Ελλάδα

Ο Ντέμης για τους προπονητές που μίλησε ως πρόεδρος της ΑΕΚ

Για τις συζητήσεις που είχε με τους Κλοντ Πιέλ, Μαρσέλο Λίπι, Μάρτιν Γιολ και Ερνέστο Βαλβέρδε μετά τη θητεία του Φερνάντο Σάντος μίλησε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Για το κεφάλαιο «προπονητής στην ΑΕΚ» όσο ήταν εκείνος ο πρόεδρος στην «Ένωσης» μίλησε ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή «Ντεμοτεχνείο» του ΣΠΟΡ FM 94,6 και αναφέρθηκε τόσο στη θητεία του Φερνάντο Σάντος, όσο και στην αναζήτηση του διαδόχου του Πορτογάλου τεχνικού.

Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι διακαής του πόθος ήταν ο Κλοντ Πιέλ, αλλά ξεκαθάρισε ότι ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση, που περισσότερο αποτελούσε «όνειρο θερινής νυκτός», ενώ ανέλυσε τα δεδομένα και τις συζητήσεις που υπήρξαν με τους Μαρσέλο Λίπι, Ερνέστο Βαλβέρδε και Μάρτιν Γιολ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης:

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Νομίζω ότι για πάρα πολλούς στη θέση μου, ιδίως για ΑΕΚτσήδες, θα ήταν προφανής η επιλογή. Σε μια ομάδα διαλυμένη, που θέλουμε κάποιον να την φτιάξει είναι ο ιδανικός. Τον ήξερα και ως παίκτης, δεν ήταν καθόλου περίεργη επιλογή. Είχαμε πάντα πάρα πολύ καλή σχέση. Ταξίδεψε από Πορτογαλία για να έρθει στο γάμο μου. Του άρεσε η πρόταση, αγαπούσε την ΑΕΚ».

Για την αντικατάσταση του Φερνάντο Σάντος: Νόμιζα ότι δεν ρίσκαρε, έπαιζε πιο σίγουρα. Πιστεύω πως έτσι κάνει. Είναι ό,τι καλύτερο για να φτιάξει μια ομάδα, να την κάνει να χάνει δύσκολα. Από τη στιγμή, όμως που φώναζα να έρθει στο γήπεδο ο κόσμος, ήθελα να υπάρχει θέαμα. Να ρισκάρει, να βάλει παίκτες, που δεν ήταν έτοιμοι 100%. Έπαιζε με 13 παίκτες. Ο Σάντος θα βάλει τους καλύτερους, για να πάρει το καλύτερο για την ομάδα. Πολύ σωστό είναι αυτό που κάνει. Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να πουλήσουμε παίκτες, να παίζουμε επιθετικά για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να μπουν λεφτά στα ταμεία από τις πωλήσεις. Έψαξα πάρα πολύ».

Για τις επαφές που έκανε για τον αντικαταστάτη του Σάντος: «Είχα προσεγγίσει τον Κλοντ Πιέλ. Είχα πάει στo Λιλ, μιλούσαμε δύο ώρες. Δεν μου έκανε κουβέντα για χρήματα. Μου ζήτησε πενταετές πλάνο, γήπεδο και προπονητικό κέντρο. Μου είχε πει “θα τελειώσει το συμβόλαιό μου και μετά θα συζητήσουμε. Στον τέταρτο χρόνο δεν θα φύγω”. Αλλά ήταν κάτι ανέφικτο. Τότε δεν έφευγε ούτε για να πάει στη Λιόν. Ήταν λίγο όνειρο θερινής νυκτός οι επαφές που έκανα.

Ο Μαρτσέλο Λίπι ήταν ένας ακόμα. Του είχα πει να συζητήσουμε μετά το Μουντιάλ, πού να ήξερα ότι θα το πάρει! Ήταν πολύ ευγενικός πάντως. Νομίζω πως πιο πολύ με γοήτευσε το παρουσιαστικό του, το ότι η ομάδα θα αποκτούσε ειδικό βάρος, δεν είναι ο προπονητής που είχα το μυαλό μου 100%. Ένας ακόμα είναι ο Μάρτιν Γιολ, που μου έστειλε μήνυμα ότι έχει κλείσει αλλού.

Είχα επαφές και με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ήρθε στο Χίλτον. Είχα κάνει έρευνα και είχα ανασφάλεια, γιατί δεν είχε φύγει ποτέ από τη χώρα των Βάσκων. Καθυστέρησα να τον πάρω τηλέφωνο και όταν τον πήρα μου είπε ότι την προηγούμενη είχε κλείσει στην Εσπανιόλ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x