Europa League

Ο Ολυμπιακός νίκησε και την γκαντεμιά και «χτυπάει» πρόκριση

Με τη νίκη του κόντρα στην Ντουντελάνζ είναι στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League ο Ολυμπιακός. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον στόχο του στο Λουξεμβούργο και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη επί της Ντουντελάνζ με 2-0. Σ' ένα γήπεδο που η Μίλαν είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα με 1-0, σ' ένα παιχνίδι που η ομάδα του Πειραιά έκανε σχεδόν τριάντα φάσεις. Ναι καλά διαβάσατε και οι περισσότερες ήταν και φάσεις για γκολ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός νίκησε λοιπόν τη Ντουντελάνζ και είναι στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ειδικά μετά το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου. Η Μπέτις νίκησε την Μίλαν στο Σαν Σίρο κι αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που βολεύει τους ερυθρόλευκους, ειδικά μάλιστα αν η ισπανική ομάδα κερδίσει τους Ιταλούς και στην έδρα της.

Σ' αυτή την περίπτωση και αν βέβαια η ομάδα του λιμανιού νικήσει τη Ντουντελάνζ στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός θα παίξει την πρόκριση στο ματς με τους «ροσονέρι» στο Φάληρο.

Ας επιστρέψουμε όμως στο παιχνίδι που έγινε στο Λουξεμβούργο για να εστιάσουμε σε ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα για τους ερυθρόλευκους.

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Ολυμπιακός δε νίκησε μόνο τη Ντουντελάνζ. Νίκησε και την γκαντεμιά που τον κυνηγούσε με μανία το τελευταίο διάστημα.

Μια γκαντεμιά που τον κυνήγησε και στο Λουξεμβούργο από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης, βλέποντας κάποιος να χάνονται πολύ μεγάλες ευκαιρίες και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να έχει άστρο!

Και σα να μην έφταναν οι χαμένες ευκαιρίες, ο Μαρτίνς είδε και τον Γκερέρο να τραυματίζεται και να μένει χωρίς σέντερ φορ, αφού είναι τραυματίας και ο Χασάν. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και η αλήθεια είναι πως αυτή την φορά (σε αντίθεση με τον αγώνα στο Ηράκλειο) ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παιχνίδι.

Έδειξε στη Ντουντελάνζ ότι ήταν αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και πίεσε πολύ την άμυνα των γηπεδούχων. Οι φάσεις βγήκαν το γκολ όμως δεν έμπαινε.

Κι αυτό ήταν ένα πολύ γνώριμο σκηνικό για τους ερυθρόλευκους και είναι σίγουρο πως το μυαλό όλων πήγε στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Εκεί που η ομάδα του λιμανιού μπορούσε να πάρει τις νίκες, βάσει απόδοσης και (πολλών) ευκαιριών, αλλά δεν τα κατάφερε.

Τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ χάρη σε μια κεφαλιά του Βασίλη Τοροσίδη, για ν' αποδειχθεί ξανά η αξία που έχει μια καλή στατική φάση.

Ένα καλό κόρνερ, ένα καλό γέμισμα σε εκτέλεση φάουλ. Και η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ολυμπιακός είχε βρει γκολ με Λάζαρο και Μπουχαλάκη από στατικές φάσεις και είναι πολύ σημαντικό που κατάφερε να σκοράρει και στο Λουξεμβούργο με την κεφαλιά του Τοροσίδη.

Ένας Τοροσίδης ο οποίος απέδειξε πόσο πολύτιμος είναι για τον Ολυμπιακό, καθώς δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ντουντελάνζ. Θυμίζουμε ότι είχε παίξει και στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη και είχε δύο καίριες επεμβάσεις σε επιθέσεις των Ισπανών.

Είναι προφανές πως οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πετύχουν μια πολύ σημαντική νίκη που τους δίνει το δικαίωμα ν' ανασάσουν. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ μεγάλη ανάγκη ένα καλό αποτέλεσμα, δεν θα ήταν εύκολο να μείνει πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη. Και με το αποτέλεσμα στο Λουξεμβούργο είναι για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x