό, με τους παίκτες του Βαλβέρδε να έχουν καθολική κατοχή, αλλά να μην βάζουν ιδιαίτερα δύσκολα στον Όμπλακ.

Μέχρι που φτάσαμε στο 26’ και μπήκε το… πλέον δύσκολο για τον Σλοβένο τερματοφύλακα. Διότι η μπάλα στήθηκε λίγο έξω από την περιοχή της Ατλέτικο, με τον Μέσι να είναι από πάνω. Ε, αυτά είναι λίγο σαν… πέναλτι για τον Αργεντινό μάγο, όπως επιβεβαιώθηκε και απόψε. Έπιασε αψεγάδιαστη εκτέλεση, ο Όμπλακ εκτινάχθηκε, αλλά δεν μπορούσε να… φτάσει στο «παραθυράκι» του με το Καμπ Νου να εκρήγνυται για τη φαουλάρα του Μέσι και το 1-0! Οι Μαδριλένοι παρουσιάζουν αποκαρδιωτική εικόνα, δεν έκαναν το παραμικρό και έδειχναν ανήμποροι όχι μόνο να φανούν απειλητικοί, αλλά… έστω να αλλάξουν τρεις πάσες. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Μπάρτσα να μην εντυπωσιάζει, αλλά να έχει άνετα το προβάδισμα κόντρα στην κακή Ατλέτικο…

Θα περίμενες πως η Ατλέτικο θα αλλάξει… ρότα στο δεύτερο μέρος και θα κυνηγήσει να φέρει τα πάνω-κάτω, προκειμένου να μην… αποχαιρετήσει το πρωτάθλημα. Και είναι αλήθεια πως έβγαλε μία… παραπάνω διάθεση, έδειξε πιο παθιασμένη, πιο έτοιμη να παίξει –επιτέλους- ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει στα ίσα το αποτέλεσμα. Φάσεις, όμως, δεν έβγαζε με… καμία δύναμη. Με καμία! Η Μπαρτσελόνα είχε «κάτσει» αρκετά, είχε δώσει χώρο στην αντίπαλό του, αλλά ποιος να την κατηγορήσει; Δεν δεχόταν την παραμικρή απειλή, ο Τερ Στέγκεν δεν ακουμπούσε μπάλα και είχε το υπέρ της 1-0 που… θέλοντας και μη σε «αναγκάζει» να ηρεμήσεις…

Τα λεπτά περνούσαν, ο χρόνος… άδειαζε για την ομάδα του Σιμεόνε (που είχε κάνει τις αλλαγές του για να δώσει επιθετική… νότα), αλλά ήταν πραγματικά ανήμπορη να δημιουργήσει ευκαιρίες. Τι είχε μόνο; Κάτι… υποψίες φάσεων με απελπιστικά άστοχες επιλογές των Σαούλ και Γκριζμάν. Την ίδια ώρα η Μπαρτσελόνα είχε… παρακάτσει και έμοιαζε απλώς να περιμένει το τελευταίο σφύριγμα για να «σφραγίσει» το 1-0… Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, με την Ατλέτικο να αφήνει χώρους, να επιτίθεται, αλλά και πάλι να μην απειλεί τον… θεατή Τερ Στέγκεν. Ίσα-ίσα που οι Καταλανοί έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, αλλά ο Όμπλακ έκλεισε τη γωνία του και είπε «όχι» στο κοντινό σουτ του Μπουσκέτς. Τελικώς, δεν άλλαξε τίποτα (σε ένα ντέρμπι που από άποψη θεάματος θα ξεχαστεί γρήγορα) και... ευτυχώς οι δύο βοηθοί είχαν σωστές υποδείξεις σε οφσάιντ που υπέδειξαν, μην μετρώντας ορθώς δύο αντικανονικά γκολ από τους Σουάρες και Γκαμεϊρό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα (36’ Αντρέ Γκόμες), Κουτίνιο (84’ Παουλίνιο), Μέσι, Σουάρες

Στον πάγκο της Μπάρτσα: Σίλεσεν, Ντεμπελέ, Αλκάθερ, Ντιν, Βερμάελεν

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βρσάλικο (59’ Κορέα), Χιμένεθ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς (75’ Λούκας), Σαούλ, Γκάμπι (66’ Γκαμεϊρό), Παρτέι, Κόκε, Ντιέγκο Κόστα, Γκριεζμάν

Στον πάγκο της Ατλέτικο: Βέρνερ, Χουανφράν, Βιτόλο, Τόρες

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x