Αγγλία

Ο Ντιέγκο Κόστα έφτασε τα 50 γκολ στην Premier, αλλά… Άντι Κόουλ είναι ένας!

Στο… τσακ, ο Ντιέγκο Κόστα μπήκε στη δεκάδα των πιο «γρήγορων» ποδοσφαιριστών που φτάνουν τα 50 γκολ στην Premier League, αλλά… ούτε που πλησίασε (και αυτός) τη μυθική, πρώτη τριάδα!

«Πενηντάρισε», λοιπόν και ο Ντιέγκο Κόστα…

Με το δεύτερο γκολ του, χθες, επί της Σαουθάμπτον, ο επιθετικός της Τσέλσι έφτασε τα 50 «τεμάχια» στην Premier League και μπήκε -και αυτός- στη λίστα με τους πιο «γρήγορους» που φτάνουν… μισό αιώνα τερμάτων.

Μάλιστα, ο Ισπανός επιθετικός μπήκε στη δεκάδα (στην 8η θέση), καθώς σκόραρε το 50ό του γκολ στην 85η εμφάνισή του στο Νησί, «ρίχνοντας» στην 11η τον Ρόμπι Φάουλερ (50 γκολ, μετά από 88 συμμετοχές), ενώ ξεπέρασε τόσο τον Λουίς Σουάρες (50, μετά από 86) όσο και τον Ίαν Ράιτ (50, μετά από 87).

Από εκεί και… πάνω και με εξαίρεση τους Σέρχιο Αγκουέρο, Τιερί Ανρί και Κέβιν Φίλιπς, που είναι κοντά με τον Ντιέγκο Κόστα, έχουμε τους… απλησίαστους! Στην 4η θέση είναι ο Φερνάντο Τόρες, που έφτασε τα 50 γκολ στην Premier (με τη φανέλα της Λίβερπουλ) στην 72η συμμετοχή του, στην 3η θέση βρίσκεται ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ, «πενηνταρίζοντας» στην 68η, για να φτάσουμε στην πρώτη δυάδα, που δύσκολα θα απειλήσει ποτέ κάποιος!

Δεύτερος, λοιπόν, στη σχετική λίστα είναι ο τεράστιος Άλαν Σίρερ, με το… κοντέρ του να γράφει 50, μετά από μόλις 66 συμμετοχές και πρώτος είναι το «πυροβόλο» Άντι Κόουλ, που έφτασε τα 50 γκολ στις πρώτες 65 εμφανίσεις του στο αγγλικό πρωτάθλημα, στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Ίπσουιτς, στις 4 Απριλίου του 1995.

Ιδού η λίστα των πιο «γρήγορων»… πενηντάρηδων στην Premier League:

inner

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x