Stoiximan Super League

Ο «μονόδρομος» του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα «μονόδρομο», την υλοποίηση ενός σχεδίου που θα ξεκινήσει με την αποχώρηση των περισσότερων παικτών της ομάδας του λιμανιού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μια απογοητευτική χρονιά με απογοητευτικό τρόπο. Και η ήττα των ερυθρόλευκων στα Γιάννενα ήταν ο χειρότερος τρόπο για να κλείσει η αγωνιστική περίοδος για την ομάδα του λιμανιού. Ωστόσο η τελευταία εμφάνιση της φετινής σεζόν αποδεικνύει περίτρανα ένα μόνο πράγμα.

Ότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα «μονόδρομο», την υλοποίηση ενός σχεδίου που θα ξεκινήσει με την αποχώρηση των περισσότερων παικτών της ομάδας του λιμανιού. Κι εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όπως ξεκάθαρη είναι η απάντηση στο αν «σηκώνει» ο Ολυμπιακός τόσες πολλές αλλαγές στο ρόστερ.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν γίνεται να μην προχωρήσουν οι ερυθρόλευκοι στην διαδικασία της ριζικής αναδιάρθρωσης. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κινηθεί με δυναμισμό προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση με προφανή στόχο την δημιουργία μιας νέας ομάδας. Ακόμα και αν χρειαστεί να φύγουν όλοι οι παίκτες, ακόμα και αν χρειαστεί να κάνει που λέει ο λόγος 20 μεταγραφές.

Η κατάσταση που επικράτησε φέτος στον Ολυμπιακό πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί από την ομάδα του Πειραιά και για ν’ αλλάξουν τα πράγματα χρειάζονται σημαντικές αποφάσεις. Οι πειραιώτες έχουν λάβει λοιπόν αυτές τις σημαντικές αποφάσεις και προχωρούν. Έχουν συμφωνήσει με νέο προπονητή, του οποίου η επίσημη παρουσίαση θα γίνει αύριο, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει την λύση των συμβολαίων με παίκτες που δεν υπολογίζονται. Πόσο εύκολο θα είναι για τον νέο προπονητή της ομάδας του Πειραιά, Πέδρο Μαρτίνς να δημιουργήσει μια νέα ομάδα που θα μπορέσει να επιστρέψει στην κορυφή;

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα είναι εύκολο αλλά υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να πετύχουν τον στόχο τους οι ερυθρόλευκοι. Το βασικό ζητούμενο όμως είναι να αποφευχθούν φαινόμενα αδιαφορίας. Οι παίκτες που θα απαρτίζουν το ρόστερ του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν θα πρέπει να έχουν την φιλοδοξία και την κάψα που έλειπαν την φετινή σεζόν από τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και αυτό ακριβώς θα κάνει. Ο νέος του προπονητής είναι ήδη σε επαφές με την διοίκηση του συλλόγου κι έχει κάνει τις πρώτες εισηγήσεις και σε θέματα που αφορούν την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του λιμανιού. Όλα είναι στο τραπέζι και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τις επόμενες πολύ σημαντικές κινήσεις του.

Κινήσεις που θα έχουν ως στόχο την δημιουργία μιας νέας ομάδας, μιας ομάδας με διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με αυτά που είδαν την φετινή σεζόν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχει μπροστά της η ομάδα του Πειραιά. Και είναι δεδομένο πως υπάρχει η αποφασιστικότητα για την επιστροφή στην κορυφή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x