Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξεχνάει τα τελευταία ματς με τον Λεβαδειακό

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να «ξεχνάει» την εξέλιξη που είχαν τα τελευταία του παιχνίδια απέναντι στον Λεβαδειακό, παιχνίδια στα οποία οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει σίγουρα καλύτερη εικόνα στο παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στην Ξάνθη και η αλήθεια είναι πως αυτό περίμενε και αυτό ήθελε ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού, Πέδρο Μαρτίνς. Το είπε άλλωστε ο Πορτογάλος τεχνικός στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την ακριτική ομάδα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ακόμα κι έτσι βέβαια οι πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει στις φάσεις με τα δοκάρια του Φορτούνη αλλά και στην καλή ευκαιρία του Νάτχο στο φινάλε του αγώνα. Το θέμα βέβαια τώρα για τον Ολυμπιακό είναι το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα.

Και είναι ένα ματς – παγίδα για την ομάδα του Πειραιά κι αυτό θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους Μαρτίνς και παίκτες για να μην την «πατήσουν» στο παιχνίδι με τους Βοιωτούς.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να «ξεχνάει» την εξέλιξη που είχαν τα τελευταία του παιχνίδια απέναντι στον Λεβαδειακό, παιχνίδια στα οποία οι ερυθρόλευκοι πίστευαν ότι θα έχουν εύκολο έργο και τελικά τα βρήκαν σκούρα.

Πρώτα απ’ όλα το σίγουρο είναι πως πρέπει να μπουν στο ματς με άλλη νοοτροπία από αυτή που είχαν στο ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη. Κι επειδή αναφερθήκαμε στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού απέναντι στον Λεβαδειακό, ας θυμηθούμε το ματς των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Οι πειραιώτες δημιούργησαν ένα… κάρο ευκαιρίες και πήραν τελικά τη νίκη με 1-0 χάρη σ’ ένα φάουλ του Χριστοδουλόπουλου. Ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες για να πετύχει τρία και τέσσερα γκολ. Κι όμως κέρδισε δύσκολα με το αγχωτικό 1-0.

Πάμε όμως και πέρυσι να δούμε τι έγινε στα δύο ματς του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν νικήσει με 2-1 στο Φάληρο, χάρη σε μια βολίδα του Κούτρη στο 84’, με τον γκολκίπερ των Βοιωτών, Επασί να κάνει λανθασμένη εκτίμηση. Το παιχνίδι στον δεύτερο γύρο έληξε ισόπαλο 1-1 με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει με γκολ του Ανσαριφάρντ.

Πριν από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός έμεινε και πάλι στο 1-1 αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την ομάδα της Βοιωτίας και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι πειραιώτες είχαν ισοφαρίσει τον Λεβαδειακό με τον Καρντόσο στο 89’. Και για να πάμε και πιο πίσω, την σεζόν του Μάρκο Σίλβα, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει εκτός έδρας (το ματς είχε γίνει όμως στο ΟΑΚΑ) με 2-0 χάρη σε γκολ των Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνη στο 89’ και στο 91’.

«Φλέρταρε» δηλαδή με την γκέλα μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Και να μην ξεχνάμε επίσης παιχνίδια στην Λιβαδειά που οι ερυθρόλευκοι πήραν δύσκολες νίκες, όπως για παράδειγμα την σεζόν 2014-2015 όταν κέρδισαν με 2-1 ενώ ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 73’. Αφελάι και Μήτρογλου (91’) είχαν σκοράρει για την ομάδα του Πειραιά. Θέλετε να πάμε και πιο πίσω; Σεζόν 2012 – 2013 Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-1 με γκολ του Τζιμπούρ στο 97’. Γι’ αυτό λέμε ότι ο προπονητής και οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να έχουν τα μάτια τους 14 στο παιχνίδι της Κυριακής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x