Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλα αποθέματα ψυχής

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Ολυμπιακός πέτυχε μια μεγάλη νίκη, με ηγέτες Φορτούνη και Ανσαριφάρντ, και είναι μια νίκη που κάνει τη διαφορά.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη του εκτός έδρας εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα και πήρε μια μεγάλη νίκη με 4-1 επί του Παναιτωλικού. Ήταν μια νίκη που δείχνει πολλά για τις δυνάμεις των πειραιωτών αλλά κυρίως για τα αποθέματα ψυχής της ομάδας του Πειραιά. Γιατί ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με ιδανικό τρόπο (γκολ του Φορτούνη στο έκτο λεπτό) αλλά το ματς του «στράβωσε» με το αυτογκόλ του Ένγκελς.

Κι όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν τον τρόπο στο δεύτερο μέρος να κάνουν την ανατροπή. Κι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν μια μεγάλη νίκη με ηγέτες Φορτούνη και Ανσαριφάρντ και είναι μια νίκη που κάνει τη διαφορά. Είναι ένα «διπλό» που μπορεί ν΄αποδειχθεί καθοριστικό για την έκβαση του πρωταθλήματος και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως υπήρχαν χρονιές που οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν στο Αγρίνιο.

Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα δύο από τα τέσσερα γκολ του Ολυμπιακού, το πρώτο και το δεύτερο ήταν αποτέλεσμα εξαιρετικής συνεργασίας. Ήταν φάσεις δημιουργίας κι αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για τη συνέχεια.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες ότι επέκτειναν το σερί νικών τους στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τον Ολυμπιακό και την επόμενη αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούν τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Είναι πάντως αμαρτία για τους πρωταθλητές Ελλάδος να δωρίζουν γκολ στους αντιπάλους τους, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Έχει γίνει σε πολλά ματς έγινε και στο Αγρίνιο με το αυτογκόλ του Ένγκελς. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρόπο που ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να το «καθαρίσει» από το πρώτο μέρος, βάσει της αγωνιστικής του εικόνας και χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 66’ για να γίνει το 3-1.

Σε ότι αφορά την ατομική απόδοση του Φορτούνη, ο διεθνής μέσος έδειξε χθες πως παίζεται η θέση του δεύτερου φορ. Ο Φορτούνης είχε εξαιρετική κίνηση στο χώρο και στα δύο γκολ που πέτυχε, κάνοντας εύκολη τη «ζωή» του πασέρ. Και στις δύο φάσεις είχε την κατάλληλη θέση για να υποδεχθεί σωστά την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τα γκολ των σέντερ φορ του (Καρίμ και Τζούρτζεβιτς) αλλά χρειάζεται και τα γκολ του Φορτούνη. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό που ο διεθνής επιτελικός μέσος των ερυθρόλευκων, σημείωσε δύο γκολ απέναντι στον Παναιτωλικό. Ο Φορτούνης είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και όταν είναι στα πάνω του μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους ερυθρόλευκους. Αυτόν τον Φορτούνη έχει ανάγκη η ομάδα του Πειραιά και είναι μεγάλη υπόθεση που ο μέσος των πρωταθλητών είναι παρών στα δύσκολα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x