Γενικά

Ο νο.1 «influencer» για τα κορίτσια στην Κένυα είναι το ποδόσφαιρο

Μέσα σε αυτήν την απελπιστική κατάσταση, ποιος θα τολμούσε, άραγε, να προτείνει το ποδόσφαιρο ως λύση;

Χωρίς επίσημο λογαριασμό στο Instagram κι όμως το ποδόσφαιρο αποδεικνύει πως μπορεί να επιδρά καταλυτικά σε δισεκατομμύρια ανθρώπους, προστατεύοντας ζωές και διαμορφώνοντας προσωπικότητες. Και οι νεαρές κοπέλες στην Κένυα το ξέρουν καλύτερα απ’ τον καθένα.

Την ίδια ώρα που τα «φώτα» της αναπτυγμένης ποδοσφαιρικής βιομηχανίας εύλογα θαμπώνουν τα πλήθη, η ατόφια ουσία του «βασιλιά των σπορ» διαχέεται σε κάθε υποανάπτυκτη γωνιά του πλανήτη για να βοηθήσει όποια ανθρώπινη ύπαρξη αναζητά τη λύτρωση ή τη σωτηρία. Διότι αν νομίζει κανείς πως ο μέσος όρος των ποδοσφαιρόφιλων ανταποκρίνεται σε ανθρώπους που έχουν όλα τα βασικά βιοτικά ζητήματα τους «λυμένα», τότε η ιστορία των κοριτσιών από την Κένυα θα τον κάνει να δει την πραγματικότητα με άλλο «μάτι».

Πόσο διαφορετική είναι η ζωή, όμως, στην 28η μεγαλύτερη, πληθυσμιακά, χώρα της Γης (50.950.879 κάτοικοι) συγκριτικά με τις προηγμένες ευρωπαϊκές, ποδοσφαιρικές και μη, κοινωνίες; Αρκεί να διαπιστώσει κανείς πως εν έτει 2019, κόντρα στα προβλήματα ανεργίας, υπογεννητικότητας και οικονομικής κρίσης που οι τελευταίες πιθανόν αντιμετωπίζουν, η Κένυα και η υπο-Σαχάρια Αφρική, εν γένει, έχουν να αντιπαραβάλλουν πρώτα απ’ όλα τη μάστιγα του AIDS ως τον σοβαρότερο παράγοντα που πλήττει τον κοινωνικό ιστό τους. Με πάνω από 800.000 νέα κρούσματα προσβολής από τον υιό του HIV κάθε χρόνο, τρία στα τέσσερα εκ των οποίων αντιστοιχούν σε νεαρές κοπέλες 15-19 ετών, είναι προκλητικά προφανής η χαοτική διαφορά των δύο κόσμων, όχι απλά σε επίπεδο διττών αναγκών και χαρακτηριστικών, αλλά σε εκ διαμέτρου αντίθετη θεώρηση για τη ζωή και το μέλλον.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x