Stoiximan Super League

Ο Ολυμπιακός μπαίνει με άλλον αέρα στην τελική ευθεία

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει ότι ο Ολυμπιακός έστειλε μήνυμα πως μπαίνει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος με άλλον αέρα, με δυναμική, με καλό κλίμα και το κυριότερο με καλό ποδόσφαιρο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά όμως κατάφερε να πετύχει σημαντικά πράγματα που έχουν να κάνουν με τη συνέχεια της χρονιάς, τόσο σε ότι αφορά το πρωτάθλημα όσο και τη ρεβάνς του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Πρώτα απ’ όλα ήταν ξεκάθαρη η διαφορά δυναμικότητας αλλά και ψυχολογίας μεταξύ των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Και ο Ολυμπιακός φρόντισε να στείλει μήνυμα στην ΑΕΚ για το μεταξύ τους ντέρμπι στο πρωτάθλημα στις 4 Φλεβάρη. Μια σημαντική λεπτομέρεια. Εκεί θα είναι βασικοί (εκτός απροόπτου) ο Μιραλάς, ο Ανσαριφάρντ, ο Ελαμπντελαουί και μπορεί και ο Οτζίτζα.

Ο Ολυμπιακός έστειλε μήνυμα πως μπαίνει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος με άλλον αέρα, με δυναμική, με καλό κλίμα και το κυριότερο με καλό ποδόσφαιρο. Ο Όσκαρ Γκαρθία δεν είναι όπως έχουμε ξαναπεί θαυματοποιός. Οι τρεις εβδομάδες όμως που βρίσκεται στου Ρέντη αποδείχθηκαν σημαντικές, για να γίνουν οι πρώτες κινήσεις που θέλει ο Ισπανός. Και είναι αναμφίβολα κινήσεις που έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανανέωσης στην ομάδα του Πειραιά.


Ασφαλώς και το ιδανικό για τον Ολυμπιακό θα ήταν να πετύχει γκολ απέναντι στην ΑΕΚ. Αυτό δεν το κατάφερε στο χθεσινό ματς αλλά μπορεί να το πετύχει στη ρεβάνς. Το σίγουρο είναι πως όταν η γηπεδούχος ομάδα μένει στην ισοπαλία στο πρώτο ματς Κυπέλλου, το ζητούμενο είναι να μην έχει δεχθεί γκολ. Το χθεσινό 0-0 λοιπόν τα αφήνει όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς.

Αυτό που έχει σημασία και αναμένεται να κρίνει πολλά για τους πρωταθλητές Ελλάδος είναι πως δείχνουν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, σε μια περίοδο που όλα τα ματς είναι δύσκολα και πολύ σημαντικά, αρχής γενομένης με τον εκτός έδρας αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Το σημαντικό για τους ερυθρόλευκους είναι να συνεχίσουν σε αυτούς τους, ρυθμούς, να έχουν ανάλογη συνέχεια και στα επόμενα παιχνίδια κι εκεί θα εστιάσει την δουλειά του στου Ρέντη ο Όσκαρ Γκαρθία.

Ο Ισπανός, ο οποίος έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και θα πρέπει να εστιάσει κάποιος και σ’ ένα στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο λόγος για τις στατικές φάσεις των ερυθρόλευκων, με τους πειραιώτες να εφαρμόζουν νέα πράγματα στα γεμίσματα στην περιοχή. Και η αλήθεια είναι πως η άμυνα της ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, σε αρκετές περιπτώσεις. Σε μια από αυτές άλλωστε ήταν και η καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού, με την κεφαλιά του Σισέ που όμως κατέληξε άουτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x