Europa League

Ο Μπατάλια έσωσε τη Σπόρτινγκ

Χάρη σε ένα γκολ του Μπατάλια στο 105’, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πήρε την πρόκριση στην έδρα της Πλζεν στους «8» του Europa League, παρά τη νίκη των Τσέχων με 2-1.

Η Πλζεν νίκησε μεν 2-1 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Τσεχία στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τους «16» του Europa Leaguε, όμως το γκολ του Μπατάλια στο 106’ άφησε στην ιστορία την ισοφάριση του σκορ της πρώτης αναμέτρησης του «Ζοσέ Αλβαλάδε» από τα δύο γκολ του Μπάκος στην κανονική διάρκεια και έδωσε στα «λιοντάρια» το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και την κλήρωση της Παρασκευής.

Οι Τσέχοι ξεκίνησαν ιδανικά την προσπάθεια «ανατροπής» του πρώτου ματς στη Λισαβόνα και προηγήθηκαν μόλις στο 6’ με την κεφαλιά του Μπάκος μετά την εκτέλεση φάουλ του Κόβαρικ. Στη συνέχεια, το ματς κινήθηκε σε μία «χρυσή» μετριότητα, αφού τα «λιοντάρια» δε φάνηκαν να θέλουν να ισοφαρίσουν και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ. Ο Κοεντράο στο 28’ έχασε μία καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει και ο Ζέμαν ανάγκασε τον Ρουί Πστρίσιο σε εντυπωσιακή επέμβαση στο 38’, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Στο 49’ ο Ακούνια έχασε εκπληκτική διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει για τη Σπόρτινγκ και ο Μπράιαν Ρουίζ στο 54΄άλλη μία, την ώρα που οι Τσέχοι είχαν ανοιχτεί για να πετύχουν το δεύτερο γκολ. Ο Χάβελ προειδοποίησε τα «λιοντάρια» στο 63΄και στο 64’ ο Ρέζικ με τον Χάβελ συνδυάστηκαν και ο τελευταίος γύρισε στον Μπάκος, που με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο Ζόρζε Ζέσους ξεκίνησε τις αλλαγές για να «γυρίσει» το ματς, με τον Μάρτινς να δίνει «πνοή» και να χάνει μια σημαντική ευκαιρία στο 80΄να μειώσει. Η Σπόρτινγκ άρχισε να πιέζει όλο και πιο «ασφυκτικά» και δημιουργούσε κάποιες προϋποθέσεις στην εστία του Χρούσκα, δεχόμενη κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις των Τσέχων. Ο Μάρτινς είχε σχεδόν εξ επαφής δοκάρι στο 90’ και στο 91’ ο Ντοστ πήρε ανύπαρκτο πέναλτι, όμως ο Χρούσκα απέκρουσε την κακή εκτέλεση του Ολλανδού επιθετικού και στο ριμπάουντ ο Ζέλσον Φερνάντες έστειλε την μπάλα άουτ, οπότε το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η Σπόρτινγκ πίεσε στο πρώτο μέρος του έξτρα ημιώρου και έχασε καλή ευκαιρία στο 96’ με τον Μπρούνο Φερνάντες και στο 99’ ο Χρούσκα έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στην καρφωτή κεφαλιά του Ρουίζ. Όμως, στο 106’ ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μπατάλια με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1 και έδωσε την πρόκριση ουσιαστικά, «λυτρώνοντας» τους Πορτογάλους.

Στην έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ρουί Πατρίσιο έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην κεφαλιά του Χέιντα εξ επαφής σχεδόν, με την Πλζεν να πιέζει «ασφυκτικά» την εστία των «λιονταριών» και τον Κολάρ να χάνει μια καλή ευκαιρία στο 112’. Ο Χόραβα έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία στο 118’ και τελικά η Σπόρτινγκ πήρε τη δύσκολη πρόκριση.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x