Stoiximan Super League

Ο Νάτχο και το... πόδι στο γκάζι

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει στο ματς με το... πόδι στο γκάζι, να πιέσει τον ΟΦΗ για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο βράδυ τον ΟΦΗ στην Κρήτη κι όσοι θεωρούν ότι οι ερυθρόλευκοι θα έχουν εύκολο έργο στο Γεντί Κουλέ, μάλλον θα πρέπει ν' αναθεωρήσουν. Πρώτα απ' όλα γιατί δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι κι εν συνεχεία γιατί η ομάδα του Ηρακλείου “καίγεται” για βαθμούς, στην προσπάθεια της να απομακρυνθεί από την “ουρά” της βαθμολογίας.

Επίσης κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι μιλάμε για παιχνίδι μετά από διακοπή πρωταθλήματος και τέτοια ματς κρύβουν πάντα παγίδες ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν στο Ηράκλειο χωρίς τον Φορτούνη και τον Χασάν.

Όπως και να' χουν πάντως τα πράγματα, η ουσία είναι μία για τον Ολυμπιακό σε τέτοια παιχνίδια. Να μπει δυνατά για να σκοράρει νωρίς. Αν οι πειραιώτες μπουν καλά στο ματς και πετύχουν γρήγορα γκολ τότε θα έχουν κάνει το αποφασιστικό ήμα για την υλοποίηση του στόχου τους. Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει στο ματς με το...πόδι στο γκάζι, να πιέσει τον ΟΦΗ για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ.

Κι όπως έχει φανεί σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του Ηρακλείου, τα κενά στην αμυντική γραμμή του ΟΦΗ είναι σημαντικά, αν και θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην γενικότερη αμυντική λειτουργία των Κρητικών. Αυτά τα κενά λοιπόν καλείται να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός στο αυριανό παιχνίδι στο Ηράκλειο και σημαντικό ρόλο σ' αυτή την προσπάθεια θα έχει ο Μπίμπαρς Νάτχο.

Από την στιγμή που λείπει ο Φορτούνης λόγω τιμωρίας, ο Ισραηλινός μέσος θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος σε ότι αφορά το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει πολλά από τον διεθνή άσο. Ο Νάτχο είναι σε καλή κατάσταση όπως έδειξε στα δύο παιχνίδια με την Εθνική ομάδα της χώρας του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, ειδικά για το αυριανό παιχνίδι που απουσιάζει ο Φορτούνης.

Αυτό όμως που μετράει πάνω απ' όλα για τους ερυθρόλευκους είναι να ξεκινήσουν με ένταση και πίεση το ματς. Η νίκη και η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι “μονόδρομος” για την ομάδα του Πειραιά και ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο δικέφαλοι πέρασαν με νίκες από την έδρα του ΟΦΗ και ο Ολυμπιακός δεν θέλει φυσικά ν' αφήσει βαθμούς στο Γεντί Κουλέ. Το σίγουρο όμως είναι πως οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού δεν πρέπει να παίξουν με την...φωτιά.

Δεν πρέπει να χάσουν χρόνο. Το βασικό ζητούμενο για τους πειραιώτες είναι να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για νίκη και κατάκτηση των τριών βαθμών. Γι' αυτό και λέμε ότι θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο ο τρόπος με τον οποίο θα μπει στο ματς ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να εκμεταλλευτούν τα πρώτα 45 λεπτά στο Γεντί Κουλέ για να μην φτάσουν στο σημείο να ψάχνουν το γκολ της νίκης στο φινάλε, όπως έγινε για παράδειγμα στη Νέα Σμύρνη με το γκολ που είχε πετύχει ο Χασάν στο 90'.

Είναι στο χέρι των παικτών του Ολυμπιακού να κάνουν τα πράγματα βάσει πλάνου και να φύγουν από την Κρήτη με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x